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Registro Completo |
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Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Ocidental. |
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Data corrente: |
19/09/2006 |
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Data da última atualização: |
06/01/2015 |
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Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
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Autoria: |
CHAGAS, E. C.; VAL, A. L. |
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Afiliação: |
Edsandra Campos Chagas, CPAA; Adalberto L. Val, Inpa. |
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Título: |
Ascorbic acid reduces the effects of hypoxia on the Amazon fish tambaqui. |
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Ano de publicação: |
2006 |
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Fonte/Imprenta: |
Journal of Fish Biology, v. 69, p. 608-612, 2006. |
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Idioma: |
Inglês |
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Conteúdo: |
Juveniles of tambaqui Colossoma macropomum were fed diets containing 0, 100 and 500 mg of L-ascorbic acid (AA) per kg of feed for 10 weeks. Subsequently exposed to acute hypoxia for 6 h, the animals fed with high levels of AA exhibited no changes in blood pH and plasma glucose and reduced levels of lipid peroxidation. Thus, AA-enriched diets reduce the effects of hypoxia insult on juveniles of C. macropomum. |
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Palavras-Chave: |
Estresse. |
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Thesagro: |
Colossoma Macropomum; Nutrição Animal; Tambaqui; Vitamina C. |
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Categoria do assunto: |
-- |
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Marc: |
LEADER 00932naa a2200193 a 4500 001 1678864 005 2015-01-06 008 2006 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aCHAGAS, E. C. 245 $aAscorbic acid reduces the effects of hypoxia on the Amazon fish tambaqui. 260 $c2006 520 $aJuveniles of tambaqui Colossoma macropomum were fed diets containing 0, 100 and 500 mg of L-ascorbic acid (AA) per kg of feed for 10 weeks. Subsequently exposed to acute hypoxia for 6 h, the animals fed with high levels of AA exhibited no changes in blood pH and plasma glucose and reduced levels of lipid peroxidation. Thus, AA-enriched diets reduce the effects of hypoxia insult on juveniles of C. macropomum. 650 $aColossoma Macropomum 650 $aNutrição Animal 650 $aTambaqui 650 $aVitamina C 653 $aEstresse 700 1 $aVAL, A. L. 773 $tJournal of Fish Biology$gv. 69, p. 608-612, 2006.
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Registro original: |
Embrapa Amazônia Ocidental (CPAA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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| Registros recuperados : 2 | |
| 2. |  | SILVA, A. T. L. da; ARAÚJO, R. C. S.; SILVA, D. F.; COSTA, T. F.; LEMOS, I. J. R.; RIBEIRO, N. F. P. Elaboração de projeto de uma indústria de açaí para consolidar o aprendizado das etapas de processo de produção no ensino de engenharia química. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE QUÍMICA, 57., 2017, Gramado, RS. Megatendências: Desafios e oportunidades para o futuro da Química. Rio de Janeiro: ABQ, 2017.| Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
| Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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| Registros recuperados : 2 | |
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