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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
Data corrente: |
29/01/2013 |
Data da última atualização: |
25/05/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
MORELLI, R.; COSTA, K. Z.; FAGIONI, K. M.; COSTA, M. de L. Z.; NASCIMENTO, A. S. do; PIMENTEL, R. M. de A.; WALDER, J. M. M. |
Afiliação: |
RENATA MORELLI, USP; KAREN ZAMBONI COSTA, USP; KENYA MARTINS FAGIONI, USP; MARIA DE LOURDES ZAMBONI COSTA, USP; ANTONIO SOUZA DO NASCIMENTO, CNPMF; RODRIGO MEIRELLES DE AZEVEDO PIMENTEL, EPAMIG; JULIO MARCOS MELGES WALDER, USP. |
Título: |
New Protein Sources in Adults Diet for Mass-rearing of Anastrepha fraterculus (Diptera:Tephritidae). |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
Brazilian Archives of Biology And technology, v.55, n. 6: pp.827-833, November-December 2012. |
ISSN: |
1678-4324 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The aim of this study was to find alternatives to reduce the cost of mass production of the South American fruit fly (A. fraterculus) by looking for locally available products as protein source in the diet of adults to replace the imported product without changing the quality parameters. Two yeast from a Brazilian company were evaluated. The quality parameters showed that the imported hydrolyzed yeast used in the adult diet could be perfectly replaced by the local products tested, with a reduction of over 80% of the cost of the diet. The quality of the produced insects remained the same and there were improvements in some quality parameters such as the volume of eggs produced, number of adults flying and longevity under the stress. |
Palavras-Chave: |
Fruit fly. |
Thesaurus Nal: |
protein sources. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registros recuperados : 3 | |
2. |  | AZEREDO, H. M. C. de; MENDES, K. C. B.; SOUZA, A. C. R.; GARRUTI, D. S.; ANDRADE, M. I. R. Physicochemical and sensory changes during microencapsulation of acerola juice through spray-drying. Fruit Processing, Koln, v.17, n.2, p.80-84, 2007.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: Internacional - B |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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3. |  | ANDRADE, M. I. R. de; SOUZA, A. C. R. de; ABREU, F. A. P. de; XIMENES, S. F.; GARRUTI, D. dos S. Changes in cashew apple juice flavor after tangential microfiltration process. Annals of Nutrition and Food Science, Belmont, v. 2, n. 4, article 1029, July 2018.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: C - 0 |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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Registros recuperados : 3 | |
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