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Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  27/02/2012
Data da última atualização:  26/03/2025
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  BARCELLOS, F. G.; HUNGRIA, M.; PIZZIRANI-KLEINER, A. A.
Afiliação:  FERNANDO GOMES BARCELLOS, UNIVERSIDADE PARANAENSE; MARIANGELA HUNGRIA DA CUNHA, CNPSO; ALINE APARECIDA PIZZIRANI-KLEINER, USP.
Título:  Limited vegetative compatibility as a cause of somatic recombination in: Trichoderma pseudokoningii.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  Brazilian Journal of Microbiology, v. 42, n. 4, p. 1625-1637, Oct./Dec. 2011.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  With the aim of a better characterization of the somatic recombination process in Trichoderma pseudokoningii, a progeny from crossings between T. pseudokoningii strains contrasting for auxotroph markers was characterized by RAPD markers and PFGE (electrophoretic karyotype). Cytological studies of the conidia, conidiogenesis and heterokaryotic colonies were also performed. The genotypes of the majority of the recombinant strains analyzed were similar to only one of the parental strains and the low frequency of polymorphic RAPD bands suggested that the nuclear fusions may not occur into the heterokaryon. In some heterokaryotic regions the existence of intensely staining hyphae might be related to cell death. We proposed that a mechanism of somatic recombination other than parasexuality might occur, being related to limited vegetative compatibility after postfusion events, as described for other Trichoderma species.
Palavras-Chave:  Somatic recombination.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSO32811 - 1UPCAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoCOMETTANT-RABANAL, R.; HIDALGO CHÁVEZ, D. W.; ASCHERI, J. L. R.; ELÍAS-PEÑAFIEL, C.; CARVALHO, C. W. P. de. Functionality of pre-cooked whole-grain corn, rice and sorghum flours for gluten-free bread. International Journal of Food Science & Technology, 2023. Early access.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.
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