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284. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | PEZZOPANE, J. R. M.; BONANI, W. L.; BOSI, C.; ROCHA, E. L. F.; BERNARDI, A. C. de C.; OLIVEIRA, P. P. A.; PEDROSO, A. de F. Reducing competition in crop-livestock-forest integrated system by thinning eucalyptus trees. In: ANNUAL MEETING OF THE EUROPEAN FEDERATION OF ANIMAL SCIENCE, 70., 2019, Ghent, Belgium. Proceedings... Ghent, Belgium: Wageningen Academic Publishers, 2019. p. 659 Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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286. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | BERNARDI, A. C. de C.; PITRAT, T.; RABELLO, L. M.; PEZZOPANE, J. R. M.; BOSI, C.; MAZZUCO, G. G.; BETTIOL, G. M. Soil electrical resistivity at different water contents in an integrated crop-livestock-forest system in Brazil. Advances in Animal Biosciences, v. 8, n. 2, p. 885-886, July 2017. Papers presented at the 11th European Conference on Precision Agriculture (ECPA 2017), John McIntyre Centre, Edinburgh, UK, July 16-20 2017. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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287. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | BERNARDI, A. C. de C.; PITRAT, T.; RABELLO, L. M.; PEZZOPANE, J. R. M.; BOSI, C.; MAZZUCO, G. G.; BETTIOL, G. M. Soil electrical resistivity at different water contents in an integrated crop-livestock-forest system in Brazil. Advances in Animal Biosciences, v. 8, n. 2, p. 885-886, July 2017. Papers presented at the 11th European Conference on Precision Agriculture (ECPA 2017), John McIntyre Centre, Edinburgh, UK, July 16-20 2017. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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288. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | MARIN, F. R.; SANTIAGO, A. V.; RIGHI, E. Z.; SENTELHAS, P. C.; ANGELOCCI, L. R.; MAGGIOTTO, S. R.; PEZZOPANE, J. R. M. Solar radiation interception and its relation with transpiration in different coffee canopy layers; Interceptação da radiação solar e sua relação com a transpiração em diferentes extratos foliares de um cafeeiro. Revista Brasileira de Agrometeorologia, Santa Maria, v. 11, n. 1, p. 1-6, 2003. folhas avulsas Biblioteca(s): Embrapa Territorial. |
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289. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | CANEPPELE, B. F.; VALANI, G. P.; OLIVEIRA, P. P. A.; PEZZOPANE, J. R. M.; BERNARDI, A. C. de C.; COOPER, M. Soil resistance to penetration in an oxisol under integrated and non-integrated grazing systems in southeast Brazil. In: WORLD CONGRESS ON INTEGRATED CROP-LIVESTOCK-FORESTRY SYSTEMS, 2., 2021. Proceedings reference... Brasília, DF: Embrapa, 2021. p. 239-243. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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290. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | BENTO, L. R.; OLIVEIRA, P. P. A.; PEZZOPANE, J. R. M.; BERNARDI, A. C. de C.; MAGALHÃES, A.; MILORI, D. M. B. P.; MARTIN NETO, L. Soil carbon sequestration in agricultural areas: evaluation of C content and features of soil organic matter by laser photonic techniques. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE QUÍMICA, 45., 2022, Maceió. Química para o Desenvolvimento Sustentável e Soberano. Livro de resumos. Maceió, AL: Aptor Software, 2022. p. 71. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação; Embrapa Pecuária Sudeste. |
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291. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | BENTO, L. R.; SANTOS, J. V. DOS; OLIVEIRA, P. P. A.; PEZZOPANE, J. R. M.; BERNARDI, A. C. de C.; MARTIN NETO, L. Soil carbon stocks of intensive grazing and silvopastoral systems. In: WORLD CONGRESS ON INTEGRATED CROP-LIVESTOCK-FORESTRY SYSTEMS, 2., 2021. Proceedings reference... Brasília, DF: Embrapa, 2021. p.112-115. WCCLF. Evento online. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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292. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | BENTO, L. R.; SANTOS, J. V. DOS; OLIVEIRA, P. P. A.; PEZZOPANE, J. R. M.; BERNARDI, A. C. de C.; MARTIN NETO, L. Soil carbon stocks of intensive grazing and silvopastoral systems. In: WORLD CONGRESS ON INTEGRATED CROP-LIVESTOCK-FORESTRY SYSTEMS, 2., 2021. Proceedings reference... Brasília, DF: Embrapa, 2021. p. 112-115. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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293. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SOUZA, J. M. DE; PIRES, F. R.; PEZZOPANE, J. R. M.; CHAGAS, K.; NASCIMENTO, A. F.; RODRIGUES, J. DE O.; CZEPAK, M. P.; NASCIMENTO, A. L. Soil physical, chemical and biological properties in Conilon coffee intercropping systems. Revista Brasileira de Ciência do Solo, v. 48, 2024, e0230056. 18 p. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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295. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | TADINI, A. M.; GORANOV, A. I.; MARTIN NETO, L.; BERNARDI, A. C. de C.; OLIVEIRA, P. P. A.; PEZZOPANE, J. R. M.; HATCHER, P. G. Structural characterization using 2D NMR spectroscopy andTMAH-GC × GC-MS: application to humic acids from soils of anintegrated agricultural system and an Atlantic native forest. Science of The Total Environment, v.815, apr. 2022, 152605. 14 p. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação; Embrapa Pecuária Sudeste. |
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296. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | TADINI, A. M.; MARTIN NETO, L.; BERNARDI, A. C. de C.; OLIVEIRA, P. P. A.; MILORI, D. M. B. P.; PEZZOPANE, J. R. M. Structural features of humic acids extracted from integrated crop-livestock-forest system. In: WORLD CONGRESS ON INTEGRATED CROP-LIVESTOCK-FORESTRY SYSTEMS: 100% DIGITAL, 2., 2021. WCCLF 2021 proceedings. Campo Grande, MS: Embrapa Gado de Corte, 2021. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação; Embrapa Pecuária Sudeste. |
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298. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | BERNARDI, A. C. de C.; BETTIOL, G. M.; MAZZUCO, G. G.; ESTEVES, S. N.; OLIVEIRA, P. P. A.; PEZZOPANE, J. R. M. Spatial variability of soil fertility in an integrated crop livestock forest system. Advances in Animal Biosciences: Precision Agriculture, v. 8, n. 2, p. 590-593, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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299. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | BERNARDI, A. C. de C.; PEZZOPANE, J. R. M.; ESTEVES, S. N.; PEDROSO, A. de F.; ALVES, T. C.; OLIVEIRA, P. P. A. Spatial variability of soil fertility in an integrated crop livestock forest system. In: WORLD CONGRESS ON INTEGRATED CROP-LIVESTOCK-FOREST SYSTEMS; INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON INTEGRATED CROP-LIVESTOCK SYSTEMS, 3., 2015, Brasília, DF. Towards sustainable intensification: proceedings. Brasília, DF: Embrapa, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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300. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | BERNARDI, A. C. de C.; SANTOS, P. M.; PEZZOPANE, J. R. M.; GARCIA, A. R.; BARIONI JUNIOR, W.; MEDEIROS, S. R. de; SANTOS, S. A. Tecnologias móveis: como podem contribuir para o manejo de pastagens? In: SIMPÓSIO SOBRE MANEJO ESTRATÉGICO DA PASTAGEM, 10., Viçosa, MG. Anais... Visconde do Rio Branco, MG: Suprema, 2022. p. 77-112. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Florestas. |
Data corrente: |
12/09/2019 |
Data da última atualização: |
03/10/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
LAZZAROTTO, M.; NACHTIGALL, F. F.; SIQUEIRA, G. L. de A. de; LAZZAROTTO, S. R. da S.; LAZZAROTTO, M. |
Afiliação: |
Márcio Lazzarotto, UFRGS; Francine Furtado Nachtigall, Inmetro SUR-RS; Geisa Liandra de Andrade de Siqueira, Mestranda da UEPG; Simone Rosa da Silveira Lazzarotto, Doutoranda da UEPG; MARCELO LAZZAROTTO, CNPF. |
Título: |
Thermal analysis of salts from 4-nitrophenol and aliphatic amines. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Thermal Analysis and Calorimetry, v. 138, n. 1, p. 351-357, Oct. 2019. |
DOI: |
10.1007/s10973-019-08205-9 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Solid samples obtained from 4-nitrophenol and aliphatic amines, in excess of amine, were submitted to thermal analysis. The TGA/DTA showed two endothermic events, with exception of tert-butylamine, which showed three endothermic peaks. The first event was the melting of the ionic salt, which temperature does not follow a pattern, and is maxim for ethylammonium minimal for butylammonium salt. For methylammonium and ethylammonium, the fusion is followed by mass loss corresponding to one amine by 4-nitrophenol, while for the others ammonium salts, this event marks the beginning of the mass variation, that is maintained until the decomposition of the 4-nitrophenol at 485 K. The temperature of the event depends of the length of the chain of the amine, while the second occurs at the same temperature for all amines. |
Palavras-Chave: |
x. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
LEADER 01427naa a2200193 a 4500 001 2112147 005 2019-10-03 008 2019 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1007/s10973-019-08205-9$2DOI 100 1 $aLAZZAROTTO, M. 245 $aThermal analysis of salts from 4-nitrophenol and aliphatic amines.$h[electronic resource] 260 $c2019 520 $aSolid samples obtained from 4-nitrophenol and aliphatic amines, in excess of amine, were submitted to thermal analysis. The TGA/DTA showed two endothermic events, with exception of tert-butylamine, which showed three endothermic peaks. The first event was the melting of the ionic salt, which temperature does not follow a pattern, and is maxim for ethylammonium minimal for butylammonium salt. For methylammonium and ethylammonium, the fusion is followed by mass loss corresponding to one amine by 4-nitrophenol, while for the others ammonium salts, this event marks the beginning of the mass variation, that is maintained until the decomposition of the 4-nitrophenol at 485 K. The temperature of the event depends of the length of the chain of the amine, while the second occurs at the same temperature for all amines. 653 $ax 700 1 $aNACHTIGALL, F. F. 700 1 $aSIQUEIRA, G. L. de A. de 700 1 $aLAZZAROTTO, S. R. da S. 700 1 $aLAZZAROTTO, M. 773 $tJournal of Thermal Analysis and Calorimetry$gv. 138, n. 1, p. 351-357, Oct. 2019.
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Registro original: |
Embrapa Florestas (CNPF) |
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