BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Caprinos e Ovinos. Para informações adicionais entre em contato com cnpc.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  01/08/1992
Data da última atualização:  27/04/2023
Autoria:  VOISEY, P. W.; LARMOND, E.
Título:  The effect of deformation rate on the relationship between sensory and instrumental measurements of meat tenderness by the warner-bratzler method.
Ano de publicação:  1977
Fonte/Imprenta:  Canadian Institute of Food Science and Technology Journal, v. 10, n. 4, p. 307-312, Oct. 1977.
DOI:  https://doi.org/10.1016/S0315-5463(77)73552-7
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: Sensory and instrumental readings of beef tenderness were compared within a narrow range of texture using the longissimus dorsi muscles from roasts taken from 3 breeds at 3 carcass weights. The results indicated that under these conditions the Warner-Bratzler readings were not strongly related to sensory perceptions of tenderness and that deformation rates ranging from 2.5 to 155 cm/min did not affect the relationship. There was no advantage in using high deformation rates only the disadvantages introduced by the more complex recording apparatus required. Further research is needed to determine if these conditions prevail in a wide range of meat texture. Résumé: On a fait la comparaison entre l?analyse instrumentale et l?analyse sensonelle pour la tendreté du b?uf dans une marge étroite de texture à l?aide de muscles longissimus dorsi provenant de rôtis représentatifs de trois races et de trois tailles de carcasse. Les résultats ont démontré que dans ces conditions la corrélation entre les lectures au Warner-Bratzler et les perceptions sensorielles de tendreté est faible et n?est pas affectée par la vitesse de déformation dans la marge de 2.5 à 155 cm/min. Les vitesses de déformation élevées n?ont donné aucun avantage et ont introduit les inconvénients de nécessiter un appareil enregistreur plus complexe. II y a heu de fane des recherches additionnelles pour déterminer si ces conditions prévalent sur une grande marge de texture de viande.
Thesagro:  Carcaça.
Thesaurus Nal:  Beef carcasses; Beef cattle.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC9065 - 1ADDAP - DD
Voltar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional