BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Pantanal.
Data corrente:  01/10/1997
Data da última atualização:  05/04/2017
Autoria:  AUFRERE, J.; MICHALET-DOREAU, B.
Título:  Comparison of methods for predicting digestibility of feeds.
Ano de publicação:  1988
Fonte/Imprenta:  Animal Feed Science and Technology, v.20, p.203-218, 1988.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Five techniques were investigated to find a laboratory method for the prediction of the in vivo digestibility of feeds and mixed feeds: two chemical techniques (Weende crude fibre and va Soest methods), one biological technique (in vivo digestibility) and two enzymatic techniques (digestion by pepsin-cellulase, normal or modified (HCl 0.1 N insteat of 1 N)). The enzymatic degradability (Method B, HCL 0.1 N) allowed a more accurate prediction of the in vivo organic matter digestibility (OMD) of 24 feeds than the separate data of crude fibre, neutral detergent fibre (NFD), acid detergent fibre (ADF) and acid detergent lignin (ADL) contents or in vitro digestibility. The selected equation obtained with the cellulase method could also be used for feed mixtures.
Palavras-Chave:  Dry matter.
Thesagro:  Digestibilidade; Matéria Orgânica; Nutrição; Planta Forrageira.
Thesaurus Nal:  digestibility; forage; nutrition.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pantanal (CPAP)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAP35035 - 1ADDSP - PPSP1539715397
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