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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  29/06/2015
Data da última atualização:  14/04/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  SANTOS, J. V. M.; JOSHI, T.; KHAN, S. M.; LIU, Y.; WANG, J.; VUONG, T. D.; MARCELINO-GUIMARÃES, F. C.; OLIVEIRA, M. F. de; VALLIYODAN, B.; XU, D.; NGUYEN, H. T.; ABDELNOOR, R. V.
Afiliação:  UEL; University of Missouri, Columbia, MO, USA.; University of Missouri, Columbia, MO, USA.; University of Missouri, Columbia, MO, USA.; University of Missouri, Columbia, MO, USA.; University of Missouri, Columbia, MO, USA.; FRANCISMAR CORREA MARCELINO GUIMARA, CNPSO; MARCELO FERNANDES DE OLIVEIRA, CNPSO; University of Missouri, Columbia, MO, USA.; University of Missouri, Columbia, MO, USA.; University of Missouri, Columbia, MO, USA.; RICARDO VILELA ABDELNOOR, CNPSO.
Título:  Copy-number variations reveal divergence among brazilian soybean cultivars.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE SOJA, 7.; MERCOSOJA, 2015, Florianópolis. Tecnologia e mercado global: perspectivas para soja: anais. Londrina: Embrapa Soja, 2015.
Páginas:  3 p.
Descrição Física:  1 CD-ROM.
Idioma:  Português
Thesagro:  Genoma; Soja.
Thesaurus Nal:  Genome; Genomics; Soybeans.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/125929/1/R.-8-COPY-NUMBER-VARIATIONS-REVEAL-DIVERGENCE-AMONG-BRAZILIAN.PDF
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSO36037 - 1UMTAA - DDCD 364
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  22/03/2010
Data da última atualização:  29/11/2012
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  SANTANA, I.; BIZZO, H. R.; MATTA, V. M. da; CABRAL, L. M. C.
Afiliação:  ISABELLE SANTANA, UFRJ; HUMBERTO RIBEIRO BIZZO, CTAA; VIRGINIA MARTINS DA MATTA, CTAA; LOURDES MARIA CORREA CABRAL, CTAA.
Título:  Effect of the concentration by reverse osmosis of grape juice on its aroma profile.
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  In: EUROPEAN FEDERATION OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY CONFERENCE, 2009, Budapest. New challenges in food preservation: processing: safety: sustainability. Wageningen: EFFoST, 2009. 1 CD-ROM. Ref. P138.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Reverse osmosis (RO) is a membrane process applied for fruit juices concentration as it is carried out under mild temperature, preserving the natural aroma profile of these beverages. In Brazil, grape juice is usually concentrated during the crop season that can results in methyl anthranilate loss, the main substance of grape juice characteristic aroma. The aim of this work was to evaluate the effect of the RO temperature for the concentration of grape juice and its influence on the aroma profile. The single strength red grape juice (SGJ) produced with Vitis labrusca grapes (Concord, Isabella, BRS Rubea and BRS Violet cv.) was concentrated at 50oC,30oC and 20oC, and 60 bar transmembrane pressure. The RO processes were carried out in a plate and frame unit with composite membranes presenting 98% rejection to NaCl. Volatile compounds characterization was accomplished by SPME extraction with PDMS/DVB fibers and the aroma profile was determined by gas chromatography using flame ionization detector and mass spectrometer. For the Quantitative Descriptive Sensory analysis, ten panelists evaluated eight samples of the reconstituted grape juices (12,7oBrix), including the SGJ, the three concentrated juices and four commercial products (E, F, G, H) in a nine point hedonic scale, where 1 was absence or weak and 9 represented strong characteristic aroma. Permeation of volatile compounds was observed in all RO processes at all evaluated temperatures. The relative peak area for methyl ant... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Concentração; Osmose inversa; Suco de uva.
Thesagro:  Aroma.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/71059/1/2009-225.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA10270 - 1UPCRA - PP2009/2252010.00136
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