BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  10/01/2008
Data da última atualização:  29/06/2023
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  BANI HASHEMIAN, S. M.; BARBOSA, C. de J.; PINA, J. A.; DURAN-VILA, N.
Afiliação:  S. M. Bani Hashemian, IVIA; Cristiane de Jesus Barbosa, CNPMF; J. A. Pina, Servicio de Semillad y Plantas de Vivero; N. Duran-Vila, IVIA.
Título:  Desert lime (Eremocitrus glauca) appears to be resistant to viroid infection.
Ano de publicação:  2007
Fonte/Imprenta:  In: CONFERENCE OF THE INTERNATIONAL ORGANIZATION OF CITRUS VIROLOGISTS, 17., 2007, Adana. Program & Abstracts... Adana: [s.n.], 2007. p. 104.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Desert lime (Eremocitrus glauca) is a small bushy tree confined to inland areas of Australia, usually on heavy, clay soils. Because of its habitat, it is of interest as a rootstock to possibly extend the range of commercial citrus crops. Because of its potential use for rootstock breeding, studies were conducted to evaluate its sensitivity to viroid infection. Self-rooted plants were obtained by in vitro micropropagation and were graft-inoculated (two plants each) with either Citrus exocortis viroid (CEVd), Citrus bent leaf viroid (CBLVd), Citrus viroid III (CVd-III), Citrus viroid IV (CVd.IV), Citrus viroid V (CVd-V) or two strains (lla, llc) of Hop stunt viroid (HSVd). None of the inoculated viroids were detected by Northern blot hybridization and RT-PCR, 18 months post inoculation. Four plants of desert lime, two of which had been obtained by in vitro micropropagation and the other two by grafting on Rough lemon rootstock were graft-inoculated with an artificial mixture of the same viroids (CEVd, CBLVd, CVd-III, CVd-IV, CVd-V and two strains of HSVd). The graft-propagated plants were inoculated into the scion and trained to alow the growth of a sucker from the rootstock. Two micropropagated and two grafted plants were also maintained as non-inoculated controls. None of the inoculated viroids were detected in the desert lime plants regardless of whether they were growing on their own roots (micropropagated) or grafted on the rough lemon rootstock. However, analysis of the ... Mostrar Tudo
Thesagro:  Fruta Cítrica; Vírus.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
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CNPMF23879 - 1UPCRA - DDPublicação digital
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1.Imagem marcado/desmarcadoOLIVEIRA NETO, J. B. de. Estudos preliminares para caracterizar a contribuição da faveleira como possível fator para indicação geográfica da carne ovina. 2017. 114 f. Tese (Doctor Scientiae. Programa de Pós-Graduação em Zootecnia) - Universidade Federal de Viçosa, Viçosa, MG. Orientadora: Fernanda Helena Martins Chizzotti; Coorientadora: Ana Clara Rodrigues Cavalcante (CNPC).
Tipo: Orientação de Tese de Pós-Graduação
Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.
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2.Imagem marcado/desmarcadoALENCAR, R. T.; OTAVIANO, E. K. S.; OLIVEIRA NETO, J. B. de; LIMA, L. D. de; CAVALCANTE, A. C. R. Características quantitativas das carcaças de ovinos criados em Caatinga no município de Tauá, Ceará. In: CONGRESSO NORDESTINO DE PRODUÇÃO ANIMAL, 12., 2017, Juazeiro, BA. Construindo pontes entre o ensino, a pesquisa e a extensão: anais. Petrolina: Univasf: Embrapa Semiárido: Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia, Sertão de Pernambuco, 2017. p. 1602-1604. 1 CD-ROM.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.
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3.Imagem marcado/desmarcadoVASCONCELOS, B. F.; OTAVIANO, E. K. S.; INÁCIO, M. T. S.; OLIVEIRA NETO, J. B. de; CAVALCANTE, A. C. R. Composição botânica de área de pastagem nativa com dominância de Faveleira (Cnodoscolusquercifolius Pohl.) no sertão dos Inhamuns no Ceará. In: CONGRESSO NORDESTINO DE PRODUÇÃO ANIMAL, 12., 2017, Juazeiro, BA. Construindo pontes entre o ensino, a pesquisa e a extensão: anais. Petrolina: Univasf: Embrapa Semiárido: Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia, Sertão de Pernambuco, 2017. 1 CD-ROM. p. 2440-2442.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.
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4.Imagem marcado/desmarcadoLIMA, L. D. de; OLIVEIRA NETO, J. B. de; CAVALCANTE, A. C. R.; ALBUQUERQUE, F. H. M. A. R. de; ARAUJO, A. M. de; OLIVEIRA, E. L. de; MORAIS, O. R. de. Qualidade nutricional e sensorial da carne de ovinos produzidos no município de Tauá, CE. Sobral: Embrapa Caprinos e Ovinos, 2018. (Embrapa Caprinos e Ovinos. Comunicado Técnico, 188).
Tipo: Comunicado Técnico/Recomendações Técnicas
Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.
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