Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Ocidental. |
Data corrente: |
25/08/2006 |
Data da última atualização: |
07/02/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
REISDORFF, C.; ROHSIUS, C.; SOUZA, A. das G. C. de; GASPAROTTO, L.; LIEBEREI, R. |
Afiliação: |
Institute of Applied Botany; Embrapa Amazônia Ocidental.; APARECIDA DAS GRACAS C DE SOUZA, CPAA; LUADIR GASPAROTTO, CPAA. |
Título: |
Comparative study on the proteolytic activities and storage globulins in seeds of Theobroma grandiflorum (Willd ex Spreng) Schum and Theobroma bicolor Humb Bonpl, in relation to their potential to generate chocolate-like aroma. |
Ano de publicação: |
2004 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of the Science of Food and Agriculture, v. 84, n. 7, p. 693-700, maio 2004. |
DOI: |
DOI: 10.1002/jsfa.1717 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Chemicals. Removal of phenolic compounds and fat. Extraction of proteases. Protease activity assays. Seed protein pattern. |
Palavras-Chave: |
Amazonas; Brasil; Macambo; Manaus. |
Thesagro: |
Aroma; Chocolate; Cupuaçu; Semente; Theobroma Bicolor; Theobroma Grandiflorum. |
Categoria do assunto: |
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Amazônia Ocidental (CPAA) |