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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
14/01/2011 |
Data da última atualização: |
30/11/2012 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
TAKEITI, C. Y.; KIECKBUSCH, T. G.; COLLARES-QUEIROZ, F. P. |
Afiliação: |
CRISTINA YOSHIE TAKEITI, CTAA; T. G. KIECKBUSCH, UNICAMP; F. P. COLLARES-QUEIROZ, UNICAMP. |
Título: |
Morphological and physicochemical characterization of commercial maltodextrins with different degrees of dextrose-equivalent. |
Ano de publicação: |
2010 |
Fonte/Imprenta: |
International Journal of Food Properties, v. 13, n. 2, p. 411-425, mar. 2010. |
DOI: |
10.1080/10942910802181024 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Maltodextrins show increasing industrial applications depending on the extent of the starch hydrolysis. This paper reports a relationship between morphological and physico-chemical characteristics of different maltodextrins (A, B, and C) in order to establish appropriate uses. The moisture content of the maltodextrins varied from 2.82 to 6.47% and true and bulk density, average particle size, and porosity of the maltodextrins ranged from 1.14-1.44 g/mL, 0.33-0.49 g/mL, 39.44-289.17 ?m, and 59.70-67.58%, respectively. Spherical, irregular, and filamentous shapes conduct to low values of wetting times. The increase in the DE level of maltodextrins from the same botanical source caused a decrease in the dissolution time. Results demonstrated that products obtained by supplier B showed the best performance and regularity in the dissolution/dispersion characteristics in water meanwhile maltodextrins manufactured by supplier A would be favored by an agglomeration process. |
Palavras-Chave: |
Maltodextrina; Morfologia; Propriedades físicas. |
Thesagro: |
Mandioca; Milho. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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Registro |
Volume |
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URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Clima Temperado. |
Data corrente: |
23/03/2011 |
Data da última atualização: |
10/08/2011 |
Autoria: |
CUNHA, N. G. da; SILVEIRA, R. J. da C.; SEVERO, C. R. S.; PINTO, L. F. S.; MENDES, R. G.; JACINTO, D. F.; SILVA, J. B. da; DUARTE, L. R.; SCHUMACHER, R. L. |
Afiliação: |
NOEL GOMES DA CUNHA, CPACT; RUY JOSÉ DA COSTA SILVEIRA, UFPel; CARLOS ROBERTO SOARES SEVERO, UFPel; LUIZ FERNANDO SPINELLI PINTO, UFPel; ROGER GARCIA MENDES; DANIEL FARIAS JACINTO; JULIANA BRITO DA SILVA; LILIAN ROSA DUARTE; RAFAEL LIZANDRO SCHUMACHER. |
Título: |
Estudo de solos do município de Esperança do Sul - RS |
Ano de publicação: |
2005 |
Fonte/Imprenta: |
Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 2005. |
Páginas: |
44 p. |
Série: |
(Embrapa Clima Temperado. Circular Técnica, 49). |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Solos. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/30800/1/Circular-49.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/33471/1/aptidao.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/33473/1/vegetacao.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Clima Temperado (CPACT) |
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