Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Ocidental. |
Data corrente: |
23/03/2018 |
Data da última atualização: |
02/05/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
BRUM, A.; PEREIRA, S. A.; CARDOSO, L.; CHAGAS, E. C.; CHAVES, F. C. M.; MOURIÑO, J. L. P.; MARTINS, M. L. |
Afiliação: |
ALINE BRUM, AQUOS; SCHEILA ANELISE PEREIRA, AQUOS; LUCAS CARDOSO, AQUOS; EDSANDRA CAMPOS CHAGAS, CPAA; FRANCISCO CELIO MAIA CHAVES, CPAA; JOSÉ LUIZ PEDREIRA MOURIÑO, AQUOS; MAURÍCIO LATERÇA MARTINS, AQUOS. |
Título: |
Blood biochemical parameters and melanomacrophage centers in Nile tilapia fed essential oils of clove basil and ginger. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Fish and Shellfish Immunology, v. 74, p. 444-449, 2018. |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.fsi.2018.01.021 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Nile tilapia (Oreochromis niloticus) is the most farmed freshwater fish in the world, however, disease outbreaks are the main cause of losses in production. Due to this, there is an increasing interest in natural products for enhancing disease resistance, without causing physiological impairment. The aim of this study was to verify the effect of the essential oils of clove basil (Ocimum gratissimum) and ginger (Zingiber officinale) on physiological and immunological parameters of nile tilapia. |
Palavras-Chave: |
Triglycerides. |
Thesagro: |
Oreochromis Niloticus. |
Thesaurus Nal: |
cholesterol; fish; immunoglobulins. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Amazônia Ocidental (CPAA) |