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Registros recuperados : 27.576 | |
14685. | | DALLMANN, H. M.; AVILA, V. S. de; BRUM, P. A. R. de; COSTA, P. T. C.; COLDEBELLA, A.; DALLMANN, P. R.; MAIER, J. C.; RUTZ, F. Desempenho de frangos de corte alimentados com ingrediente de alta digestibilidade nas fases de criação pré-inicial e inicial. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 45, n. 9, p. 944-951, 2010. Projeto/Plano de Ação: 16.00.300.04-00. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves; Embrapa Unidades Centrais. |
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14687. | | FREIRE, V. A. P.; SOUZA, J. M. L. de; RUTZ, D.; TORALLES, R. P.; SILVA, W. P. da. Extração e caracterização de urease de soja. In: SIMPÓSIO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 3.; CONGRESSO DO INSTITUTO NACIONAL DE FRUTAS TROPICAIS, 2.; SEMINÁRIO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS, 4., 2011, Recife. Estratégias para o desenvolvimento do Nordeste: anais. Recife: sbCTA, 2011. 3 p. Biblioteca(s): Embrapa Acre. |
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14690. | | HILÁRIO, R. R.; TOLEDO, J. J. de; MUSTIN, K.; CASTRO, I. J.; COSTA-NETO, S. V.; KAUANO, E. E.; EILERS, V.; VASCONCELOS, I. M.; MENDES-JÚNIOR, R. N.; FUNI, C.; FEARNSIDE, P. M.; SILVA, J. M. C.; EULER, A. M. C.; CARVALHO, W. D. de. The fate of an Amazonian Savanna: government land-use planning endangers sustainable development in Amapa, the most protected Brazilian State. Tropical Conservation Science, v. 10, p. 1-8, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Amapá. |
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14693. | | SANTANA, A. C.; CARRÃO-PANIZZI, M. C.; MANDARINO, J. M. G.; LEITE, R. S.; SILVA, J. B. da; IDA, E. I. Evaluation of the shelf-life of vegetable-type soybean pods. Brazilian Archives of Biology and Technology, Curitiba, v. 55, n. 4, p. 591-595, Jul./Aug. 2012. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças; Embrapa Soja; Embrapa Trigo. |
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14697. | | LIMA, W. F.; PIPOLO, A. E.; MOREIRA, J. U. V.; CARVALHO, C. G. P.; PRETE, C. E. C.; ARIAS, C. A. A.; OLIVEIRA, M. F. de; CARNEIRO, G. E. de S.; TOLEDO, J. F. F. de. Interação genótipo-ambiente de soja convencional e transgênica resistente a glifosato, no Estado do Paraná. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 43, n. 6, p. 729-736, jun. 2008 Título em inglês: Genotype x environment interaction of conventional and glyphosate-resistant genetically engineered soybean in Paraná State, Brazil. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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14699. | | GRZEGOZEWSKI, D. M.; JOHANN, J. A.; URIBE-OPAZO, M. A.; MERCANTE, E.; COUTINHO, A. C. Mapping soya bean and corn crops in the State of Paraná, Brazil, using EVI images from the MODIS sensor. International Journal of Remote Sensing, Basingstoke, v. 37, n. 6, p. 1257-1275, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital. |
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Registros recuperados : 27.576 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Florestas. Para informações adicionais entre em contato com cnpf.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Florestas. |
Data corrente: |
25/09/2017 |
Data da última atualização: |
12/12/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
BARBIERI, S. F.; RUTHES, A. C.; PETKOWICZ, C. L. de O.; GODOY, R. C. B. de; SASSAKI, G. L.; SANTANA FILHO, A. P.; SILVEIRA, J. L. M. |
Afiliação: |
Shayla Fernanda Barbieri, UFPR; Andrea Caroline Ruthes, Brazil Division of Glycoscience, Royal Institute of Technology; Carmen Lúcia de Oliveira Petkowicz, UFPR; ROSSANA CATIE BUENO DE GODOY, CNPF; Guilherme Lanzi Sassaki, UFPR; Arquimedes Paixão Santana Filho, UFPR; Joana Léa Meira Silveira, UFPR. |
Título: |
Extraction, purification and structural characterization of agalactoglucomannan from the gabiroba fruit (Campomanesia xanthocarpa Berg), Myrtaceae family. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Carbohydrate Polymers, v. 174, p. 887-895, Oct. 2017. |
DOI: |
http://dx.doi.org/10.1016/j.carbpol.2017.07.015 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
In this study, we isolated and structurally characterized, for the first time, a galactoglucomannan (GGM) from the pulp of gabiroba, a Myrtaceae family species. The HPSEC-MALLS-RI analysis showed a homoge-neous polysaccharide with molar mass of 25,340 g mol−1. The monosaccharide composition showed thatthe GGM consisted of Man:Glc:Gal in a molar ratio of 1:1:0.6. Methylation and 1D and 2D NMR analysessuggested that the main chain of the GGM consisted of -d-Glcp and -d-Manp units (1 → 4)-linked. The-d-Galp substitutions occur mainly at O-6 position of -d-Manp units. The glycosidic linkages of theGGM were evident by the presence of the characteristic signals of 4-O-substituted residues at 78.6/3.69for both -d-Glcp and -d-Manp. Furthermore, the O-6 substitutions for both -d-Glcp and -d-Manpunits were confirmed by signals at 67.1/4.00 and 3.93. The interglycosidic correlations, obtained throughthe analysis of the HMBC spectrum, further confirm the structure. |
Palavras-Chave: |
Extraction polysaccharide; Gabiroba; Galactoglucomannan; Hemicelullose; NMR analysis. |
Thesagro: |
Espécie nativa; Guabiroba; Hemicelulose; Polpa de fruta; Sacarídeo. |
Thesaurus NAL: |
Campomanesia xanthocarpa; Fruit pulp; Mannans. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
LEADER 02109naa a2200361 a 4500 001 2076213 005 2017-12-12 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttp://dx.doi.org/10.1016/j.carbpol.2017.07.015$2DOI 100 1 $aBARBIERI, S. F. 245 $aExtraction, purification and structural characterization of agalactoglucomannan from the gabiroba fruit (Campomanesia xanthocarpa Berg), Myrtaceae family.$h[electronic resource] 260 $c2017 520 $aIn this study, we isolated and structurally characterized, for the first time, a galactoglucomannan (GGM) from the pulp of gabiroba, a Myrtaceae family species. The HPSEC-MALLS-RI analysis showed a homoge-neous polysaccharide with molar mass of 25,340 g mol−1. The monosaccharide composition showed thatthe GGM consisted of Man:Glc:Gal in a molar ratio of 1:1:0.6. Methylation and 1D and 2D NMR analysessuggested that the main chain of the GGM consisted of -d-Glcp and -d-Manp units (1 → 4)-linked. The-d-Galp substitutions occur mainly at O-6 position of -d-Manp units. The glycosidic linkages of theGGM were evident by the presence of the characteristic signals of 4-O-substituted residues at 78.6/3.69for both -d-Glcp and -d-Manp. Furthermore, the O-6 substitutions for both -d-Glcp and -d-Manpunits were confirmed by signals at 67.1/4.00 and 3.93. The interglycosidic correlations, obtained throughthe analysis of the HMBC spectrum, further confirm the structure. 650 $aCampomanesia xanthocarpa 650 $aFruit pulp 650 $aMannans 650 $aEspécie nativa 650 $aGuabiroba 650 $aHemicelulose 650 $aPolpa de fruta 650 $aSacarídeo 653 $aExtraction polysaccharide 653 $aGabiroba 653 $aGalactoglucomannan 653 $aHemicelullose 653 $aNMR analysis 700 1 $aRUTHES, A. C. 700 1 $aPETKOWICZ, C. L. de O. 700 1 $aGODOY, R. C. B. de 700 1 $aSASSAKI, G. L. 700 1 $aSANTANA FILHO, A. P. 700 1 $aSILVEIRA, J. L. M. 773 $tCarbohydrate Polymers$gv. 174, p. 887-895, Oct. 2017.
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Registro original: |
Embrapa Florestas (CNPF) |
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