BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  21/02/2014
Data da última atualização:  05/02/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  POLISSENI, J.; GRÁZIB, J. G. V. de; GUERRA, M. DE O.; MILEN, L. C.; CAMARGO, L. S. de A.; PETERS, V. M.
Afiliação:  JULIANA POLISSENI, UFJF; JOÃO GABRIEL VIANA DE GRÁZIB, UFJF; MARTHA DE OLIVEIRA GUERRA, UFJF; LARISSA CABRAL MILEN, UFJF; LUIZ SERGIO DE ALMEIDA CAMARGO, CNPGL; VERA MARIA PETERS, UFJF.
Título:  Impact of the use of gonadotropins on embryonic development - a rat model.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  JBRA Assisted Reproduction, v. 17, n. 1, p. 32-36, 2013.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Objective: To evaluate the impact of in vivo superovulation on early embryonic development in a rat model. Methods: Experiment 1: Female Wistar rats were superovulated with injection of PMSG followed by hCG 48 hours later. Embryos were collected 24 h after hCG administration. Experiment 2: Female Wistar rats (n=16) were distrbuted to a control or superovulated group. Embryos were collected 48 and 72 h after hCG administration. The total number of embryonic structures and the embryo quality grades were analyzed by Chi-squared test. Between-group differences in ovarian weight were assessed by Student’s t-test. Results: Experiment 1: 931 embryos were collected from 66 animals, with a mean of 16.3±9.5 structures per animal. The superovulation was successful in 89.4% of the animals, and 98.2% of the embryos collected from superovulated animals were viable. Experiment 2: The superovulated group had heavier ovaries and produced more embryos than the control group (P < 0.001); however, these embryos contained fewer cells than controls at 72 hours after hCG administration (P<0.001). A greater percentage of embryos from the superovulated group were classified as grade I or grade II relative to embryos from the control group (P < 0.001 and P = 0.008, respectively). Conclusion: Superovulation was successful in the Wistar rat model and resulted in a greater number of embryos collected per animal. However, embryos produced as a result of superovulation developed more slowly than control e... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Animal model; Embryo development; Embryo grade.
Thesaurus Nal:  superovulation.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
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CNPGL21117 - 1UPCAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoSOUSA, R. B. DE; MESQUITA, A. L. M.; MOTA, M. do S. C. de S.; SOUZA, F. X. de. Biodiversidade e hábito alimentar de coleópteros fitófagos associados às Spondias spp. In: SEABRA, G. (Org.). Educação ambiental: uso, manejo e gestão dos recursos naturais. Itaiutaba: Barlavento, 2022. p. 119-131.
Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical.
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2.Imagem marcado/desmarcadoSOUSA, R. B. de; MESQUITA, A. L. M.; MOTA, M. do S. C. de S.; SOUZA, F. X. de. Biodiversidade e hábito alimentar de dípteros fitófagos associados às Spondias spp. no Brasil. In: SEABRA, G. de F. (org.). Terra: a saúde ambiental para a vitalidade do planeta. Ituiutaba: Barlavento, 2021.
Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical.
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3.Imagem marcado/desmarcadoSOUSA, R. B. de; MESQUITA, A. L. M.; MOTA, M. do S. C. de S.; GONÇALVES, N. G. G. Biodiversidade e hábito alimentar de Lepidópteros fitófagos associados às Spondias spp. no Brasil. SEABRA, G. (Org.). Educação ambiental: o desenvolvimento sustentável na economia globalizada. Ituiutaba: Barlavento, 2020.
Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical.
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4.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, O. R. R. F. da; CARVALHO, O. S.; BANDEIRA, D. A.; COSTA, L. B. da; SOUSA, R. B. de. Cultivo do sisal no nordeste. Campina Grande: EMBRAPA-CNPA, 1999. (EMBRAPA-CNPA. Circular Tecnica, 30)
Biblioteca(s): Embrapa Algodão.
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5.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, M. C.; LIMA, K. S. C.; FREITAS-SILVA, O.; OLIVEIRA, S. E. M.; SOUSA, R. B.; LIMA, A. L. S. Comparison between the composition of nutmeg essential oils from Brazil and Thailand. In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS, 10., 2013, Campinas. Ciência de alimentos: impacto na nutrição e saúde: anais. Campinas: Unicamp/FEA, 2013. 1 CD-ROM. p. 1706
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.
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6.Imagem marcado/desmarcadoGUARDA, S. D. M.; SANO, E. E.; BIAS, E. S.; CASTEJON, E. F.; HAPP, P. N.; TEIXEIRA, A. de A.; ANTUNES, R. R.; SOUSA, R. B. de. Segmentação Distribuída de Imagem de Sensoriamento Remoto a partir de Banco de Dados PostgreSQL/InterIMAGE. Anuário do Instituto de Geociências - UFRJ, v. 43, n. 2, 2020. p. 426-436
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 1
Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.
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7.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, W. J. R.; ALVES, H. M. R.; VIEIRA, T. G. C.; SOUSA, R. B.; SILVA, E.; BRAGA, R. C. A.; VOLPATO, M. M. L. Mapeamento e distribuição por classes de relevo da cultura cafeeira em uma área piloto no Município de Três Pontas - MG. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PESQUISAS CAFEEIRAS, 34., 2008, Caxambu.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Café.
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8.Imagem marcado/desmarcadoBOTREL, N.; LUENGO, R. de F. A.; ALCÂNTARA, F. A. de; OLIVEIRA, V. R.; SOUSA, R. B. de; MOITA, A. W.; SILVA, G. O. da; MEIRELES, S. M.; DELVICO, F. M. dos S.; MACHADO, C. A. N.; AQUINO, E. S.; MOREIRA, M. das G. de P. Procedimentos operacionais padrão gerenciais da Unidade de Garantia de Qualidade da Embrapa Hortaliças. Brasília, DF: Embrapa Hortaliças, 2008. 92 p. (Embrapa Hortaliças. Documentos, 122)
Tipo: Documentos
Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.
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