BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Amazônia Oriental. Para informações adicionais entre em contato com cpatu.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental.
Data corrente:  26/06/2013
Data da última atualização:  07/11/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  PETRUS, R. R.; WALTER, E. H. M.; FARIA, J. A. F.; ABREU, L. F.
Afiliação:  R.R. PETRUS, USP; E.H.M.WALTER, UNICAMP; J.A.F. FARIA, UNICAMP; LAURA FIGUEIREDO ABREU, CPATU.
Título:  Sensory stability of ultra-high temperature milk in polyethylene bottle.
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  Journal of Food Science, v. 74, n. 1, p. S53-S54, 2009.
DOI:  10.1111/j.1750-3841.2008.00997.x
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objective of this study was to evaluate the sensory stability of ultra-high temperature (UHT)milk subjected to different heat treatments and stored at room temperature in white high density polyethylene bot-tles (HDPE) pigmented with titanium dioxide. Two lots of 300 units each were processed, respectively, at 135 and 141 ◦C/10 s using indirect heating and subsequently aseptically filled in an ISO class 7 clean room. These exper-imental lots were evaluated for appearance, aroma, flavor, and overall appreciation and compared to samples of commercial UHT milk purchased from local commercial stores. The time?temperature combinations investigated did not affect either the acceptability or the shelf life of themilk.Despite the limited light barrier properties ofHDPE bottles, the product contained in the package tested exhibited good stability,with a shelf life ranging from4 to 11wk. Within this time period, the acceptability of the experimental lots was similar to that of the commercial products. The results achieved in this study contribute to turn the low-cost UHT systeminvestigated into a technically viable option for small-size dairy processing plants
Palavras-Chave:  Avaliação sensorial.
Thesagro:  Embalagem; Leite; Temperatura.
Thesaurus Nal:  milk.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATU47795 - 1UPCAP - DD
Voltar






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 5
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoGROF, B.; FERNANDES, C. D.; SANTOS, A. V. dos; ALMEIDA, C. B. Selection of Stylosanthes guianensis for the cerrados of Brazil. In: INTERNATIONAL GRASSLAND CONGRESS, 18., 1997, Winnipeg, Saskatoon. Proceedings... [S.l.: s.n., 1997?]. p. 4-33 / 4-34. CNPGC.
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte.
Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
2.Imagem marcado/desmarcadoGROF, B.; FERNANDES, C. D.; ALMEIDA, C. B.; SANTOS, A. V. dos. Development of a multicross cultivar of Stylosanthes spp. In: INTERNATIONAL GRASSLAND CONGRESS, 18., 1997, Winnipeg, Saskatoon. Proceedings... [S.l.: s.n., 1997?]. p. 4-31 / 4-32. CNPGC.
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte.
Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
3.Imagem marcado/desmarcadoVALERIO, J. R.; SANTOS, A. V. dos; SOUZA, A. P. de; OLIVEIRA, M. C. M. Avaliacao de alguns produtos inseticidas e da broca cupinseira no controle de Cormitermes cumulans (Kollar, 1832) Isoptera : Termitidae) em pastagens. In : REUNIAO SUL-BRASILEIRA DE INSETOS DE SOLO, 5., 1995, Dourados. Ata e resumos. Dourados : EMBRAPA-CPAO, 1995. p.69-70.
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte.
Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
4.Imagem marcado/desmarcadoVALERIO, J. R. SANTOS, A. V. dos; SOUZA, A. P. de; MACIEL, C. A. M.; OLIVEIRA M. C. M. Ensaios visando ao controle de cupins de monticulo (Isoptera, Termitidae) em pastagens. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ENTOMOLOGIA, 16.; ENCONTRO NACIONAL DE FITOSSANITARISTAS, 7., 1997, Salvador. Resumos. Salvador : SEB/EMBRAPA-CNPMS, 1997. p.175. CNPGC.
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte.
Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
5.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, A. V. dos; ARRIGONI BLANK, M. de F.; BLANK, A. F.; DINIZ, L. E. C.; FERNANDES, R. M. P. Biochemical profile of callus cultures of Pogostemon cablin (Blanco) Benth. Plant Cell, Tissue and Organ Culture, v. 107, n. 1, p. 35-43, Oct. 2011.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros.
Visualizar detalhes do registroAcesso restrito ao objeto digitalImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 5
Primeira ... 1 ... Última
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional