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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite. |
Data corrente: |
13/08/2015 |
Data da última atualização: |
29/05/2017 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
OTENIO, M. H. |
Afiliação: |
MARCELO HENRIQUE OTENIO, CNPGL. |
Título: |
Reaproveitamento de água residuária em sistemas de produção de leite. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
In: MARTINS, P. do C.; PICCININI, G. A.; KRUG, E. E. B.; MARTINS, C. E.; LOPES, F. C. F. Sustentabilidade ambiental, social e econômica da cadeia produtiva do leite: desafios e perspectivas. Brasília, DF : Embrapa, 2015. |
Páginas: |
p. 139-159. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Água residuária; Legislação sobre reuso; Tratamento; Sistemas anaeróbios; Filtro anaeróbio; Biodigestão; Sistemas de lagoas de estabilização; Lagoas facultativas; Lagoas anaeróbias; Lagoas aeradas; Lodos ativados; Fertirrigação; Estado atual de tecnologias para reuso de água; O caso da Embrapa Gado de Leite. |
Palavras-Chave: |
Água residuária; Fontes alternativas; Lagoas de estabilização; Residuos; Reuso; Sistemas de produção de leite. |
Thesagro: |
Água; Reciclagem; Tratamento. |
Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/127918/1/Cap-7-Lv-2015-Sustentabilidade-Reaproveitamento.pdf
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Marc: |
LEADER 01152naa a2200241 a 4500 001 2021927 005 2017-05-29 008 2015 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aOTENIO, M. H. 245 $aReaproveitamento de água residuária em sistemas de produção de leite. 260 $c2015 300 $ap. 139-159. 520 $aÁgua residuária; Legislação sobre reuso; Tratamento; Sistemas anaeróbios; Filtro anaeróbio; Biodigestão; Sistemas de lagoas de estabilização; Lagoas facultativas; Lagoas anaeróbias; Lagoas aeradas; Lodos ativados; Fertirrigação; Estado atual de tecnologias para reuso de água; O caso da Embrapa Gado de Leite. 650 $aÁgua 650 $aReciclagem 650 $aTratamento 653 $aÁgua residuária 653 $aFontes alternativas 653 $aLagoas de estabilização 653 $aResiduos 653 $aReuso 653 $aSistemas de produção de leite 773 $tIn: MARTINS, P. do C.; PICCININI, G. A.; KRUG, E. E. B.; MARTINS, C. E.; LOPES, F. C. F. Sustentabilidade ambiental, social e econômica da cadeia produtiva do leite: desafios e perspectivas. Brasília, DF : Embrapa, 2015.
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Registro original: |
Embrapa Gado de Leite (CNPGL) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
Data corrente: |
08/12/2022 |
Data da última atualização: |
12/12/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
CARVALHO, M. de J. da S. de; SOUZA, A. da S.; EMANUELA BARBOSA SANTOS; SOARES FILHO, W. dos S.; LEDO, C. A. da S.; COSTA, E. M. R.; SOUZA, F. V. D. |
Afiliação: |
MARIANE DE JESUS DA SILVA DE CARVALHO, UNIVERSIDADE FEDERAL DO RECÔNCAVO DA BAHIA; ANTONIO DA SILVA SOUZA, CNPMF; EMANUELA BARBOSA SANTOS, UNIVERSIDADE FEDERAL DO CEARÁ; WALTER DOS SANTOS SOARES FILHO, CNPMF; CARLOS ALBERTO DA SILVA LEDO, CNPMF; EVA MARIA RODRIGUES COSTA; FERNANDA VIDIGAL DUARTE SOUZA, CNPMF. |
Título: |
In vitro conservation of 'Florida Rough' lemon plants. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Ciência Rural, Santa Maria, v.52:12, e20210276, 2022. |
ISSN: |
1678-4596 |
DOI: |
https://doi.org/10.1590/0103-8478cr20210276 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The establishment of minimum growth conditions is essential for in vitro germplasm conservation. Changes to the basic medium and carbon source concentrations are important factors for reducing plant growth in vitro. This study adjusted a protocol for the in vitro conservation of ?Florida Rough? lemon plants. Microcuttings (approximately 1 cm) from plants that were previously cultivated in vitro were inoculated into test tubes with 10 mL of woody plant medium (WPM) at different concentrations (1/1, 1/2 and 1/4) and supplemented with 0, 12.5, 25 and 50 g.L-1 of sucrose, solidified with 7 g.L-1 agar and adjusted to pH 5.8. The experiment was completely randomized in a 3 x 4 factorial design with 15 replications and was maintained under controlled conditions for 360 days. After this period the plant height in cm (PH), the plant dry mass in g (PDM) and the 21 numbers of green leaves (NGL), senescent leaves (NSL) and microcuttings (NM) were evaluated. The variables that best explained the observed behavior of the ?Florida Rough? lemon plants were NGL and PH, with values of 61.63 and 35.08%, respectively. The original concentration of the WPM with the addition of 25 g. L-1 of sucrose yielded the best ?Florida Rough? lemon plant growth reduction in vitro while maintaining the physiologically health of the plants. |
Thesagro: |
Cultura In Vitro; Limão. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1149407/1/In-vitro-conservation.pdf
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Marc: |
LEADER 02052naa a2200241 a 4500 001 2149407 005 2022-12-12 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a1678-4596 024 7 $ahttps://doi.org/10.1590/0103-8478cr20210276$2DOI 100 1 $aCARVALHO, M. de J. da S. de 245 $aIn vitro conservation of 'Florida Rough' lemon plants.$h[electronic resource] 260 $c2022 520 $aThe establishment of minimum growth conditions is essential for in vitro germplasm conservation. Changes to the basic medium and carbon source concentrations are important factors for reducing plant growth in vitro. This study adjusted a protocol for the in vitro conservation of ?Florida Rough? lemon plants. Microcuttings (approximately 1 cm) from plants that were previously cultivated in vitro were inoculated into test tubes with 10 mL of woody plant medium (WPM) at different concentrations (1/1, 1/2 and 1/4) and supplemented with 0, 12.5, 25 and 50 g.L-1 of sucrose, solidified with 7 g.L-1 agar and adjusted to pH 5.8. The experiment was completely randomized in a 3 x 4 factorial design with 15 replications and was maintained under controlled conditions for 360 days. After this period the plant height in cm (PH), the plant dry mass in g (PDM) and the 21 numbers of green leaves (NGL), senescent leaves (NSL) and microcuttings (NM) were evaluated. The variables that best explained the observed behavior of the ?Florida Rough? lemon plants were NGL and PH, with values of 61.63 and 35.08%, respectively. The original concentration of the WPM with the addition of 25 g. L-1 of sucrose yielded the best ?Florida Rough? lemon plant growth reduction in vitro while maintaining the physiologically health of the plants. 650 $aCultura In Vitro 650 $aLimão 700 1 $aSOUZA, A. da S. 700 1 $aEMANUELA BARBOSA SANTOS 700 1 $aSOARES FILHO, W. dos S. 700 1 $aLEDO, C. A. da S. 700 1 $aCOSTA, E. M. R. 700 1 $aSOUZA, F. V. D. 773 $tCiência Rural, Santa Maria$gv.52:12, e20210276, 2022.
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Registro original: |
Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF) |
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