BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  24/05/2012
Data da última atualização:  23/01/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  MAGALHAES, W. L. E.; PIANARO, S. A.; GRANADO, C. J. F.; SATYANARAYANA, K. G.
Afiliação:  WASHINGTON LUIZ ESTEVES MAGALHAES, CNPF; SIDNEI ANTONIO PIANARO, UEPG; CARLOS JOSE FERNANDES GRANADO, UEPG; KESTUR GUNDAPPA SATYANARAYANA, BMS College of Engineering and Poornaprajna Institute of Scientific Research.
Título:  Preparation and characterization of polypropylene/heart-of-peach palm sheath composite.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  Journal of Applied Polymer Science, v. 127, n. 2, p. 1285-1294, Jan. 2013.
DOI:  DOI: 10.1002/APP.37633
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This article presents preparation of heart-of-peach palm sheath (20?40 wt %) incorporated polypropylene (PP) composites using a single screw extruder. This study is aimed at the waste disposal problem, a societal concern considering that the peach palm cultivation being an important economic activity of some countries, which generate five times more waste than actual heart-ofpalm itself. Both the raw materials and their composites were characterized for specific gravity, compressive and impact strengths, softening temperature, and hardness. It was observed that with increasing filler content the compressive and impact strengths of composites continuously decreased, while specific gravity, vicat softening temperature, and hardness showed the opposite trend. However, the optimum mechanical properties were attained for 30 wt % filler, which was the same filler content at which the highest PP crystallinity index was observed. Results also indicate that the lignocellulosic residue induce beta phase on the PP matrix and decrease thermal stability of the composite.
Palavras-Chave:  Compósito; Difração de raio x; Propriedade termal.
Thesagro:  Propriedade Mecânica.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPF49961 - 1UPCAP - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  24/05/2016
Data da última atualização:  22/02/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  SARDÁ, L. G.; HIGARASHI, M. M.; NICOLOSO, R. da S.; FALKOSKI, C.; RIBEIRO, S. M. S.; SOARES, H. M.
Afiliação:  LUANA GOULART SARDÁ, UFSC; MARTHA MAYUMI HIGARASHI, CNPSA; RODRIGO DA SILVEIRA NICOLOSO, CNPSA; CAMILA FALKOSKI, UNC; UNC; HUGO MOREIRA SOARES, UFSC.
Título:  The influence of use additives on nitrous oxide emission during swine slurry composting.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  In: LATIN AMERICAN CONGRESS, 4., 2015, Florianópolis. Anais... Florianópolis: UFSC, 2015. Disponível on line. SOLABIAA.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  use of additives (Mg/P and nitrification inhibitor dicyandiamide - DCD), on nitrous oxide emission during swine slurry composting. The experiment was run in duplicate; the gas was monitored for 30 days in different treatments (control, DCD, Mg/P and DCD + Mg/P). Nitrous oxide emissions rate (mg of N2O-N.day-1) and the accumulated emissions were calculated to compare the treatments. Results has shown that emissions of N-N2O were reduced by approximately 70, 46 and 96% through the additions of DCD, MgCl2.6H2O + H3PO4 and both additives, respectively, compared to the control. Keywords Composting; swine slurry; additives; nitrous
Palavras-Chave:  Swine slurry.
Thesaurus NAL:  additives; composting; nitrous oxide.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/bitstream/doc/1045570/1/final7881.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSA20627 - 1UPCAA - DD
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