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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado.
Data corrente:  17/05/2012
Data da última atualização:  17/05/2012
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  ANTUNES, L. E. C.; PERES, N. A.; OLIVEIRA, A. C. B. de.
Afiliação:  LUIS EDUARDO CORREA ANTUNES, CPACT; N. A. PERES, University of Florida; ANA CLAUDIA BARNECHE DE OLIVEIRA, CPACT.
Título:  Strawberry production in South America.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  INTERNATIONAL STRAWBERRY SYMPOSIUM, 7., Beijing, 2012. Book of abstracts... Beijing: ISHS: China Agriculture Press, 2012.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Cultivar.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/59506/1/Strawberry-symposium-3.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Clima Temperado (CPACT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPACT15557 - 1UPCRA - DD000122012.00012
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  18/11/2020
Data da última atualização:  18/11/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  BELLON, K, R. da R.; MONTEIRO, P. H. R.; KLITZKE, R. J.; AUER, C. G.; ANDRADE, A. S. de.
Afiliação:  Karine Ramos da Rosa Bellon, UFPR; Pedro Henrique Riboldi Monteiro, Universidade Federal dos Vales do Jequitinhonha e Mucuri; Ricardo Jorge Klitzke, UFPR; CELSO GARCIA AUER, CNPF; Alan Sulato de Andrade, UFPR.
Título:  Behavior of thermally modified wood to biodeterioration by xylophage fungi.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Cerne, v. 26, n. 3, p. 331-340, 2020.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Thermally modified wood undergoes chemical, physical, and mechanical modifications, resulting in changes in resistance to wood biodegrading agents. The objective of this study was to evaluate the resistance to biodeterioration of thermally modified wood by the industrial process VAP HolzSysteme® of Eucalyptus grandis, Pinus taeda and Tectona grandis, submitted to the Lentinula edodes fungi (brown rot) and Pleurotus djamor fungi (white rot), and to analyze the chemical properties, contents of holocellulose, lignin, total extracts, and ash, before and after biodeterioration. Three treatments were considered for each species: Control - wood in natura, modified wood at 140 °C and 160 °C. The specimens were made according to ASTM D 1413 (ASTM, 1994), in a total of 108 samples per species, 36 per treatment for each species, with 12 samples submitted to the fungus L. edodes, 12 to P. djamor and 12 correction blocks. Different behaviors occurred among species under fungal action. For E. grandis wood the thermal modification increased the resistance to biodeterioration of the wood under the action of the L. edodes fungus, in the opposite way occurred for the species P. taeda. There was little variation between treatments in T. grandis wood for both fungi. Thermal modification conferred chemical alterations on the wood, influencing their behavior the biodeterioration by the fungal action in P. taeda species in a negative way, (increasing the degradation level), and E. grandis in a pos... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Brown rot; Modificação térmica; Podridão marrom; Química da madeira; Rotting fungi; Thermal modification; White rot.
Thesagro:  Fungo; Podridão Branca.
Thesaurus NAL:  Wood chemistry.
Categoria do assunto:  H Saúde e Patologia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/217933/1/Celso-Auer-Cerne.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPF57485 - 1UPCAP - DD
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