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Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  24/05/2012
Data da última atualização:  23/01/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  MAGALHAES, W. L. E.; PIANARO, S. A.; GRANADO, C. J. F.; SATYANARAYANA, K. G.
Afiliação:  WASHINGTON LUIZ ESTEVES MAGALHAES, CNPF; SIDNEI ANTONIO PIANARO, UEPG; CARLOS JOSE FERNANDES GRANADO, UEPG; KESTUR GUNDAPPA SATYANARAYANA, BMS College of Engineering and Poornaprajna Institute of Scientific Research.
Título:  Preparation and characterization of polypropylene/heart-of-peach palm sheath composite.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  Journal of Applied Polymer Science, v. 127, n. 2, p. 1285-1294, Jan. 2013.
DOI:  DOI: 10.1002/APP.37633
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This article presents preparation of heart-of-peach palm sheath (20?40 wt %) incorporated polypropylene (PP) composites using a single screw extruder. This study is aimed at the waste disposal problem, a societal concern considering that the peach palm cultivation being an important economic activity of some countries, which generate five times more waste than actual heart-ofpalm itself. Both the raw materials and their composites were characterized for specific gravity, compressive and impact strengths, softening temperature, and hardness. It was observed that with increasing filler content the compressive and impact strengths of composites continuously decreased, while specific gravity, vicat softening temperature, and hardness showed the opposite trend. However, the optimum mechanical properties were attained for 30 wt % filler, which was the same filler content at which the highest PP crystallinity index was observed. Results also indicate that the lignocellulosic residue induce beta phase on the PP matrix and decrease thermal stability of the composite.
Palavras-Chave:  Compósito; Difração de raio x; Propriedade termal.
Thesagro:  Propriedade Mecânica.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPF49961 - 1UPCAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoCAPOBIANCO, G.; SCHULTZ, J.; GRANADO, J. C.; PIANARO, S. A.; MAGALHAES, W. L. E. Biomass as a source of raw material for the production of nanostructured carbon materials with high specific surface area. In: CONGRESSO BRASILEIRTO DE CARBONO, 5., 2011, Rio de Janeiro. Anais. Rio de Janeiro: Associação Brasileira de Carbono: Centro Tecnológico do Exército, 2011. p. 229-233.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Florestas.
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2.Imagem marcado/desmarcadoLAZARO, S. de; BORTOLIN, T. J.; BERGER, D.; TEBCHERANI, S. M.; PIANARO, S. A.; GIRALDI, T. R.; OLIVEIRA, C. R. de. Simulation of the structure molecular and HOMO and LUMO orbitals of the Linuron herbicide. In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON FOOD AND AGRICULTURE APPLICATIONS OF NANOTECHNOLOGIES - NanoAgri, 2010, São Pedro, SP. [Anais…] São Pedro: Aptor Software, 2010. Editors: Caue Ribeiro, Odílio Benedito Garrido de Assis, Luiz Henrique Capparelli Mattoso, Sérgio Mascarenhas.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.
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3.Imagem marcado/desmarcadoLAZARO, S. de; BORTOLINI, T. J.; BERGER, D.; TEBCHERANI, S. M.; PIANARO, S. A.; GIRALDI, T.; OLIVEIRA, C. R. de. Theoretical investigation about reactive properties of the Atrazine herbicide. In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON FOOD AND AGRICULTURE APPLICATIONS OF NANOTECHNOLOGIES - NanoAgri, 2010, São Pedro, SP. [Anais…] São Pedro: Aptor Software, 2010. Editors: Caue Ribeiro, Odílio Benedito Garrido de Assis, Luiz Henrique Capparelli Mattoso, Sérgio Mascarenhas.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.
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4.Imagem marcado/desmarcadoMAGALHAES, W. L. E.; PIANARO, S. A.; GRANADO, C. J. F.; SATYANARAYANA, K. G. Preparation and characterization of polypropylene/heart-of-peach palm sheath composite. Journal of Applied Polymer Science, v. 127, n. 2, p. 1285-1294, Jan. 2013.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Florestas.
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