BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental.
Data corrente:  18/12/2009
Data da última atualização:  08/06/2022
Autoria:  ROUSSEAU, G. X.; RIOUX, S.; DOSTALER, D.
Afiliação:  GUILLAUME X. ROUSSEAU, CPATU; SYLVIE RIOUX, CEROM; DANIEL DOSTALER, UNIVERSITÉ LAVAL.
Título:  Partitioning the spatial and environmental variation of Sclerotinia stem rot on soybean.
Ano de publicação:  2006
Fonte/Imprenta:  Soil Biology & Biochemistry, v. 38, n. 12, p. 3343-3358, Dec. 2006.
DOI:  10.1016/j.soilbio.2006.04.052
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The variance in survival of Sclerotinia sclerotiorum's sclerotia, carpogenic germination (apothecia) as well as Sclerotinia stem rot (SSR) severity (Disease Severity Index (DSI)) on soybean was partitioned among canopy, soil physico-chemistry and microbiology, cultural practices (2 or 3-y-corn rotation/soybean monoculture and mineral fertilization/urban compost), and spatial matrices in two soils. Partial multiple regression was used to partition the individual SSR variables variance while partial canonical redundancy analysis partitioned the DSI?apothecia and apothecia?survival variance. In clay loam, the sclerotial survival and apothecia variance were mainly explained by the spatial structure of soil physico-chemistry while the DSI did not share this spatial structure and was largely explained by the effects of 3-y-corn rotation on canopy and soil, i.e. lower weed biomass, enhanced soybean yield and fewer apothecia were correlated with disease suppressiveness. In sandy loam, the DSI variance was mostly explained by the spatial structure of canopy and physico-chemistry. Disease suppressiveness, by the interaction of 3-y-corn rotation with urban compost, was largely explained by the enhancement of soil properties, i.e. higher aggregate stability, microbial activity and soil solution concentration in exchangeable ions correlated negatively with carpogenic germination. Partitioning the SSR variance among four matrices of spatial and environmental factors allowed for the first ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Cropping practices; Plant canopy; Soil microbiology; Soybean.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATU41991 - 1UPCAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoVALADARES, W.; LACERDA, F.; VASCONCELOS, M. J. V. de; ALVES, M. de C.; CARNEIRO, A. A. Regeneração in vitro de cultivares de Sorghum bicolor via embriogênese somática. In: SEMINÁRIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA PIBIC/BIC JÚNIOR, 10., 2016, Sete Lagoas. [Trabalhos apresentados]. Sete Lagoas: Embrapa Milho e Sorgo, 2016.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.
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2.Imagem marcado/desmarcadoOLIVEIRA, M. M. de; VALADARES, W. S.; QUEIROZ, V. A. V.; RONCHETI, E. F. S.; OLIVEIRA, F. C. E. de. Avaliação sensorial e intenção de compra de hambúrgueres bovinos adicionados de farinha integral de sorgo e com redução de gordura. In: JORNADA DE ENGENHARIA DE ALIMENTOS, 4., 2019, Diamantina. Inovação e sustentabilidade na indústria de alimentos: [anais]. Diamantina: Universidade Federal dos Vales do Jequitinhonha e Mucuri, 2019.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.
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3.Imagem marcado/desmarcadoALVES, A. C.; QUEIROZ, V. A. V.; VALADARES, W. S.; FERREIRA, A. A.; MENEZES, C. B. de; OLIVEIRA, F. C. E. de. Caracterização tecnológica de hambúrgueres bovinos adicionados de farinha integral de sorgo e com redução de sódio. In: CONGRESSO NACIONAL DE MILHO E SORGO, 32., 2018, Lavras. Soluções integradas para os sistemas de produção de milho e sorgo no Brasil: resumos. Sete Lagoas: Associação Brasileira de Milho e Sorgo, 2018. p. 354.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.
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4.Imagem marcado/desmarcadoPRADO, M. E. A. do; QUEIROZ, V. A. V.; GONÇALVEZ, A. C. A.; VALADARES, W. S.; MENEZES, C. B. de; OLIVEIRA, F. C. E. de. Índice de aceitabilidade de hambúrgueres bovinos com adição de farinha integral de sorgo em substituição a proteína isolada de soja. In: CONGRESSO NACIONAL DE MILHO E SORGO, 32., 2018, Lavras. Soluções integradas para os sistemas de produção de milho e sorgo no Brasil: resumos. Sete Lagoas: Associação Brasileira de Milho e Sorgo, 2018. p. 356.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.
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5.Imagem marcado/desmarcadoVALADARES, W. S.; RONCHETI, E. F. S.; QUEIROZ, V. A. V.; CONCEIÇÃO, R. R. P. da; MIGUEL, R. de A.; PRADO, M. E. A. do; OLIVEIRA, F. C. E. de. Capacidade antioxidante e concentração de fenólicos totais em bifes de hambúrgueres com adição de farinha integral sorgo do genótipo BRS 305 durante armazenamento sob congelamento. In: JORNADA DE ENGENHARIA DE ALIMENTOS, 4., 2019, Diamantina. Inovação e sustentabilidade na indústria de alimentos: [anais]. Diamantina: Universidade Federal dos Vales do Jequitinhonha e Mucuri, 2019.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
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