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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoMALUCELLI, L. C.; LOMONACO, D.; CARVALHO FILHO, M. A. S.; MAGALHAES, W. L. E. Cellulose triacetate from different sources: modification assessment through thermal and chemical characterization. Holzforschung, v. 74, n. 5, p. 505-512, 2020.

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2.Imagem marcado/desmarcadoMALUCELLI, L. C.; MATOS, M. de; JORDÃO, C.; LACERDA, L. G.; CARVALHO FILHO, M. A. S.; MAGALHAES, W. L. E. Grinding severity influences the viscosity of cellulose nanofiber (CNF) suspensions and mechanical properties of nanopaper. Cellulose, v. 25, n. 11, p. 6581-6589, Nov. 2018.

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3.Imagem marcado/desmarcadoMALUCELLI, L. C.; OZERI, I.; MATOS, M.; MAGALHAES, W. L. E.; CARVALHO FILHO, M. A. S.; EISEN, M. S. High-flux, porous and homogeneous PVDF/cellulose microfiltration membranes. Cellulose, v. 29, n. 3, p. 1943–1953, Feb. 2022.

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4.Imagem marcado/desmarcadoMALUCELLI, L. C.; CARNEITO, J.; VASCONCELOS, E. C.; MAGALHAES, W. L. E.; MURAKAMI, F. S.; CARVALHO FILHO, M. A. S. Energetic potential of pyrolyzed biomass from different sources: a comparative study. Journal of Thermal Analysis and Calorimetry, v. 141, n. 3, p. 1149-1155, Aug. 2020.

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5.Imagem marcado/desmarcadoMALUCELLI, L. C.; SILVESTRE, G. F.; CARNEIRO, J.; VASCONCELOS, E. C.; GUIOTOKU, M.; MAIA, C. E. M. B. de F.; CARVALHO FILHO, M. A. S. Biochar higher heating value estimative using thermogravimetric analysis. Journal of Thermal Analysis and Calorimetry, v. 139, n. 3, p. 2215-2220, Feb. 2020.

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6.Imagem marcado/desmarcadoCOSTA, F. J. O. G. da; ALMEIDA, R. R.; SCHNITZLER, E.; DEMIATE, I.; CARVALHO FILHO, M. A. S.; LACERDA, L. G.; GODOY, R. C. B. de; WASZCZYNSKYJ, N. Thermal analyses of sweet potato (Ipomoea batatas) under oxidative athmosphere. In: WORLD CONGRESS OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 16.; LATIN AMERICAN SEMINAR OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 17., 2012, Foz do Iguaçu. Addressing global food security and wellness through food science and technology: abstracts. Foz do Iguaçu: [s.n.], 2012. CD-ROM.

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7.Imagem marcado/desmarcadoMALUCELLI, L. C.; MASSULO, T.; MAGALHAES, W. L. E.; STOFELLA, N. C. F.; VASCONCELOS, E. C.; CARVALHO FILHO, M. A. S.; MURAKAMI, F. S. Thermal and chemical characterization of Dicksonia sellowiana extract by means of thermal analysis. Revista Brasileira de Farmacognosia, v. 28, p. 626-630, 2018.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  26/07/2019
Data da última atualização:  26/07/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  MALUCELLI, L. C.; MASSULO, T.; MAGALHAES, W. L. E.; STOFELLA, N. C. F.; VASCONCELOS, E. C.; CARVALHO FILHO, M. A. S.; MURAKAMI, F. S.
Afiliação:  Lucca C. Malucelli, Programa de Pós-graduação em Gestão Ambiental, Universidade Positivo; Tadeu Massulo, Programa de Pós-graduação em Biotecnologia Industrial, Universidade Positivo; WASHINGTON LUIZ ESTEVES MAGALHAES, CNPF; Nayana C. F. Stofella, Programa de Pós-graduação em Ciências Farmacêuticas, Universidade Federal do Paraná; Eliane C. Vasconcelos, Programa de Pós-graduação, Universidade Positivo; Marco Aurélio S. Carvalho Filho, Programa de Pós-graduação, Universidade Positivo; Fábio S. Murakami, Programa de Pós-graduação em Ciências Farmacêuticas, Universidade Federal do Paraná.
Título:  Thermal and chemical characterization of Dicksonia sellowiana extract by means of thermal analysis.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Revista Brasileira de Farmacognosia, v. 28, p. 626-630, 2018.
DOI:  10.1016/j.bjp.2018.07.001
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Dicksonia sellowiana Hook., Dicksoniaceae, is a tree-fern which is being recently used in medicine mainly for its phytotherapic activities. While several other studies have focused on D. sellowiana extract characterization in terms of its biological and antioxidant activity, the novelty of this work aims to understand the fate of this extract during thermal disposal through thermogravimetry/differential thermal analysis, thermogravimetry/mass spectrometry, Fourier transform infrared spectroscopy and elemental analysis, to further characterize this plant?s extract. Thermal analysis revealed mass loss within three welldefined steps, with the respective mass signals represented generated during heating. Light-volatiles were released during the first step, with release of NO2, CO2, and ethanol in the following, as a result of extract pyrolytic decomposition. Furthermore, mass signals variation during heating indicated the release of harmless by products in contrast to other pharmaceutical and personal care products. Finally, chemical characterization confirmed the observed under thermal analysis suggesting a highly polar structure within extract?s composition.
Palavras-Chave:  Compatibility; Espectometria; Pharmaceutical excipients; Pirólise; Pyrolisis; Spectometry; Termogravimetria; TG-MS; Thermal behavior pyrolysis; Thermal disposal.
Thesaurus NAL:  Dicksonia sellowiana; Thermogravimetry.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/199895/1/2018-Washington-RBF-Thermal.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
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