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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
29/10/2008 |
Data da última atualização: |
22/08/2022 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
KOVALESKI, A.; DEVOTTO, L.; GERDING, M.; NÚÑEZ, S. |
Afiliação: |
ADALECIO KOVALESKI, CNPUV; LUIS DEVOTTO, INSTITUTO NACIONAL DE INVESTIGACIÓN AGROPECUÁRIA – URUGUAY; MARCOS GERDING, INSTITUTO NACIONAL DE INVESTIGACIÓN AGROPECUÁRIA – URUGUAY; SATURNINO NÚÑEZ, INSTITUTO NACIONAL DE INVESTIGACIÓN AGROPECUÁRIA – URUGUAY. |
Título: |
Eficiência de feromônios para o monitoramento de Cydia pomonella (Lepidoptera: Tortricidae). |
Ano de publicação: |
2008 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ENTOMOLOGIA, 22., 2008, Uberlândia. Ciência, tecnologia e inovação: anais. Viçosa: UFV, 2008. |
Páginas: |
Não paginado. |
Descrição Física: |
1 CD-ROM. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Resumo 442-1. |
Conteúdo: |
A Cydia pomonella é a praga-chave da maçã e da pêra nas principais regiões produtoras do mundo e considerada praga quarentenária A2 para o Brasil. Sua presença no País foi detectada em 1991 em armadilhas instaladas na área urbana de Vacaria. |
Palavras-Chave: |
Monitoramento. |
Thesagro: |
Cydia Pomonella; Erradicação; Feromônio; Fruticultura; Maçã; Praga de Planta. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/bitstream/doc/543132/1/ID10182.pdf
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Marc: |
LEADER 01054nam a2200253 a 4500 001 1543132 005 2022-08-22 008 2008 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aKOVALESKI, A. 245 $aEficiência de feromônios para o monitoramento de Cydia pomonella (Lepidoptera$bTortricidae).$h[electronic resource] 260 $aIn: CONGRESSO BRASILEIRO DE ENTOMOLOGIA, 22., 2008, Uberlândia. Ciência, tecnologia e inovação: anais. Viçosa: UFV$c2008 300 $aNão paginado.$c1 CD-ROM. 500 $aResumo 442-1. 520 $aA Cydia pomonella é a praga-chave da maçã e da pêra nas principais regiões produtoras do mundo e considerada praga quarentenária A2 para o Brasil. Sua presença no País foi detectada em 1991 em armadilhas instaladas na área urbana de Vacaria. 650 $aCydia Pomonella 650 $aErradicação 650 $aFeromônio 650 $aFruticultura 650 $aMaçã 650 $aPraga de Planta 653 $aMonitoramento 700 1 $aDEVOTTO, L. 700 1 $aGERDING, M. 700 1 $aNÚÑEZ, S.
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Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
05/01/2017 |
Data da última atualização: |
08/03/2019 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
PADILHA, C. V. da S.; BIASOTO, A. C. T.; CORRÊA, L. C.; LIMA, M. dos S. |
Afiliação: |
Carla Valéria Da Silva Padilha, Universidade do Estado da Bahia, Juazeiro, BA, Brazil; Aline Camarão Telles Biasoto, Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária, Embrapa Semiárido, Petrolina, PE, Brazil; Luíz Claudio Corrêa, Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária, Embrapa Semiárido, Petrolina, PE, Brazil; Marcos Dos Santos Lima, Instituto Federal de Educação e Tecnologia do Sertão Pernambucano, Campus Petrolina, Petrolina-PE, Brazil. |
Título: |
Phenolic compounds and antioxidant activity of commercial tropical red wines (Vitis vinifera) from the São Francisco Valley, Brazil. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
IN: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON TROPICAL WINES, 5., 2016, Petrolina, PE. Book of abstracts...Petrolina, PE: Embrapa Semiárido, p. 58, 19 a 21 outubro, 2016. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The sub-middle region of the São Francisco Valley (SFV), located in northeastern Brazil, is different from other Brazilian wine producing regions and major world wine producing areas, because this region has specific climatic conditions, since the SFV is situated between the southern hemisphere parallel of 8-9º and at 350 m altitude in a semi-arid tropical climate zone, with average temperatures of 26°C, high intensity sunlight (3,000 h/year) and low annual rainfall (about 500 mm) (Teixeira et al., 2013). These different weather conditions, coupled with the absence of a winter and application of water by irrigation, make it possible to obtain 2 crops in the SFV in the same year. In order to learn about tropical wines better, such as those produced in SFV, there is a need to characterize these products in order to show the specificities of the qualities related to their region of origin. |
Palavras-Chave: |
Brasil; Vale do São Francisco; Vinhos tintos tropicais; Vinhos tropicais. |
Thesagro: |
Vinho; Vitis Vinifera. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/bitstream/doc/1060065/1/Giulianop58BookofAbstractsISTW2016.pdf
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Marc: |
LEADER 01708nam a2200217 a 4500 001 2060065 005 2019-03-08 008 2016 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aPADILHA, C. V. da S. 245 $aPhenolic compounds and antioxidant activity of commercial tropical red wines (Vitis vinifera) from the São Francisco Valley, Brazil.$h[electronic resource] 260 $aIN: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON TROPICAL WINES, 5., 2016, Petrolina, PE. Book of abstracts...Petrolina, PE: Embrapa Semiárido, p. 58, 19 a 21 outubro$c2016 520 $aThe sub-middle region of the São Francisco Valley (SFV), located in northeastern Brazil, is different from other Brazilian wine producing regions and major world wine producing areas, because this region has specific climatic conditions, since the SFV is situated between the southern hemisphere parallel of 8-9º and at 350 m altitude in a semi-arid tropical climate zone, with average temperatures of 26°C, high intensity sunlight (3,000 h/year) and low annual rainfall (about 500 mm) (Teixeira et al., 2013). These different weather conditions, coupled with the absence of a winter and application of water by irrigation, make it possible to obtain 2 crops in the SFV in the same year. In order to learn about tropical wines better, such as those produced in SFV, there is a need to characterize these products in order to show the specificities of the qualities related to their region of origin. 650 $aVinho 650 $aVitis Vinifera 653 $aBrasil 653 $aVale do São Francisco 653 $aVinhos tintos tropicais 653 $aVinhos tropicais 700 1 $aBIASOTO, A. C. T. 700 1 $aCORRÊA, L. C. 700 1 $aLIMA, M. dos S.
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Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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