BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Cerrados.
Data corrente:  15/10/1996
Data da última atualização:  15/10/1996
Autoria:  SPEHAR, C. R.
Título:  Field screening of soya bean (Glycine max (L.) Merrill) germplasm for aluminium tolerance by the use of augmented design.
Ano de publicação:  1994
Fonte/Imprenta:  Euphytica, v.76, p.203-213, 1994.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Selection for aluminium tolerance is necessary to adapt the soya bean crop to vast areas of acid soil in the tropics such as the Brazilian Savannas (Cerrados). The breeding programmes include field testing of large numbers of varieties. The tests are laborious, time consuming and need to be repeated to minimize effects of uncontrolled environmental fators. The present results show that augmented designs are efficient in the identification of Al-tolerant genotypes. These designs (i) allow elimination of soil differences as common causes for error in comparison of entries, and (ii) can be successfully employed in genetic studies and breeding programmes for crop improvement, being more cost effective than fully replicated trials.
Palavras-Chave:  Adaptation; Aluminium; Tolerance; Tolerancia.
Thesagro:  Aclimatação; Alumínio; Cerrado; Glycine Max; Melhoramento Genético Vegetal; Soja.
Thesaurus Nal:  plant breeding; soybeans.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAC8892 - 1UPCSP - --CRI4043CRI4043
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1.Imagem marcado/desmarcadoCAMARGO, A. C. de; BIASOTO, A. C. T.; SCHWEMBER, A. R.; GRANADO, D.; RASERA, G. B.; FRANCHIN, M.; ROSALEN, P. L.; ALENCAR, S. M.; SHAHIDI, F. Should we ban total phenolics and antioxidant screening methods? The link between antioxidant potential and activation of NF-KB using phenolic compounds from grape by-products. Food Chemistry, v. 290, p. 229-238, 2019.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.
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