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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Milho e Sorgo. |
Data corrente: |
28/02/2013 |
Data da última atualização: |
18/05/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
MARTINO, H. S. D.; TOMAZ, P. A.; MORAES, E. A.; CONCEIÇÃO, L. S. da; OLIVEIRA, D. da S.; QUEIROZ, V. A. V.; RODRIGUES, J. A. S.; PIROZI, M. R.; PINHEIRO SANT'ANA, H. M.; RIBEIRO, S. M. R. |
Afiliação: |
VALERIA APARECIDA VIEIRA QUEIROZ, CNPMS; JOSE AVELINO SANTOS RODRIGUES, CNPMS. |
Título: |
Chemical characterization and size distribution of sorghum genotypes for human consumption. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
Revista do Instituto Adolfo Lutz, São Paulo, v. 71, n. 2, p. 337-344, 2012. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The purpose of this paper was to evaluate the approximate composition, size distribution, minerals and vitamin E isomers concentrations in eight sorghum genotypes available for human consumption. The protein concentration of samples ranged from 8.57 to 11.59%, lipids from 1.24 to 3.07% and carbohydrates from 57.3 to 64.7%. The total dietary fiber varied from 9.13% to 15.09%. Sorghum genotytes flours were characterized as hard grain and of coarse granulometry, which are the relevant aspects for developing food products. Soghum genotypes were considered as sources of iron, phosphorus, magnesium and zinc. The ? and ?-tocopherol isomers were determined in sorghum genotypes grain and flour, and ?-tocopherol was predominant. In conclusion, sorghum genotypes evidenced to be as relevant sources of dietary fiber, iron, phosphorus, magnesium and zinc. Furthermore, the sorghum genotypes were classified as hard grain, suitable for formulating bakery products. |
Thesagro: |
Sorghum bicolor; Valor nutritivo. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registros recuperados : 2 | |
1. |  | SOUZA, T. P. de; SPOSINA, W. V. F. K. A.; PEREIRA, M. de M.; GUIMARÃES, J. M. T.; SANTOS, M. A. dos; DIAS, M. C. Pesquisa de glicosideos cianogênicos em folhas verdes e secas de mandioca (Manihot esculenta Crantz), macaxeira e em derivados de mandioca. In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DO ESTADO DO AMAZONAS, 5., 1996, Manaus. Anais... Manaus: Universidade do Amazonas, 1996. p. 253.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental. |
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2. |  | PEREIRA, F. de A. R.; BAUER, F. C.; RODRIGUES POR DEUS, M. R. J.; LUDWIG, J.; ARIAS, E. R. A.; VERZIGNASSI, J. R.; PEREIRA, M. de M. Manejo químico de plantas daninhas na pré-semeadura de milho safrinha. CONGRESSO BRASILEIRO DA CIÊNCIA DAS PLANTAS DANINHAS, 28., 2012, Campo Grande, MS. Ciências das plantas daninhas na era da biotecnologia: anais. Campo Grande, MS: SBCPD, 2012. p.408-413Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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Registros recuperados : 2 | |
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