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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Ocidental. |
Data corrente: |
15/07/2011 |
Data da última atualização: |
21/07/2011 |
Autoria: |
GOMES, L. C.; CHAGAS, E. C.; BRINN, R. P.; ROUBACH, R.; COPPATI, C. E.; BALDISSEROTTO, B. |
Afiliação: |
LEVY CARVALHO GOMES, CPAA; EDSANDRA CAMPOS CHAGAS, CPAA; RICHARD PHILIP BRINN, FLORIDA INTERNATIONAL UNIVERSITY; RODRIGO ROUBACH, INPA; CARLOS EDUARDO COPPATI, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SANTA MARIA; BERNARDO BALDISSEROTTO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SANTA MARIA. |
Título: |
Use of salt during transportation of air breathing pirarucu juveniles (Arapaima gigas) in plastic bags. |
Ano de publicação: |
2006 |
Fonte/Imprenta: |
Aquaculture, v. 256, p. 521-528, 2006. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
he farming of the Amazonian air breathing fish, Arapaima gigas, has been growing substantially over the last decade in Brazil and other South American countries. Previous study demonstrated that transportation of pirarucu juvenile in plastic bags is a suitable procedure, although it stimulated some stress responses. Therefore the objective of this study was to investigate the addition of salt as a stress mitigator in pirarucu juveniles during transportation in plastic bags. |
Palavras-Chave: |
Estresse. |
Thesagro: |
Pirarucu. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01044naa a2200205 a 4500 001 1896014 005 2011-07-21 008 2006 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aGOMES, L. C. 245 $aUse of salt during transportation of air breathing pirarucu juveniles (Arapaima gigas) in plastic bags. 260 $c2006 520 $ahe farming of the Amazonian air breathing fish, Arapaima gigas, has been growing substantially over the last decade in Brazil and other South American countries. Previous study demonstrated that transportation of pirarucu juvenile in plastic bags is a suitable procedure, although it stimulated some stress responses. Therefore the objective of this study was to investigate the addition of salt as a stress mitigator in pirarucu juveniles during transportation in plastic bags. 650 $aPirarucu 653 $aEstresse 700 1 $aCHAGAS, E. C. 700 1 $aBRINN, R. P. 700 1 $aROUBACH, R. 700 1 $aCOPPATI, C. E. 700 1 $aBALDISSEROTTO, B. 773 $tAquaculture$gv. 256, p. 521-528, 2006.
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Registro original: |
Embrapa Amazônia Ocidental (CPAA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registros recuperados : 36 | |
3. |  | RODRIGUES, F. M.; DELIZA, R.; GOTTSCHALK, L. M. F.; HIDALGO-CHÁVEZ, D. W.; ROSENTHAL, A. Uso de transglutaminase no processamento de queijo Minas frescal com teor reduzido de sódio. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 25.; CIGR SESSION 6 INTERNATIONAL TECHNICAL SYMPOSIUM, 10., 2016, Gramado. Alimentação: árvore que sustenta a vida. Anais. Gramado: SBCTA Regional, 2016. 6 p. Food: the tree that sustains life. 1029.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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6. |  | CHAVES, A. C. S. D.; TEIXEIRA, N. S.; HIDALGO CHÁVEZ, D. W.; ROSENTHAL, A.; DELIZA, R. Vegan ice cream made with fava bean protein: melting rate and hardness. In: CONFERÊNCIA INTERNACIONAL DE PROTEÍNAS E COLOIDES ALIMENTARES,9., 2023, Rio de Janeiro. Anais... Campinas, Galoá, 2023. Poster 157594. Eixo temático: novos processos e ingredientes. CIPCA.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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9. |  | SANTOS, E.; AYRES, E. M. M.; HIDALGO CHÁVEZ, D. W.; CUNHA, L.; DELIZA, R.; CARVALHO, I. C.; FERNANDES, T. E. Avaliação de selos ambientais em alimentos: o que os consumidores têm a dizer? In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS E NUTRIÇÃO, 15., 2023, Campinas. A revolução da ciência de alimentos e nutrição: alimentando o mundo de forma sustentável: caderno [eletrônico] de resumos. Campinas: Galoá, 2023. Pôster 166114; SLACAN.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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12. |  | SANTOS, E.; CARVALHO, I. C.; AYRES, E. M. M.; HIDALGO CHÁVEZ, D. W.; CUNHA, L.; DELIZA, R.; FERNANDES, T. E. Percepção de consumidores sobre alimentos substitutos de proteína animal. In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS E NUTRIÇÃO, 15., 2023, Campinas. A revolução da ciência de alimentos e nutrição: alimentando o mundo de forma sustentável: caderno [eletrônico] de resumos. Campinas: Galoá, 2023. Pôster 166115; SLACAN.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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14. |  | HIDALGO CHÁVEZ, D. W.; ASCHERI, J. L. R.; MARTINS, A.; CARVALHO, C. W. P. de; BERNARDO, C.; TELES, A. Sorghum, an alternative cereal for gluten-free product. Revista Chilena de Nutricion, Santiago, CL, v. 45, n. 2, p 169-177, 2018. Review Article.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 1 |
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18. |  | CHAVES, A. C. S. D.; TELES, A. S. C.; ROSENTHAL, A.; BRAGANÇA, I.; HIDALGO CHÁVEZ, D. W.; MESQUITA, P. Impact of bacterial nanocellulose on the physical properties of a lowfat ice cream. In: CONFERÊNCIA INTERNACIONAL DE PROTEÍNAS E COLOIDES ALIMENTARES, 9., 2023, Rio de Janeiro. Anais... Campinas, Galoá, 2023. Oral 157624. Eixo temático Novos processos e ingredientes. CIPCA.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
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