BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  22/01/2013
Data da última atualização:  16/02/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  RIBEIRO, J. do S.; GONÇALVES, T. de M.; LADEIRA, M. M.; TULLIO, R. R.; CAMPOS, F. R.; BERGMANN, J. A. G.; MACHADO NETO, O. R.; CARVALHO, J. R. R. de.
Afiliação:  JULIMAR DO SACRAMENTO RIBEIRO, Universidade Federal de Alagoas; TARCISIO DE MORAES GONÇALVES, Universidade Federal de Lavras; MÁRCIO MACHADO LADEIRA, Universidade Federal de Lavras; RYMER RAMIZ TULLIO, CPPSE; FABRÍCIO RODRIGUES CAMPOS, Universidade Federal de Lavras; JOSÉ AURÉLIO GARCIA BERGMANN, Universidade Federal de Minas Gerais; OTÁVIO RODRIGUES MACHADO NETO, Universidade Federal de Lavras; JOSÉ RODOLFO REIS DE CARVALHO, Universidade Federal de Lavras.
Título:  Reactivity, performance, color and tenderness of meat from Zebu cattle finished in feedlot.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  Revista Brasileira de Zootecnia, v. 41, n. 4, p. 1009-1015, 2012.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objective of this study was to study the animal reactivity and correlate it with performance and meat quality of cattle finished in feedlots. A total of 20 animals of the Tabapuã breed and 20 animals of the Nellore breed were confined for 112 days: 28 days of adaptation and 84 days of data collection. Performance was determined by the average daily weight gain (ADG) and average dry matter intake (DMI) estimated through the use of indicators. On the 1st, 42nd and 84th days of the experiment, two methods were used to measure the animal reactivity: animal reactivity in mobile cage and visual reactivity during handling. The characteristics of meat quality were evaluated by the color, shear force and pH24 after slaughter (pH24). Through the study of correlation, the degree and direction of linear association on animal reactivity, performance and meat quality were established. Regression equations were generated for the parameters evaluated according to the values of animal reactivity. Correlations between mobile cage and visual reactivity were 0.77, 0.56 and 0.45 in the 1st, 2nd and 3rd evaluations, respectively. There was no correlation between animal reactivity and DMI. The correlations between ADG, pH24, and color with animal reactivity were -0.31, 0.40, 0.47 and -0.34, and -0.33 for mobile cage, 0.74, 0.71 and -0.51, for visual reactivity, respectively. The parameters of meat quality varied according to the reactivity. Undesirable values of pH24, animal reactivity and col... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Bovine.
Thesaurus Nal:  meat quality; temperament.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/bitstream/doc/945917/1/RymerReactivityperformance2012.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPPSE21588 - 1UPCAP - DDPROCI-2012.00304RIB2012.00304
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Biblioteca(s):  Embrapa Hortaliças.
Data corrente:  11/11/1998
Data da última atualização:  11/11/1998
Autoria:  BORGES NETO, C. R.; AVILA, A. C. de; GIORDANO, L. B.
Afiliação:  EMBRAPA-CNPH, Brasilia, DF.
Título:  Novas fontes de resistencia a tospovirus em Lycopersicon peruvianum.
Ano de publicação:  1998
Fonte/Imprenta:  Fitopatologia Brasileira, Brasilia, v.23, p.313, ago. 1998.
Idioma:  Português
Notas:  Resumo. Suplemento.
Palavras-Chave:  Brasil; Brasilia; Diseases; Distrito Federal; Lycopersicon peruvianum; Resistance.
Thesagro:  Cerrado; Doença; Resistência; Tomate; Vírus.
Thesaurus NAL:  Brazil; tomatoes.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Hortaliças (CNPH)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPH13212 - 1UPCAP - --632.05
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