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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Oriental. |
Data corrente: |
07/02/2014 |
Data da última atualização: |
19/10/2022 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
LUZ, S. F. M. da; FEITOSA, C. T. L.; MELO, A. H. de; MENEZES, I. C. de; SILVA, J. K. do R. da; RAMOS, A. de R. |
Afiliação: |
Shirlley Ferreira Mendes da Luz, UFPA; Clarissa Tereza Leite Feitosa, Universidade Federal do Sul e Sudeste do Pará; Andreia Hentz de Melo, Universidade Federal do Sul e Sudeste do Pará; ILMARINA CAMPOS DE MENEZES, CPATU; Joyce Kelly do Rosário da Silva, UFPA; Alessandra de Rezende Ramos, Universidade Federal do Sul e Sudeste do Pará. |
Título: |
Análise da diversidade edáfica em cultivo de pimenta do reino. |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MICOLOGIA, 7., 2013, Belém, PA. Livro de Resumos... Belém, PA: Sociedade Brasileira de Micologia, 2013. |
Páginas: |
p. 127. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
FMA; Fungos micorrízicos arbusculares; Pimenta-do-reino. |
Thesagro: |
Fungo. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/96748/1/Micologia2.pdf
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Marc: |
LEADER 00726nam a2200217 a 4500 001 1979156 005 2022-10-19 008 2013 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aLUZ, S. F. M. da 245 $aAnálise da diversidade edáfica em cultivo de pimenta do reino.$h[electronic resource] 260 $aIn: CONGRESSO BRASILEIRO DE MICOLOGIA, 7., 2013, Belém, PA. Livro de Resumos... Belém, PA: Sociedade Brasileira de Micologia$c2013 300 $ap. 127. 650 $aFungo 653 $aFMA 653 $aFungos micorrízicos arbusculares 653 $aPimenta-do-reino 700 1 $aFEITOSA, C. T. L. 700 1 $aMELO, A. H. de 700 1 $aMENEZES, I. C. de 700 1 $aSILVA, J. K. do R. da 700 1 $aRAMOS, A. de R.
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Registro original: |
Embrapa Amazônia Oriental (CPATU) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
14/12/2017 |
Data da última atualização: |
14/12/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
SCHOENINGER, V.; COELHO, S. R. M; BASSINELLO, P. Z. |
Afiliação: |
VANDERLEIA SCHOENINGER, Universidade Federal da Grande Dourados; SILVIA RENATA MACHADO COELHO, Universidade Estadual do Oeste do Paraná; PRISCILA ZACZUK BASSINELLO, CNPAF. |
Título: |
Industrial processing of canned beans. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Ciência Rural, Santa Maria, v. 47, n. 5, e20160672, 2017. |
ISSN: |
1678-4596 |
DOI: |
dx.doi.org/10.1590/0103-8478cr20160672 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Beans are popular as a protein-filled legume of high nutritional value, being one of the most planted species in the world. However, recent years have seen a decrease in the consumption of beans, owing to the time necessary to cook it domestically. Thus, it is being replaced in people?s diets by other foods. An alternative preparation that supplies modern consumers? demands is industrially processed beans. This article aimed to provide a literature review on the processing of canned beans. Few recent studies have been performed in Brazil on this subject, as most studies have focused instead on the technological quality of dry bean grains processing. In this article industrial processing concepts and features, production unit operations, and canned beans quality standards will be discussed. These efforts are expected to contribute to the Brazilian beans production chain, and consequently to increase consumption of canned beans and the demand for industrial processing of beans in both the domestic market and future product exports. |
Palavras-Chave: |
Tecnologia de alimentos. |
Thesagro: |
Enlatamento; Feijão; Phaseolus vulgaris. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/169080/1/Bassinello.pdf
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Marc: |
LEADER 01669naa a2200217 a 4500 001 2082642 005 2017-12-14 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a1678-4596 024 7 $adx.doi.org/10.1590/0103-8478cr20160672$2DOI 100 1 $aSCHOENINGER, V. 245 $aIndustrial processing of canned beans.$h[electronic resource] 260 $c2017 520 $aBeans are popular as a protein-filled legume of high nutritional value, being one of the most planted species in the world. However, recent years have seen a decrease in the consumption of beans, owing to the time necessary to cook it domestically. Thus, it is being replaced in people?s diets by other foods. An alternative preparation that supplies modern consumers? demands is industrially processed beans. This article aimed to provide a literature review on the processing of canned beans. Few recent studies have been performed in Brazil on this subject, as most studies have focused instead on the technological quality of dry bean grains processing. In this article industrial processing concepts and features, production unit operations, and canned beans quality standards will be discussed. These efforts are expected to contribute to the Brazilian beans production chain, and consequently to increase consumption of canned beans and the demand for industrial processing of beans in both the domestic market and future product exports. 650 $aEnlatamento 650 $aFeijão 650 $aPhaseolus vulgaris 653 $aTecnologia de alimentos 700 1 $aCOELHO, S. R. M 700 1 $aBASSINELLO, P. Z. 773 $tCiência Rural, Santa Maria$gv. 47, n. 5, e20160672, 2017.
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Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
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