BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Mandioca e Fruticultura. Para informações adicionais entre em contato com cnpmf.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  28/03/2009
Data da última atualização:  10/07/2023
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  FREITAS-ASTÚA, F.; SILVA-PINHATI, A. C. O.; BERGER, I. J.; LUCHETA, A. R.; BASÍLIO-PALMIERI, A. C.; AMARAL, A. M. do; BARBOSA, A. V. G.; MACHADO, M. A.
Afiliação:  Juliana Freitas-Ástua, CNPMF; Ana Carla O. Silva-Pinhati, APTA; Irving J. Berger, APTA; Adriano R. Lucheta, APTA; Ana Carolina Basílio-Palmieri, APTA; Alexandre M. do Amaral, CENARGEN; Andréa V.G. Barbosa, APTA; Marcos A. Machado, APTA.
Título:  Putative novel genes involved in the biosynthesis of sweet orange flavonoids.
Ano de publicação:  2008
Fonte/Imprenta:  In: THE INTERNATIONAL CONFERENCE ON THE STATUS OF PLANT & ANIMAL GENOME RESEARCH, 16., 2008, San Diego. Final abstracts guide. San Diego: Illumina, 2008.
Idioma:  Inglês
Notas:  P19
Conteúdo:  Flavonoids constitute a major group of secondary metabolites and play important roles in the development, reproduction, defense, and pigmentation of plants. Flavones represent one of the most abundant and important classes of flavonoids, occurring in almost all plant tissues. The formation of flavones is catalyzed by either flavone synthase I or flavone synthase II (FNSII). Both enzymes enable the control of a biosynthetic step at an important junction of this pathway leading not only to flavones but also to various flavonoid classes, as isoflavones, flavonols, flavanols, and anthocyanins. Flavonols are important co-pigments that may affect the shade of the color in flowers and fruits. One of the main enzymes in the flavonol biosynthesis pathway is flavanone-3-hydroxylase (F3H), which follows chalcone isomerase in the pathway and hydroxylates flavanones at the 3´ position to form dihydroflavonols. Analyses of the Citrus EST (CitEST) database revealed the presence of putative novel fnsII and f3h genes involved in the synthesis of flavones and flavonols, respectively, in Citrus sinensis. Even though flavones have been found in several species and varieties within the Citrus genus, this is the first study to report the presence of two copies of the fnsII gene in sweet orange. Moreover, in addition to the available Citf3h gene sequence, we identified another f3h transcript in C. sinensis. Here we report the in silico characterization of such genes expression patterns in differen... Mostrar Tudo
Thesagro:  Composto Fenólico; Flavonóide; Fruta Cítrica; Gene.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMF25596 - 1UPCRA - DDPublicação digital
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria Tropical. Para informações adicionais entre em contato com cnpat.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria Tropical.
Data corrente:  23/11/2017
Data da última atualização:  27/11/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  SOUSA, L. M. de; CARVALHO, J. L. de; SILVA, H. C. da; LEMOS T. L. G.; ARRIAGA, A. M. C.; BRAZ-FILHO, R.; MILITÃO, G. C. G.; SILVA, T. D. S.; RIBEIRO, P. R. V.; SANTIAGO, G. M. P.
Afiliação:  Departamento de Química Orgânica e Inorgânica, Centro de Ciências, Universidade Federal do Ceará; Departamento de Química Orgânica e Inorgânica, Centro de Ciências, Universidade Federal do Ceará; Departamento de Química Orgânica e Inorgânica, Centro de Ciências, Universidade Federal do Ceará; Departamento de Química Orgânica e Inorgânica, Centro de Ciências, Universidade Federal do Ceará; Departamento de Química Orgânica e Inorgânica, Centro de Ciências, Universidade Federal do Ceará; Laboratório de Ciências Químicas, CCT - Universidade Estadual do Norte Fluminense Darcy Ribeiro; Departamento de Fisiologia e Farmacologia, Centro de Ciências, Universidade; Departamento de Fisiologia e Farmacologia, Centro de Ciências Biológicas, Universidade Federal de Pernambuco; PAULO RICELI VASCONCELOS RIBEIRO, CNPAT; Departamento de Farmácia, Faculdade de Farmácia, Odontologia e Enfermagem, Universidade Federal do Ceará.
Título:  New cytotoxic bibenzyl and other constituents from Bauhinia ungulata L. (Fabaceae).
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  Chemistry & Biodiversity, v. 13, n. 12, p. 1630-1635, 2016.
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Bibenzyls; Cytotoxic activities.
Thesaurus NAL:  Bauhinia ungulata; flavonoids; triterpenoids.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria Tropical (CNPAT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAT15307 - 1UPCAP - DDSP 0149SP 0149
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional