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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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141.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, A. L. de; ARAUJO, P. A.; CAMPOS, J. C. C.; PAULA NETO, F. de. Dinamica de crescimento em diametro de uma floresta primaria sem interferencia: uma analise pelo tempo de passagem entre classes diametricas. Revista Arvore, Vicosa, v.17, n.2, p.129-145, maio/ago. 1993.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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142.Imagem marcado/desmarcadoSTOCK, L. A.; LEITE, J. L. B. Dinâmica da estrutura da produção de leite no Sul do Brasil. MilkPoint Mercado, 5 set. 2023.

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.

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143.Imagem marcado/desmarcadoINSTITUTO BRASILEIRO DE FRUTAS (Sao Paulo, SP). Diagnostico e recomendacoes do setor de fruticultura para sua estruturacao e crescimento ordenado. Sao Paulo, 1993. 5p.

Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte.

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144.Imagem marcado/desmarcadoGONDIM, T. M. de S.; COSTA, A. G. F.; FREITAS, J. G.; VASCONCELOS, R. A. de; ARAUJO, G. P. de; VERAS, L. DE G. C. Doses de nitrogênio em mamoneira brs energia em consórcio com feijão-caupi inoculado. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MAMONA, 6.; SIMPÓSIO INTERNACIONAL DE OLEAGINOSAS ENERGÉTICAS, 3., 2014, Fortaleza. Energia e segurança alimentar na agricultura familiar: anais. Campina Grande, PB: Embrapa Algodão, 2014. p. 150

Biblioteca(s): Embrapa Algodão.

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145.Imagem marcado/desmarcadoBUI-DANG-HA, D.; MACKENZIE, I. A. The division of protoplasts from Asparagus officinalis L. and their growth and differentiation. Protoplasma, Berlin, v. 78, p. 215-221, 1973.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental.

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146.Imagem marcado/desmarcadoBURK, T. E.; BURHART, H. E. Diameter distributions and yields of natural stands of loblolly pine. Blacksburg: Virginia Polytechnic Institute and state University, 1984. 45p (Publication, FWS-1-84).

Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.

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147.Imagem marcado/desmarcadoSEVERINO, L. S.; VALE, L. S. do; MORAES, C. R. de A. Efeito da altitude sobre o crescimento e desenvolvimento de quatro genótipos de mamona. Campina Grande: Embrapa Algodão, 2007. 4 p. (Comunicado Técnico, 339)

Biblioteca(s): Embrapa Algodão.

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148.Imagem marcado/desmarcadoRENE RIVOIR, O. Efectos de la vernalizacion y fotoperiodo en la formacion de los primordios florales en trigo. Revista de la Facultad de Agronomia. Universidad Nacional de la Plata, v. 39, p. 23-33, 1963.

Biblioteca(s): Embrapa Trigo.

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149.Imagem marcado/desmarcadoRODRIGUES, O.; DIDONET, A. D.; TEIXEIRA, M. C. C. Duração do período de crescimento dos grãos. In: RODRIGUES, O.; TEIXEIRA, M. C. C. (Org.). Bases ecofisiológicas para manutenção da qualidade do trigo. Passo Fundo: Embrapa Trigo, 2010. Cap. 4, p. 41-46.

Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Trigo.

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150.Imagem marcado/desmarcadoPICARELLI, É. V.; RAKOCEVIC, M.; BONA, C.; MEDRADO, M. J. S.; ASSAD, E. D.; BORSATO, A. V. Distribuição e número de estômatos em folhas da erva-mate cultivada em dois ambientes com luminosidade distinta. In: CONGRESSO NACIONAL DE BOTÂNICA, 58., 2007, São Paulo. A botânica no Brasil: pesquisa, ensino e políticas públicas ambientais: resumo. [Porto Alegre]: Sociedade Botânica do Brasil, 2007.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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151.Imagem marcado/desmarcadoCUNNINGHAM, S. D.; KAPULNIK, Y.; PHILLIPS, D. A. Distribution of hydrogen-metabolizing bacteria in alfafa field soil. Appl. Environ. Microbiol., v.52, n.5, p.1091-1095, 1986.

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.

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152.Imagem marcado/desmarcadoOLIVEIRA, P. S. P. F. de; KRONKA, R. N.; CURTARELLI, S. M.; BUTOLO, J. E. Diferentes Níveis de Flavomicina no Desenvolvimento e Qualidade da Carcaça de Suínos. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, v.23, n.7, p. 789-795, jul. 1988.

Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.

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153.Imagem marcado/desmarcadoASHRAF, M.; YASMIN, H. Differential waterlogging tolerance in three grasses of contrasting habitats: Aeluropus lagopoides (L.) Trin., Cynodon dactylon (L.) Pers. and Leptochloa fusca (L.) Kunth. Environmental and Experimental Botany, v.31, n.4, p.437-445, 1991.

Biblioteca(s): Embrapa Pantanal.

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154.Imagem marcado/desmarcadoOELZE, J.; SONTGERATH, B. Differentiation of the photosynthetic apparatus of Chloroflexus aurantiacus depending on growth with different amino acids. Arch. Microbiol., v.157, n.2, p.141-147, 1992.

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.

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155.Imagem marcado/desmarcadoRIBEIRO, C. M. C.; NASCIMENTO, S. M. C. do; ISHIDA, A. K. N.; OLIVEIRA NETO, C. F. de; CARVALHO, E. de A. Efeito de fungicidas sobre o crescimento micelial de Trichoderma spp. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FITOPATOLOGIA, 51., 2019, Recife. Anais... Brasília, DF: Sociedade Brasileira de Fitopatologia, 2019. p. 653.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental.

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156.Imagem marcado/desmarcadoLOPEZ, B. D. O.; MACHADO, D. de O.; BREDA, F. A. da F.; ALVES, G. C. A.; REIS, V. M. Efeito de duas classes de solo sem correção de acidez no estabelecimento da estirpe BR 11417. In: REUNIÃO BRASILEIRA DE FERTILIDADE DO SOLO E NUTRIÇÃO DE PLANTAS, 31.; REUNIÃO BRASILEIRA SOBRE MICORRIZAS, 15.; SIMPÓSIO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA DO SOLO, 13.; REUNIÃO BRASILEIRA DE BIOLOGIA DO SOLO, 10., 2014, Araxá. Fertilidade e biologia do solo: integração e tecnologias para todos: anais. Araxá: Núcleo Regional Leste da Sociedade Brasileira de Ciência do Solo, 2014. FertBio 2014.

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.

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157.Imagem marcado/desmarcadoKENDRICK, R. E.; FRANKLAND, B. Fitocromo e crescimento vegetal. São Paulo: EDUPS, 1981. 76 p. (Temas de biologia, 25).

Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Florestas.

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158.Imagem marcado/desmarcadoCHAVES, L. H. G.; FERNANDES, J. D.; MONTEIRO FILHO, A. F.; AZEVEDO, M. R. de Q. A.; CRUZ, M. P.; BRITO, L. Fontes de adubação e seus efeitos no crescimento da cultivar BRS Energia. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MAMONA, 4.; SIMPÓSIO INTERNACIONAL DE OLEAGINOSAS ENERGÉTICAS, 1., 2010, João Pessoa. Inclusão social e energia: anais. Campina Grande: Embrapa Algodão, 2010.

Biblioteca(s): Embrapa Algodão.

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159.Imagem marcado/desmarcadoRICHARDS, F. J. A flexible growth function for empirical use. Journal of Experimental Botany, v. 10, n. 29, p. 290-300, 1959.

Biblioteca(s): Embrapa Trigo.

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160.Imagem marcado/desmarcadoALBUQUERQUE, J. A. S. de; GURGEL, A. C. B.; LEITE, E. M.; SILVA JUNIOR, J. F. da. Floracao da mangueira: efeito do Cloreto de Mepiquat na paralisacao docrescimento vegetativo. Petrolina: EMBRAPA-CPATSA, 1995. 4p. (EMBRAPA-CPATSA. Pesquisa em Andamento, 75).

Biblioteca(s): Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Meio Ambiente.
Data corrente:  30/04/2020
Data da última atualização:  10/03/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 5
Autoria:  WATANABE, M. A.; ABREU, L. S. de; LUIZ, A. J. B.
Afiliação:  MARIA AICO WATANABE, CNPMA; LUCIMAR SANTIAGO DE ABREU, CNPMA; ALFREDO JOSE BARRETO LUIZ, CNPMA.
Título:  The fallacy of organic and conventional fruit and vegetable prices in the metropolitan region of Campinas, São Paulo, Brazil.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Journal of Asian Rural Studies, v. 4, n. 1, p. 1-22, 2020.
Páginas:  p. 1-22.
ISSN:  2548-3269
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: There is a popular myth or fallacy based on the idea that organic fruits and vegetables are always more expensive than conventional products. To assess whether this statement is true, a qualitative and quantitative research was conducted between September and December 2017, involving four supermarkets and seven outdoor markets, located in Campinas, in the State of São Paulo, Brazil. This statement was confirmed for the research conducted in supermarkets, but not for outdoor markets, where some organic products are cheaper than conventional ones. In fact, supermarkets sell organic products at higher prices and, normally, only the upper middle class has access to the products, but the consumer will have the option to buy conventional products at lower prices. Conventional supermarket products serve a larger number of consumers, including those with lower incomes. Most outdoor market traders are farmers who sell their own harvested products. Thus, these producers set their own prices, which are more attractive to the consumer; however, prices may vary. Due to price differences between supermarkets and free markets, consumers in general, and especially low-income consumers, obtain affordable, healthy, fresh and seasonal products, especially in outdoor markets. It is concluded that the best option for the low-income consumer is to buy organic products in open-air markets, since in these locations? prices are generally cheaper, the products are healthier and fresher. The... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Organic produce; Outdoor markets; Price establishment policy; Purchasing strategies; Supermarket.
Thesagro:  Agricultura Orgânica; Comercialização; Política de Preço; Preço.
Thesaurus NAL:  Food prices; Market prices; Organic production; Supermarkets.
Categoria do assunto:  E Economia e Indústria Agrícola
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/212653/1/Watanabe-fallacy-organic-2020.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio Ambiente (CNPMA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMA16762 - 1UPCAP - DD
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