Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  04/10/2000
Data da última atualização:  04/10/2000
Autoria:  MORLON-GUYOT, J.; GUYOT, J. P.; POT, B.; HAUT, I. J. de; RAIMBAULT, M.
Afiliação:  Universiteit Gent.
Título:  Lactobacillus manihotivorans sp. nov., a new starch-hydrolysing lactic acid bacterium isolated during cassava sour starch fermentation
Ano de publicação:  1998
Fonte/Imprenta:  International Journal of Systematic Bacteriology, v.48, n.4, p.1101-1109, Belgiun, 1998
ISSN:  0020-7713
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Two Lactobacillus strains were isolated from sour cassava starch fermentation. The cells were Gram-positive, catalase-negative, non-spore-forming, nonmotile rods. They produced only (+) lactate and were homofermentative. Growth occurred at pH values of 5.0-7.0 and optimum growth occurred at pH 6.0. Growth was positive at 15 and 45oC. The DNA G+C content was 48.4 mais ou menos 0.2 mol%. Sequence analysis of the 165 rRNA gene revealed that strains OND 32 and YAM 1 clustered with, but were separate from Lactobacillus caseirelaated taxa, Protein pattern and sequence analyses of the 165 rRNA gene confirmed that the two new isolates represent a new Lactobacillus species, for which the name Lactobacillus manihotivorans is proposed; strain OND 32 is the type strain ofthis species
Palavras-Chave:  Amylase; Lactobacillus manihotivorans sp; nov; Sour starch.
Thesaurus Nal:  cassava; lactic acid bacteria.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMF5290 - 1ADDAP - --598.9005598.9005
Voltar






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 2
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoMOREIRA, F. M. S.; GILLIS, M.; POT, B.; KERSTERS, K.; FRANCO, A. A. Characterization of rhizobia isolated from different divergence groups of tropical leguminosae by comparative polyacrylamide gel electrophoresis of their total proteins. Systematic and Applied Microbiology, Stuttgart, v. 16, p. 135-146, 1993.
Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.
Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
2.Imagem marcado/desmarcadoBALDANI, J. I.; POT, B.; KIRCHHOF, G.; FALSEN, E.; BALDANI, V. L. D.; OLIVARES, F. L.; HOSTE, B.; KERSTERS, K.; HARTMANN, A.; GILLIS, M.; DOBEREINER, J. Emended description of Herbaspirillum; inclusion of [Pseudomonas] rubrisubalbicans, a mild plant pathogen, as Herbaspirillum rubrisubalbicans comb. nov.; and classification of a group of clinical isolates (EF group 1) as Herbaspirillum species 3. International Journal of Systematic Bacteriology, Washington, v. 46, n. 3, p. 802-810, 1996.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: Internacional - A
Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 2
Primeira ... 1 ... Última
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional