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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Cerrados. |
Data corrente: |
14/09/1999 |
Data da última atualização: |
14/09/1999 |
Autoria: |
NASCIMENTO, C. L. A.; BRANDAO, R. A. |
Título: |
Sobre a reproducao da cotiarinha (Bothropps itapetiningae) no Distrito Federal. |
Ano de publicação: |
1998 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ZOOLOGIA, 22., 1998, Recife, PE. Resumos. Recife: UFPE/Sociedade Brasileira de Zoologia, 1998. |
Páginas: |
p.281. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Bothrops itapetiningae; Brasil; Cotiarinha; Distrito Federal. |
Thesagro: |
Cerrado; Reprodução. |
Thesaurus Nal: |
Brazil; reproduction. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00696naa a2200229 a 4500 001 1545662 005 1999-09-14 008 1998 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aNASCIMENTO, C. L. A. 245 $aSobre a reproducao da cotiarinha (Bothropps itapetiningae) no Distrito Federal. 260 $c1998 300 $ap.281. 650 $aBrazil 650 $areproduction 650 $aCerrado 650 $aReprodução 653 $aBothrops itapetiningae 653 $aBrasil 653 $aCotiarinha 653 $aDistrito Federal 700 1 $aBRANDAO, R. A. 773 $tIn: CONGRESSO BRASILEIRO DE ZOOLOGIA, 22., 1998, Recife, PE. Resumos. Recife: UFPE/Sociedade Brasileira de Zoologia, 1998.
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Registro original: |
Embrapa Cerrados (CPAC) |
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Biblioteca |
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Volume |
Status |
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![](/consulta/web/img/deny.png) | Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Pantanal. Para informações adicionais entre em contato com cpap.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Pantanal. |
Data corrente: |
07/12/2011 |
Data da última atualização: |
19/02/2013 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SUCASAS, L. F. A.; GOLEGÃ, V. C.; ANBE, L.; BORGHESI, R.; SHIRAHIGUE, L. D.; CABRAL, I. S. R.; MARTINS, W.; SAVAY-DA-SILVA, L. K.; MACIEL, E. S.; GALVÃO, J. A.; OETTERER, M. |
Afiliação: |
CENA-USP; ESALQ-USP; ESALQ-USP; RICARDO BORGHESI, CPAP; CENA-USP; CENA-USP; ESALQ-USP; CENA-USP; CENA-USP; ESALQ-USP; CENA-USP. |
Título: |
Seleção sustentável do agente acidificante para elaboração de silagem de resíduos do processamento de pescado. |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESO ARGENTINO DE CIENCIA Y TECNOLOGÍA DE ALIMENTOS (CYTAL), 13.; SIMPOSIO INTERNACIONAL DE NUEVAS TECNOLOGÍAS, 4.; SIMPOSIO LATINOAMERICANO SOBRE HIGIENE Y CALIDAD DE ALIMENTOS, 2.; SIMPOSIO SOBRE NORMATIVA ALIMENTARIA, 1., 2011, Buenos Aires. Ciência e tecnología de alimentos: anais. Buenos Aires: UCA, 2011. |
Páginas: |
5 p. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
The elaboration of fish silage is an alternative to minimize the environmental and sanity problems from fish residue. The objective of this reseaarch was to select the most appropriate acid for the preparation of chemical fish silage; market analysis considering environmental and human risks, cost and supply of acidifying agent was performed. A review of major research on the production of acid silage was conducted to compare the different acids chosen and their respective methodologies. A market analysis considering the ease of acquisition of reagents as well as examination of the Material Safety Data Sheets (MSDS) was also conducted to assess the dangerousness of acid to the environment and human health. None of the acids used in research presents the three factors simultaneously satisfactory: cost, accessibility and hazardous to the environment and human health at the same time. The use of anhydrous citric acid seems to be the best choice; moreover, it is an organic acid, offers no major risks to health and environment, it is not a controlled product and has an affordable cost. |
Palavras-Chave: |
Chemical fish silage; Cost; Hazardous. |
Thesaurus NAL: |
acids; citric acid. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 02227naa a2200313 a 4500 001 1908866 005 2013-02-19 008 2011 bl --- 0-- u #d 100 1 $aSUCASAS, L. F. A. 245 $aSeleção sustentável do agente acidificante para elaboração de silagem de resíduos do processamento de pescado. 260 $c2011 300 $a5 p. 520 $aThe elaboration of fish silage is an alternative to minimize the environmental and sanity problems from fish residue. The objective of this reseaarch was to select the most appropriate acid for the preparation of chemical fish silage; market analysis considering environmental and human risks, cost and supply of acidifying agent was performed. A review of major research on the production of acid silage was conducted to compare the different acids chosen and their respective methodologies. A market analysis considering the ease of acquisition of reagents as well as examination of the Material Safety Data Sheets (MSDS) was also conducted to assess the dangerousness of acid to the environment and human health. None of the acids used in research presents the three factors simultaneously satisfactory: cost, accessibility and hazardous to the environment and human health at the same time. The use of anhydrous citric acid seems to be the best choice; moreover, it is an organic acid, offers no major risks to health and environment, it is not a controlled product and has an affordable cost. 650 $aacids 650 $acitric acid 653 $aChemical fish silage 653 $aCost 653 $aHazardous 700 1 $aGOLEGÃ, V. C. 700 1 $aANBE, L. 700 1 $aBORGHESI, R. 700 1 $aSHIRAHIGUE, L. D. 700 1 $aCABRAL, I. S. R. 700 1 $aMARTINS, W. 700 1 $aSAVAY-DA-SILVA, L. K. 700 1 $aMACIEL, E. S. 700 1 $aGALVÃO, J. A. 700 1 $aOETTERER, M. 773 $tIn: CONGRESO ARGENTINO DE CIENCIA Y TECNOLOGÍA DE ALIMENTOS (CYTAL), 13.; SIMPOSIO INTERNACIONAL DE NUEVAS TECNOLOGÍAS, 4.; SIMPOSIO LATINOAMERICANO SOBRE HIGIENE Y CALIDAD DE ALIMENTOS, 2.; SIMPOSIO SOBRE NORMATIVA ALIMENTARIA, 1., 2011, Buenos Aires. Ciência e tecnología de alimentos: anais. Buenos Aires: UCA, 2011.
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