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Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  14/01/2011
Data da última atualização:  30/11/2012
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  TAKEITI, C. Y.; KIECKBUSCH, T. G.; COLLARES-QUEIROZ, F. P.
Afiliação:  CRISTINA YOSHIE TAKEITI, CTAA; T. G. KIECKBUSCH, UNICAMP; F. P. COLLARES-QUEIROZ, UNICAMP.
Título:  Morphological and physicochemical characterization of commercial maltodextrins with different degrees of dextrose-equivalent.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  International Journal of Food Properties, v. 13, n. 2, p. 411-425, mar. 2010.
DOI:  10.1080/10942910802181024
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Maltodextrins show increasing industrial applications depending on the extent of the starch hydrolysis. This paper reports a relationship between morphological and physico-chemical characteristics of different maltodextrins (A, B, and C) in order to establish appropriate uses. The moisture content of the maltodextrins varied from 2.82 to 6.47% and true and bulk density, average particle size, and porosity of the maltodextrins ranged from 1.14-1.44 g/mL, 0.33-0.49 g/mL, 39.44-289.17 ?m, and 59.70-67.58%, respectively. Spherical, irregular, and filamentous shapes conduct to low values of wetting times. The increase in the DE level of maltodextrins from the same botanical source caused a decrease in the dissolution time. Results demonstrated that products obtained by supplier B showed the best performance and regularity in the dissolution/dispersion characteristics in water meanwhile maltodextrins manufactured by supplier A would be favored by an agglomeration process.
Palavras-Chave:  Maltodextrina; Morfologia; Propriedades físicas.
Thesagro:  Mandioca; Milho.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA10597 - 1UPCAP - PP2010/0432011.00023
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1.Imagem marcado/desmarcadoSUNDFELD, E.; KIECKBUSCH, T. G. Efeito da temperatura, PH e adicao de sal na distribuicao de colesterol no sistema bifasico decano- solucao aquosa de saponinas de quilaia. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIENCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 15., 1996, Pocos de Caldas, MG. Resumos... Pocos de Caldas: SBCTA, 1996. p.258, ref. 664.
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2.Imagem marcado/desmarcadoSUNDFELD, E.; KIECKBUSCH, T. G. Efeitos da temperatura, PH e adicao de sal na concentracao de micela critica de saponinas de quilaia em solucao aquosa. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIENCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 15., 1996, Pocos de Caldas, MG. Resumos... Pocos de Caldas: SBCTA, 1996. p.259, ref. 665.
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.
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3.Imagem marcado/desmarcadoSUNDFELD, E.; KIECKBUSCH, T. G. Evidencias para elucidacao do mecanismo de distribuicao de colesterol observada no sistema bifasico decano-solucao aquosa de saponinas de quilaia. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIENCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 15., 1996, Pocos de Caldas, MG. Resumos... Pocos de Caldas: SBCTA, 1996. p.265, ref. 683.
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.
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4.Imagem marcado/desmarcadoTAKEITI, C. Y.; KIECKBUSCH, T. G.; COLLARES-QUEIROZ, F. P. Morphological and physicochemical characterization of commercial maltodextrins with different degrees of dextrose-equivalent. International Journal of Food Properties, v. 13, n. 2, p. 411-425, mar. 2010.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 1
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.
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