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Registro Completo |
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Biblioteca(s): |
Embrapa Milho e Sorgo. |
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Data corrente: |
09/10/2014 |
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Data da última atualização: |
23/05/2017 |
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Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
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Autoria: |
CARDOSO, L. de M.; MONTINI, T. A.; PINHEIRO, S. S.; QUEIROZ, V. A. V.; PINHEIRO SANT'ANA, H. M.; MARTINO, H. S. D.; MOREIRA, A. V. B. |
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Afiliação: |
VALERIA APARECIDA VIEIRA QUEIROZ, CNPMS. |
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Título: |
Effects of processing with dry heat and wet heat on the antioxidant profile of sorghum. |
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Ano de publicação: |
2014 |
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Fonte/Imprenta: |
Food Chemistry, London, v. 152, p. 210-217, 2014. |
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DOI: |
10.1016/j.foodchem.2013.11.106 |
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Idioma: |
Inglês |
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Conteúdo: |
The effects of domestic processing with dry heat (F2-oven/milling; F3-milling/oven; F4-microwave oven/milling; F5-milling/microwave oven; F6-popped grains/milling) and wet heat (F7-cooking in water/drying/milling) on the antioxidant profile of sorghum flours (F1-raw flour) were evaluated. 3-Deoxyanthocyanidins and total phenolic compounds were stable to dry heat (retention between 96.1% and 106.3%) and reduced with wet heat. All processing with dry heat increased the vitamin E content (2,201.9–3,112.1 ?g/100 g) and its retention, and reduced the carotenoids (4.78–17.27 ?g/100 g). The antioxidant activity in processed flours with dry heat remained constant (F3 and F6) or increased (F2, F4 and F5) and decreased after processing with wet heat. Overall, the grains milled before processing in oven and in microwave oven retained more vitamin E and less carotenoids than those milled after these processing. In conclusion, dry heat did not affect the phenolic compounds and 3-deoxyanthocyanidins of sorghum, but increased the vitamin E and antioxidant activity, and reduced the carotenoids. The wet heat processing reduced all antioxidant compounds except carotenoids, which increased. |
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Thesagro: |
Antioxidante; Sorgo. |
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Categoria do assunto: |
-- |
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS) |
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Biblioteca |
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Tipo/Formato |
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Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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| Registros recuperados : 18 | |
| 2. |  | JACOB NETO, J.; FRANCO, A. A. Conteudo de molibdenio nas sementes para auto-suficiencia do feijoeiro (Phaseolus vulgaris L.). In: , eds. In: SEMINARIO BIENAL DE PESQUISA DA UFRRJ, 4, MOSTRA COMUNITARIA DE PESQUISA, ENSINO E PRODUCAO, 1, Rio de Janeiro, 1988. Resumos... Rio de Janeiro, UFRRJ, Departamento de Pesquisa e Pos-Graduacao. p.133.. , 1988.| Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia. |
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| 9. |  | GUIMARÃES, S. L.; BALDANI, J. I.; BALDANI, V. L. D.; JACOB-NETO, J. Adição de molibdênio ao inoculante turfoso com bactérias diazotróficas usado em duas cultivares de arroz irrigado. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 42, n. 3, p. 393-398, mar. 2007. Parceria: UFRRJ| Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: Nacional - B |
| Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia; Embrapa Unidades Centrais. |
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| 11. |  | ROSSETTO, C. A. V.; KAUFMANN, L.; JACOB-NETO, J.; FRANCO, A. A. Embebição de sementes de soja em solução de fosfato de potássio. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 37, n. 3, p. 385-392, mar. 2002 Título em inglês: Soybean seeds imbibition in potassium phosphate solution.| Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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| 12. |  | ROSSETTO, C. A. V.; KAUFMANN, L.; JACOB-NETO, J.; FRANCO, A. A. Embebição de sementes de soja em soluções de fosfato de potássio. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 37, n.3, p. 385-392, mar. 2002. Soybean seeds imbibition in potassium phosphate solution.| Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia. |
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| 15. |  | SUNDIM, M. F. do C. A. M.; ALVES, J. M.; BALDANI, V. L. D.; GOI, S. R.; JACOB NETO, J. Respostas de cultivares de arroz à aplicação de molibdênio e diferentes fontes de nitrogênio Agronomia, Seropédica, v. 36, n. 1/2, p. 56-61, 2002. Molybdenum fertilizer in rice cultivar growth with nitrogen sources.| Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia. |
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| 18. |  | SAMARAO, S. S.; DIDONET, A. D.; NEIVA, L. C. S.; DUQUE, F. F.; GOI, S. R.; JACOB NETO, J.; MONTEIRO, P. M. F. O. ROLIM, R. B. Influencia da calagem e micronutrientes na nodulacao da soja por Rhizobium Japonicum em solos acidos. Pesquisa Agropecuaria Brasileira, Brasilia, v.21, n.3, p.237-244, mar. 1986.| Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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| Registros recuperados : 18 | |
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