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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite. |
Data corrente: |
13/12/2012 |
Data da última atualização: |
16/05/2024 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
PORTES, V. M.; THALER NETO, A.; SOUZA, G. N. de. |
Afiliação: |
VAGNER MIRANDA PORTES, EPAGRI; ANDRE THALER NETO, UNIVERSIDADE DO ESTADO DE SANTA CATARINA; GUILHERME NUNES DE SOUZA, CNPGL. |
Título: |
Qualidade do leite. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
In: CORDOVA, U. DE A. (Org.). Produção de leite à base de pasto em Santa Catarina. Florianópolis: EPAGRI, 2012. 626 p. |
Páginas: |
p. 517-556 |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Produção de leite. |
Thesagro: |
Gado Leiteiro; Produção Leiteira; Qualidade. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal Q Alimentos e Nutrição Humana |
Marc: |
LEADER 00567naa a2200193 a 4500 001 1950739 005 2024-05-16 008 2012 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aPORTES, V. M. 245 $aQualidade do leite. 260 $c2012 300 $ap. 517-556 650 $aGado Leiteiro 650 $aProdução Leiteira 650 $aQualidade 653 $aProdução de leite 700 1 $aTHALER NETO, A. 700 1 $aSOUZA, G. N. de 773 $tIn: CORDOVA, U. DE A. (Org.). Produção de leite à base de pasto em Santa Catarina. Florianópolis: EPAGRI, 2012. 626 p.
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Registro original: |
Embrapa Gado de Leite (CNPGL) |
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![](/consulta/web/img/deny.png) | Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
14/01/2011 |
Data da última atualização: |
30/11/2012 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
TAKEITI, C. Y.; KIECKBUSCH, T. G.; COLLARES-QUEIROZ, F. P. |
Afiliação: |
CRISTINA YOSHIE TAKEITI, CTAA; T. G. KIECKBUSCH, UNICAMP; F. P. COLLARES-QUEIROZ, UNICAMP. |
Título: |
Morphological and physicochemical characterization of commercial maltodextrins with different degrees of dextrose-equivalent. |
Ano de publicação: |
2010 |
Fonte/Imprenta: |
International Journal of Food Properties, v. 13, n. 2, p. 411-425, mar. 2010. |
DOI: |
10.1080/10942910802181024 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Maltodextrins show increasing industrial applications depending on the extent of the starch hydrolysis. This paper reports a relationship between morphological and physico-chemical characteristics of different maltodextrins (A, B, and C) in order to establish appropriate uses. The moisture content of the maltodextrins varied from 2.82 to 6.47% and true and bulk density, average particle size, and porosity of the maltodextrins ranged from 1.14-1.44 g/mL, 0.33-0.49 g/mL, 39.44-289.17 ?m, and 59.70-67.58%, respectively. Spherical, irregular, and filamentous shapes conduct to low values of wetting times. The increase in the DE level of maltodextrins from the same botanical source caused a decrease in the dissolution time. Results demonstrated that products obtained by supplier B showed the best performance and regularity in the dissolution/dispersion characteristics in water meanwhile maltodextrins manufactured by supplier A would be favored by an agglomeration process. |
Palavras-Chave: |
Maltodextrina; Morfologia; Propriedades físicas. |
Thesagro: |
Mandioca; Milho. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
LEADER 01670naa a2200217 a 4500 001 1873047 005 2012-11-30 008 2010 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1080/10942910802181024$2DOI 100 1 $aTAKEITI, C. Y. 245 $aMorphological and physicochemical characterization of commercial maltodextrins with different degrees of dextrose-equivalent. 260 $c2010 520 $aMaltodextrins show increasing industrial applications depending on the extent of the starch hydrolysis. This paper reports a relationship between morphological and physico-chemical characteristics of different maltodextrins (A, B, and C) in order to establish appropriate uses. The moisture content of the maltodextrins varied from 2.82 to 6.47% and true and bulk density, average particle size, and porosity of the maltodextrins ranged from 1.14-1.44 g/mL, 0.33-0.49 g/mL, 39.44-289.17 ?m, and 59.70-67.58%, respectively. Spherical, irregular, and filamentous shapes conduct to low values of wetting times. The increase in the DE level of maltodextrins from the same botanical source caused a decrease in the dissolution time. Results demonstrated that products obtained by supplier B showed the best performance and regularity in the dissolution/dispersion characteristics in water meanwhile maltodextrins manufactured by supplier A would be favored by an agglomeration process. 650 $aMandioca 650 $aMilho 653 $aMaltodextrina 653 $aMorfologia 653 $aPropriedades físicas 700 1 $aKIECKBUSCH, T. G. 700 1 $aCOLLARES-QUEIROZ, F. P. 773 $tInternational Journal of Food Properties$gv. 13, n. 2, p. 411-425, mar. 2010.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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