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Registro Completo |
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Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
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Data corrente: |
18/12/2012 |
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Data da última atualização: |
03/06/2022 |
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Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
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Autoria: |
MOUCO, M. A. do C.; SILVA, D. J.; PRADO, R. de M. |
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Afiliação: |
MARIA APARECIDA DO CARMO MOUCO, CPATSA; DAVI JOSE SILVA, CPATSA; RENATO DE MELLO PRADO. |
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Título: |
Mango cultivation in Brazil. |
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Ano de publicação: |
2012 |
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Fonte/Imprenta: |
In: VALAVI, S. G.; RAJMOHAN, K.; GOLVI, J. N.; PETER, K. V.; THOTTAPPILLY, G. Mango: cultivation in different countries. Houston: Studium Press LLC, 2012. |
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Volume: |
v. 2 |
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Páginas: |
cap. 22, p. 331-345. |
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Idioma: |
Inglês |
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Conteúdo: |
Mango (Mangifera indica L.) is one of the most important tropical fruits produced in Brazil, with an estimated cultivate area of 74 thousand hectares and production of more than 1.1 million tons in 2009. The southeast and northeast regions contain 28.6 and 68.6% of the total area under of mango cultivation. These regions are also the most important from the point of view of production and exportation. Exportation of this fruit in 2010 was around 124.7 thousand tons, of which the northeast region produced 80%. Production in the southeast is mainly for domestic consumption. Climate conditions and use of floral induction and irrigation technologies allow mango to be produced throughout the year in the country's semiarid conditions, which allow the fruit to be offered to different world markets during appropriate sales periods. The main cultivars produced in Brazil are from Florida, USA. Harvest and postharvest practices utilized are factors that also contribute to attend the needs of the external mango market. Cultivars, Soil, |
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Palavras-Chave: |
Cultivar; Indução floral; Mango; Postharvest; Propagação. |
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Thesagro: |
Irrigação; Manga; Mangifera Indica; Poda; Pós-colheita; Solo. |
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Thesaurus Nal: |
Mangoes; Postharvest physiology; Postharvest technology; Postharvest treatment. |
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Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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| Registros recuperados : 143 | |
| 1. |  | ROSA, R. C. C. Desenvolvimento de insumo alternativo a base de piroxenito e casca de cacau como fonte de potássio em pomar de laranjeira. In: SEMINÁRIO SOBRE INTENSIFICAÇÃO ECOLÓGICA DA FRUTICULTURA, 3; REUNIÃO COMITÊ GESTOR DO PROJETO SISTEMA ECOLOGICAMENTE INTENSIVO DE PRODUÇÃO DE FRUTAS. 3., 2014,Brasília, DF; Aracaju, SE. Seifrut: [anais..]. Aracaju, SE: Embrapa Tabuleiros Costeiros, 2014. p.101. Editores Técnicos: Carlos Roberto Martins, Embrapa Clima Temperado; Francisco Alisson Xavier, Embrapa Mandioca; Antônio Souza do Nascimento, Embrapa Mandioca e Fruticultura.| Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
| Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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| 4. |  | BORGES, A. L.; ROSA, R. C. C. Calagem e adubação para o maracujazeiro. In: BORGES, A. L. (Ed.). Recomendações de calagem e adubação para abacaxi, acerola, banana, citros, mamão, mandioca, manga e maracujá. Brasília, DF: Embrapa, 2021. Cap. 13. p.243 -262.| Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico |
| Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia; Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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| 15. |  | ROSA, R. C. C.; FALEIRO, F. G.; OLIVERIA, J. da. Preparación del suelo y tratos culturales del maracuyá. In: MORERA, M. P.; COSTA, A. M.; FALEIRO, F. G.; CARLOSAMA, A. R.; CARRANZA, C. Maracujá: dos recursos genéticos ao desenvolvimento tecnológico. Brasília, DF: Proimpress, 2018. p. 131-138| Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico |
| Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia. |
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| 20. |  | OLIVEIRA, A. M. G.; NATALE, W.; ROSA, R. C. C.; JUNGHANS, D. T. Adubação N-K NO Abacaxizeiro 'BRS Imperial' - II - efeito no solo, na nutrição da planta e na produção. Revista Brasileira de Fruticultura, Jaboticabal - SP, v. 37, n. 3, p. 764-773, Set. 2015.| Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 2 |
| Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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| Registros recuperados : 143 | |
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