BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado; Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  30/04/2008
Data da última atualização:  02/01/2019
Tipo da produção científica:  Circular Técnica
Autoria:  WOLFF, L. F.
Título:  Alimentação de enxames em apicultura sustentável.
Ano de publicação:  2007
Fonte/Imprenta:  Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 2007.
Páginas:  16 p.
Série:  (Embrapa Clima Temperado. Circular técnica, 63.)
Idioma:  Português
Notas:  Meta: 2008.
Palavras-Chave:  Alimentação artificial; Pólen floral.
Thesagro:  Abelha; Manutenção; Néctar; Nutrição.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/bitstream/doc/746049/1/Circular63.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Clima Temperado (CPACT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE51114 - 1EMBFL - PP15909CPACT15909
AI-SEDE51114 - 2EMBFL - PP15909CPACT15909a
CPACT10834 - 1UMTFL - PP014272007.01427
CPACT10834 - 2UMTFL - PPMT CIR632013.00919
CPACT10834 - 3UMTFL - PPMT CIR632013.00920
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Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  13/04/2011
Data da última atualização:  13/04/2011
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  TISKI, I.; PEREIRA, L. F. P.; VIEIRA, L. G. E.; TAKAHASHI, E. K.; FERREIRA, L. P.; MARRACCINI, P.; POT, D.; LEROY, T.; BENASSI, M. T.; DIAS, R. C. E.
Afiliação:  BIOTECHNOLOGY GRADUATION PROGRAN/UEL; LUIZ FILIPE PROTASIO PEREIRA, SAPC; IAPAR; ÁGUAS CLARAS BIOTECNOLOGIA LTDA.; IAPAR; UEL/CIRAD; UEL/CIRAD; CIRAD; UEL; UEL.
Título:  In silico and in vitro analysis of the isoprenoid pathway in coffee.
Ano de publicação:  2007
Fonte/Imprenta:  In:INTERNATIONAL CONFERENCE ON COFFEE SCIENCE, 21., 2006, Montpellier, France. Table of contents... Montpellier, France: Association for Science and Information on Coffee, 2007. 1 CD-ROM.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The most important lipids in coffee, the diterpenes khaweol and cafestol, are originated from the isoprenoid pathway. Despite their diversity in functions and structures, all isoprenoids derive from the common-five carbon building unit isopentenyl diphosphate (IPP) and its isomer dimethylallyl diphosphate (DMAPP). In higher plants, there are two independent pathways located in the cytosol (mevalonic acid or MVA pathway) and in the plastids (methylerythritol phosphate ? MEP ? or non mevalonic pathway). Throughout the data mining of the Brazilian Coffee Genome Project we studied the genes that code for the enzymes 3-hydroxy-3-methyglutaryl-CoA reductase (HMGR) and mevalonate diphosphate decarboxylase (MPDC) for the MVA pathway and 1-deoxy-D-xylulose 5-phosphate reductoisomerase (DXR) and isopentenyl diphosphate/dimethylallyl diphosphate synthase (IDS) for the MEP pathway.
Palavras-Chave:  Coffee; Lipid in coffee.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/bitstream/doc/885763/1/InSilicoandin.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPCa - SAPC197 - 1UPCAA - DD
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