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Registros recuperados : 25 | |
4. | | SAKAMOTO, W. K.; ESTEVAM, G. P.; CARVALHO, A. A. de; PONTES, W.; MELO, W. L. B. Polymer/ceramic composite: a large range radiation detector. In: ENCONTRO DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE PESQUISA EM MATERIAIS - SBPMat, 7., 2008, Guarujá; BRAZILIAN MRS MEETING, 7., 2008, Guarujá. Abstracts... Rio de Janeiro: SBPMat, 2008. não paginado. 1CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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7. | | CARVALHO, A. A. de; SILVA, T. G. F. da; SOUZA, L. S. B. de; MOURA, M. S. B. de; ARAUJO, G. G. L. de; TOLÊDO, M. P. S. Soil moisture in forage cactus plantations with improvement practices for their resilience. Revista Brasileira de Engenharia Agrícola e Ambiental, v. 21, n. 7, p. 481-487, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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8. | | RODRIGUES, H. C. de; CARVALHO, S. P. de; CARVALHO, A. A. de; SANTOS, C. E. M. dos; CARVALHO FILHO, J. L. S. de. Correlações genotípicas, fenotípicas e ambientais entre caracteres de mamoneira. Ciência e agrotecnologia, v. 34, n. 6, p. 1390-1395, nov./dez., 2010. Biblioteca(s): Embrapa Algodão; Embrapa Semiárido. |
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9. | | RUAS, N. R.; PEREIRA, A. C.; PEREIRA, L. L. S.; GERMANO, C. M.; CUNHA, E. F. F. da; CARVALHO, A. A. de; LAMEIRA, O. A.; PINTO.; BERTOLUCCI, S. K. V. Inhibition of a-Glycosidase by Lippia dulcis Trevir. (Verbenaceae) preparations, quantification of verbascoside, and study of its molecular docking. Chemistry and Biodiversity, v. 20, e202200760, 2023. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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10. | | CARVALHO, A. A. de; ROCHA, A. O.; CARVALHO, D. A. de; SARMENTO, J. L. R.; ALMEIDA, M. J. de O.; BARBOSA, B. L.; LIMA, D. A. E.; CARVALHO, M. D. F. de; CASTRO, G. C.; PEREIRA, J. da S. Galinhas caipiras nativas: seleção de indivíduos geneticamente superiores. In: CARVALHO, D. A. de; SARMENTO, J. L. R.; ALMEIDA, M. J. de O. (Org.). Conservação, uso e melhoramento de galinhas caipiras. Ponta Grossa: Atena, 2020. Cap. 3, p. 18-26. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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11. | | CARVALHO, A. A. de; CARVALHO, D. A. de; ALMEIDA, M. J. de O.; ROCHA, A. O.; SARMENTO, J. L. R.; BARBOSA, B. L.; SENA, L. S.; CAMPELO, J. E. G.; CARVALHO, M. D. F. de. Estrutura, padrão fenotípico, constituintes nutricionais e métodos de avaliação de qualidade de ovos de galinhas. In: CARVALHO, D. A. de; SARMENTO, J. L. R.; ALMEIDA, M. J. de O. (Org.). Conservação, uso e melhoramento de galinhas caipiras. Ponta Grossa: Atena, 2020. Cap. 9, p. 80-89. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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12. | | GERMANO, C. M.; RUAS, N. R.; LAMEIRA, O. A.; RIBEIRO, F. N. S.; ROCHA, T. T.; CARVALHO, A. A. de; ROCHA, J. P. M.; PINTO, J. E. B. P.; BERTOLUCCI, S. K. V. Seasonal variations during two years in the essential oil of Lippia dulcis Trevir., an exotic aromatic of the Amazon. Journal of Essential Oil Research, v. 34, n. 4, p. 352-360, 2022. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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13. | | ROCHA, A. O.; CARVALHO, D. A. de; SARMENTO, J. L. R.; CARVALHO, A. A. de; ALMEIDA, M. J. de O.; SENA, L. S.; CASTRO, G. C.; PEREIRA, J. da S.; CARVALHO, M. D. F. de. Coleta de sangue e extração do DNA de aves: uma revisão. In: CARVALHO, D. A. de; SARMENTO, J. L. R.; ALMEIDA, M. J. de O. (Org.). Conservação, uso e melhoramento de galinhas caipiras. Ponta Grossa: Atena, 2020. Cap. 7, p. 61-71. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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14. | | ALVES, C. M. G.; BAIA, R. R. de J.; PACHECO, A. M.; CARVALHO, A. A. de; FARIAS, V. A.; VIDEIRA, M. N.; CHAVES, F. C. M.; YOSHIOKA, E. T. O.; TAVARES-DIAS, M. Essential oil of Piper marginatum (Piperaceae) against monogeneans, and its hematological and histopathological effects on Colossoma macropomum. Acta Parasitologica, 2024. Online first. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental. |
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15. | | BAIA, R. R. de J.; MALHEIROS, D. F.; VIDEIRA, M. N.; CARVALHO, A. A. de; SALOMÃO, C. B.; FERREIRA, I. M.; CANUTO, K. M.; YOSHIOKA, E. T. O.; TAVARES-DIAS, M. Eficácia do óleo de Carapa guianensis (Meliaceae) contra infestações de monogenéticos em Colossoma macropomum e seus efeitos hematológicos e histopatológicos. In: ENCONTRO BRASILEIRO DE PATOLOGISTAS DE ORGANISMOS AQUÁTICOS, 17., 2023, Belo Horizonte. Anais. [São Paulo]: Abrapoa, 2023. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Amapá. |
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16. | | CARVALHO, V. S.; DAMIANI, C.; BRANDÃO, C. C.; SOUZA, A. R. M. de; ASQUIERI, E. R.; ORSI, D. C.; BASSINELLO, P. Z.; CARVALHO, A. A. de; NISHI, A. C. F. Avaliação da composição química do bolo elaborado com farinha de feijão branco. In: CONGRESSO NACIONAL DE PESQUISA DE FEIJÃO, 10., 2011, Goiânia. Anais... Goiânia: Embrapa Arroz e Feijão, 2011. 1 CD-ROM. CONAFE. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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17. | | CARVALHO, A. A. de; ROCHA, A. O.; CARVALHO, D. A. de; ALMEIDA, M. J. de O.; BARBOSA, B. L.; LIMA JÚNIOR, F. A.; MOURA, J. dos S. de; SARMENTO, J. L. R. Crescimento corporal, particularidades e importância econômica das galinhas caipiras: uma revisão. In: OELKE, C. A. (Org.). Suinocultura e Avicultura: do básico a zootecnia de precisão. Guarujá, SP: Científica Digital, 2021. Cap. 11. p. 167-179. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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18. | | CARVALHO, D. A. de; SARMENTO, J. L. R.; ALMEIDA, M. J. de O.; CARVALHO, A. A. de; ROCHA, A. O.; BARROS, M. C.; FRAGA, E. da C.; NASCIMENTO, M. H. S. do; BRITTO, F. B.; CARVALHO, M. D. F. de. Raças nativas de galinhas do Brasil e países da Península Ibérica. In: CARVALHO, D. A. de; SARMENTO, J. L. R.; ALMEIDA, M. J. de O. (Org.). Conservação, uso e melhoramento de galinhas caipiras. Ponta Grossa: Atena, 2020. Cap. 6, p. 48-60. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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19. | | CARVALHO, D. A. de; SARMENTO, J. L. R.; ALMEIDA, M. J. de O.; CARVALHO, A. A. de; ROCHA, A. O.; BARROS, M. C.; BRITTO, F. B.; FRAGA, E. da C.; LIMA, D. A. E.; CARVALHO, M. D. F. de. Importância socioeconômica e genética das raças nativas de galinhas caipiras: uma revisão. In: CARVALHO, D. A. de; SARMENTO, J. L. R.; ALMEIDA, M. J. de O. (Org.). Conservação, uso e melhoramento de galinhas caipiras. Ponta Grossa: Atena, 2020. Cap. 1, p. 1-9. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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20. | | PAULA, M. H. de; MELO FILHO, S. F.; LEMOS, G. M.; LOPES JUNIOR, C. A. T.; MACOCA, G. S.; CORTEZ, M. A. A.; CARVALHO, A. A. de; KITANO, C.; SILVA, J. G. da; MELO, W. L. B. The open-ended photothermal cell with LiTaO3 and its use in determining the photochemical loss. Sensors and actuators B, Lausanne, v. 125, p. 274-277, 2007. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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Registros recuperados : 25 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Florestas. Para informações adicionais entre em contato com cnpf.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Florestas. |
Data corrente: |
23/11/2017 |
Data da última atualização: |
23/11/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
HORNUNG, P. S.; ÁVILA, S.; LAZZAROTTO, M.; LAZZAROTTO, S. R. da S.; SIQUEIRA, G. L. de A. de; SCHNITZLER, E.; RIBANI, R. H. |
Afiliação: |
Polyanna Silveira Hornung, UFPR; Suelen Ávila, UFPR; MARCELO LAZZAROTTO, CNPF; Simone Rosa da Silveira Lazzarotto, Pós-graduanda da UEPG; Geisa Liandra de Andrade de Siqueira, Pós-graduanda da UEPG; Egon Schnitzler, UEPG; Rosemary Hoffmann Ribani, UFPR. |
Título: |
Enhancement of the functional properties of Dioscoreaceas nativestarches: mixture as a green modification process. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Thermochimica Acta, v. 649, p. 31-40, Mar. 2017. |
DOI: |
dx.doi.org/10.1016/j.tca.2017.01.006 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
To study the effect of the mixing, three types of starch from Dioscorea sp., Dioscorea piperifolia Humb.var. Wild. and Dioscorea Trífida tubers were mixed in different proportions and their thermal, structuraland rheological properties were characterised. Using thermogravimetric (TG) and differential thermalanalysis (DTA) it was found that all the mixed samples presented enhanced thermal stability. By differ-ential scanning calorimetry (DSC) and viscoamylograph (RVA) techniques it was verified that the amylosecontent from the D. sp. starch influenced the gelatinisation and paste properties of the mixed samples.Furthermore, using scanning electron micrograph (SEM) analysis it was possible to suggest a correlationbetween the size of the starch granules and their relative degree of crystallinity, which was calculatedby the X-ray diffraction (XRD) patterns. The colour analysis revealed that, irrespective of the proportion,the strong tendency to yellow of the native Dioscorea piperifolia predominated in the mixed samples. |
Palavras-Chave: |
Environmentally friendly process; Modificação de amido; Processo ambientalmente amigável; Starch modification. |
Thesagro: |
Amido; Mistura; Polissacarídeo. |
Thesaurus NAL: |
Dioscorea; Mixing; Polysaccharides; Starch. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
LEADER 02057naa a2200337 a 4500 001 2080615 005 2017-11-23 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $adx.doi.org/10.1016/j.tca.2017.01.006$2DOI 100 1 $aHORNUNG, P. S. 245 $aEnhancement of the functional properties of Dioscoreaceas nativestarches$bmixture as a green modification process.$h[electronic resource] 260 $c2017 520 $aTo study the effect of the mixing, three types of starch from Dioscorea sp., Dioscorea piperifolia Humb.var. Wild. and Dioscorea Trífida tubers were mixed in different proportions and their thermal, structuraland rheological properties were characterised. Using thermogravimetric (TG) and differential thermalanalysis (DTA) it was found that all the mixed samples presented enhanced thermal stability. By differ-ential scanning calorimetry (DSC) and viscoamylograph (RVA) techniques it was verified that the amylosecontent from the D. sp. starch influenced the gelatinisation and paste properties of the mixed samples.Furthermore, using scanning electron micrograph (SEM) analysis it was possible to suggest a correlationbetween the size of the starch granules and their relative degree of crystallinity, which was calculatedby the X-ray diffraction (XRD) patterns. The colour analysis revealed that, irrespective of the proportion,the strong tendency to yellow of the native Dioscorea piperifolia predominated in the mixed samples. 650 $aDioscorea 650 $aMixing 650 $aPolysaccharides 650 $aStarch 650 $aAmido 650 $aMistura 650 $aPolissacarídeo 653 $aEnvironmentally friendly process 653 $aModificação de amido 653 $aProcesso ambientalmente amigável 653 $aStarch modification 700 1 $aÁVILA, S. 700 1 $aLAZZAROTTO, M. 700 1 $aLAZZAROTTO, S. R. da S. 700 1 $aSIQUEIRA, G. L. de A. de 700 1 $aSCHNITZLER, E. 700 1 $aRIBANI, R. H. 773 $tThermochimica Acta$gv. 649, p. 31-40, Mar. 2017.
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Registro original: |
Embrapa Florestas (CNPF) |
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