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Registros recuperados : 20 | |
9. | | KISHI, S.; USHIWATA, S. Y.; FERNANDES, J. S. C.; KOBIYAMA, M. Avaliação do crescimento da erva-mate (Ilex paraguariensis St. Hill.) através de ensaio de campo. SBPN - Scientific Journal, Curitiba, v. 4, supl. 1, p. 75-76, 2000. Edição dos Anais da 8ª Reunião Anual da Sociedade Brasileira de Pesquisadores Nikkeis, Curitiba, 2000. Resumos. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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11. | | RESENDE, M. D. V. de; STURION, J. A.; CARVALHO, A. P. de; SIMEAO, R. M.; FERNANDES, J. S. C. Avaliacao genetica de populacoes, progenies, individuos e clones de erva-mate no Parana. In: CONGRESSO SUL-AMERICANO DA ERVA MATE, 2.; REUNIAO TECNICA DA ERVA MATE, 3., 2000, Encantado. Anais. Porto Alegre: Comissao dos Organizadores / Universidade do Rio Grande do Sul / Fundacao Estadual de Pesquisa Agropecuaria, 2000. p.57-59. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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13. | | SIMEÃO, R. M.; RESENDE, M. D. V. de; STURION, J. A.; FERNANDES, J. S. C.; NEIVERTH, D. D.; OLISIZESKI, A. Amostragem de famílias e populações de Erva-mate (Ilex paraguariensis ST. Hil.) e implicações para o melhoramento genético e a conservação. Boletim de Pesquisa Florestal, Colombo, n. 44, p. 29-47, jan./jun. 2002. Staff cnpf. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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16. | | CARVALHO NETO, J. P.; SILVA, E. de B.; SANTANA, R. C.; GRAZZIOTTI, P. H.; FERNANDES, J. S. C.; FREITAS, J. P. X. de; SOUZA, C. V. de. Partição de biomassa seca e nutriente em minicepas de eucalipto influenciada pela adubação NPK. Ciência Florestal, Santa Maria, RS, v. 22, n. 3, p. 467-476, jul./set. 2012. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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17. | | CARVALHO NETO, J. P.; SILVA, E. de B.; SANTANA, R. C.; GRAZZIOTTI, P. H.; FERNANDES, J. S. C.; FREITAS, J. P. X. de; SOUZA, C. V. de. Participação de biomassa seca e nutriente em minicepas de eucalipto influenciada pela adubação NPK. Ciência Florestal, Santa Maria, RS, v. 22, n. 3, p. 467-476, jul./set. 2012. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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18. | | FERNANDES, J. S. C.; USHIWATA, S.; DAMINELLI, R. de M.; GABARDO, J.; KOBIYAMA, M.; MACCARI JUNIOR, A.; RESENDE, R. M. S.; RESENDE, M. D. V.; STURION, J. A. Estimativas de parâmetros relacionados ao melhoramento genético da erva-mate: possibilidade de seleção precoce. Scientia Agraria, Curitiba, v. 1, n. 1-2, p. 45-53, 2000. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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19. | | SIMEÃO, R. M.; STURION, J. A.; RESENDE, M. D. V. de; FERNANDES, J. S. C.; NEIVERTH, D. D.; ULBRICH, A. L. Avaliação genética em erva-mate pelo procedimento BLUP individual multivariado sob interação genótipo x ambiente. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, v.37, n.11, p. 1589-1596, nov. 2002. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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Registros recuperados : 20 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Café. |
Data corrente: |
26/12/2017 |
Data da última atualização: |
26/12/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
COELHO, S. V. B; ROSA, S. D. V. F. da; FERNANDES, J. S. |
Afiliação: |
STEFANIA VILAS BOAS COELHO, DA/UFLA; STTELA DELLYZETE VEIGA F DA ROSA, SAPC; JOANA SOUZA FERNANDES, DA/UFLA. |
Título: |
Cryopreservation of coffee seeds: a simplified method. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Seed Science and Techology, v. 45, n. 3, p. 1-12, 2017. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Coffee seeds are sensitive to desiccation and to storage. Advances in the technique of cryopreservation of these seeds have been achieved in recent years, and the aim of this study was to evaluate Coffea arabica seeds cryopreserved through direct immersion in liquid nitrogen after rapid and slow drying. Seeds of the cultivars ?Arara?, ?Catiguá?, ?Catuaí Amarelo? and ?Mundo Novo? underwent rapid and slow drying to 20% moisture content (dry basis); they were then immersed in liquid nitrogen for 24 hours and after that, reheated in a water bath. C. arabica seeds have better physiological quality after slow drying, but rapid drying is better for cryopreservation of these seeds. The seeds of the cultivars investigated have different levels of tolerance, but all can be cryopreserved; ?Catuaí Amarelo? is the most tolerant and ?Arara? the most sensitive to cryopreservation, regardless of the drying speed. The activity of the enzymes catalase, peroxidase and esterase increased after drying and after cryopreservation. Rapid drying in silica gel to 20% moisture content, followed by direct immersion in liquid nitrogen, allows cryopreservation of coffee seeds in a fast, simple and economical manner. |
Thesagro: |
Coffea Arábica. |
Thesaurus NAL: |
Ex situ conservation; Genetic variation; Germplasm; Plant genetic resources. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/169797/1/Cryopreservation-of-coffee-seeds-a-simplified-method.pdf
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Marc: |
LEADER 01805naa a2200205 a 4500 001 2083508 005 2017-12-26 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aCOELHO, S. V. B 245 $aCryopreservation of coffee seeds$ba simplified method.$h[electronic resource] 260 $c2017 520 $aCoffee seeds are sensitive to desiccation and to storage. Advances in the technique of cryopreservation of these seeds have been achieved in recent years, and the aim of this study was to evaluate Coffea arabica seeds cryopreserved through direct immersion in liquid nitrogen after rapid and slow drying. Seeds of the cultivars ?Arara?, ?Catiguá?, ?Catuaí Amarelo? and ?Mundo Novo? underwent rapid and slow drying to 20% moisture content (dry basis); they were then immersed in liquid nitrogen for 24 hours and after that, reheated in a water bath. C. arabica seeds have better physiological quality after slow drying, but rapid drying is better for cryopreservation of these seeds. The seeds of the cultivars investigated have different levels of tolerance, but all can be cryopreserved; ?Catuaí Amarelo? is the most tolerant and ?Arara? the most sensitive to cryopreservation, regardless of the drying speed. The activity of the enzymes catalase, peroxidase and esterase increased after drying and after cryopreservation. Rapid drying in silica gel to 20% moisture content, followed by direct immersion in liquid nitrogen, allows cryopreservation of coffee seeds in a fast, simple and economical manner. 650 $aEx situ conservation 650 $aGenetic variation 650 $aGermplasm 650 $aPlant genetic resources 650 $aCoffea Arábica 700 1 $aROSA, S. D. V. F. da 700 1 $aFERNANDES, J. S. 773 $tSeed Science and Techology$gv. 45, n. 3, p. 1-12, 2017.
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Registro original: |
Embrapa Café (CNPCa) |
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