BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Ocidental.
Data corrente:  09/05/2005
Data da última atualização:  31/01/2019
Autoria:  GLASER, B.; WOODS, W. I. (ed.).
Título:  Amazonian dark earths: explorations in space and time.
Ano de publicação:  2004
Fonte/Imprenta:  Berlin: Springer, 2004.
Páginas:  216 p., il.
ISBN:  3-540-00754-7
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Towards an Understanding of Amazonian Dark Earths. History, current knowledge and future perspectives of geoecological research concerning the origin of Amazonian Anthropogenic Dark Earths (Terra preta). Evolution of the scientific knowledge regarding archaecological black earths of Amazonia. A geographical method for anthrosolo characterization in Amazonia: contributions to method and human ecological theory. Paleoriverine features of the Amazon lowlands: human use of the 'Arena Negra' soils of Lake Charo, Northeastern Peru. Dark earth in the upper Amazon. Organic matter in archaecological black earths and yellow latosol in the Caxiuanã, Amazonia, Brazil. Sequential P fractionation of relict anthropogenic dark earths of Amazonia. The timing of Terra Preta formation in the Central Amazon: archaecological data from three sites. Semi-intensive Pre-European cultivation and the origins of anthropogenic dark earths in Amazonia. Identifying the Pre-Columbian anthropogenic input on present soil properties of Amazonian dark earths (Terra Preta). Use of space and formation of Terra Preta: the Asurini do Xingu case study. Research on anthropogenic dark earth soils. Could it be a solution for sustainable agricultural development in the Amazon? Slash and char: an alternative to slash and burn practiced in the Amazon Basin. Microbial response to charcoal amendments of highly weathered soils and Amazonian dark earths in Central Amazonia - preliminary results.
Palavras-Chave:  Brasil.
Thesagro:  Matéria Orgânica; Peru; Pesquisa; Solo.
Thesaurus Nal:  Amazonia; terra preta.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Ocidental (CPAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAA11819 - 1ADDLV - PP631.47811G548a2005.00080
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1.Imagem marcado/desmarcadoTOCI, A. T.; FARAH, A.; DELIZA, R. Investigação da composição volátil dos defeitos intrínsecos do café em relação aos grãos de boa qualidade. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 5., 2007, Águas de Lindóia. Brasília, DF: Embrapa Café: Consórcio Brasileiro de Pesquisa e Desenvolvimento do Café, 2007. 1 CD-ROM. Consórcio Brasileiro de Pesquisa e Desenvolvimento do Café.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.
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2.Imagem marcado/desmarcadoTOCI, A. T. T.; DELIZA, R. D.; SILVA, C. M. S.; FARAH, A. F. Correlation between chemical and sensory attributes of good and low quality brazilian coffee. In: PANGBORN SENSORY SCIENCE SYMPOSIUM, 8., 2009, Florence. Delegate manual. Oxford: Elsevier, 2009. P1.1.45.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.
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3.Imagem marcado/desmarcadoFELBERG, I.; DELIZA, R.; FARAH, A.; CALADO, V.; SILVA, J. P. L.; TOCI, A. T.; FREITAS, S. C.; DONANGELO, C. M. Chemical stability and consumer acceptance during storage of a cold instant soy coffee beverage. In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON COFFEE SCIENCE, 23., 2010, Bali. Programme & abstracts. [S.l.]: Association for Science and Information on Coffee, 2010.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.
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4.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, J. C. de; COUTO, C. de C.; MAMEDE, A. M. G. N.; VALDERRAMA, P.; TOCI, A. T.; FREITAS-SILVA, O. Using volatile compounds for the identification of coffee adulterants: marker compounds and non-targeted analysis. European Food Research and Technology, v. 250, n. 10, p. 2639-2604, 2024.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.
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