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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Meio Ambiente.
Data corrente:  13/04/1998
Data da última atualização:  22/11/2016
Autoria:  MEZZALAMA, M.; GHINI, R.; RUFFA, P.; AMBROSOLI, R.; GARIBALDI, A.
Afiliação:  MONICA MEZZALAMA, UNIVERSITY OF TORINO -ITALY; RAQUEL GHINI, CNPMA; PAOLA RUFFA, UNIVERSITY OF TORINO -ITALY; ROBERTO AMBROSOLI, UNIVERSITY OF TORINO -ITALY; ANGELO GARIBALDI, UNIVERSITY OF TORINO -ITALY.
Título:  Effects of antagonistic Fusarium oxysporum on functional groups of indigenous bacteria in soil.
Ano de publicação:  1997
Fonte/Imprenta:  Applied Soil Ecology, v.7, p.31-40, 1997.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Before planning the commercial use of microorganisms, genetically manipulated or not, in agricultural environments, their behavior and potential impact on soil ecosystems should be carefully studied as part of risk assessment. The influence of added inoculum of antagonistic Fusarium oxysporum strains, genetically manipulated (T26/6) or not (233/1) on nitrogen and carbon functional groups were evaluated in three soils from different sites at Albenga in Northwestern Italy, one natural and two other previously solarized, and in a fourth soil obtained from a site at Carignano (Northwestern Italy) with a 10-year-old poplar stand. There were no detectable effects of the antagonistic Fusarium strains on ammonifiers, ammonium oxidizers, nitrite oxidizers, nonsymbioticaerobic nitrogen fixers and denitrifiers evaluated with the most probable number (MPN) method. Also, no effects were observed on amylolytic, proteolytic, cellulolytic, pectolytic and total bacteria evaluated with the plate count (PC) method. Survival and population dynamics of the antagonistic Fusarium strains were monitored during the experiments, and a decline over time of the introduced microorganisms was assessd.
Palavras-Chave:  Antagonistic fungus; Antagonistic strains; Resistance; Soil infestation; Survival.
Thesaurus Nal:  microbial pesticides; risk assessment.
Categoria do assunto:  --
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Registro original:  Embrapa Meio Ambiente (CNPMA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMA3413 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Rondônia.
Data corrente:  06/01/2014
Data da última atualização:  06/01/2014
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  TEIXEIRA, A. L.; GONÇALVES, F. M. A.; REZENDE, J. C. de; ROCHA, R. B.; PEREIRA, A. A.
Afiliação:  ALEXSANDRO LARA TEIXEIRA, CPAF-RO; Flávia Maria Avelar Gonçalves, UFLA; Juliana Costa de Rezende, EPAMIG; RODRIGO BARROS ROCHA, CPAF-RO; Antonio Alves Pereira, EPAMIG.
Título:  Análise de componentes principais em caracteres morfológicos de café arábica em estádio juvenil.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  Coffee Science, Lavras, v. 8, n. 2, p. 205-210, abr./jun. 2013.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Objetivou-se, no presente estudo, identificar quais são os caracteres morfológicos de maior importância na discriminação entre genótipos juvenis de Coffea arabica.
Palavras-Chave:  Coffee breeding; Melhoramento do cafeeiro; Multivariada; Multivariate; Seleção precoce.
Thesaurus NAL:  early selection.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/94687/1/Artigo-2013-CoffeeScience.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Rondônia (CPAF-RO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAF-RO16845 - 1UPCAP - DD
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