BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  23/09/2002
Data da última atualização:  23/09/2002
Autoria:  ABIJAOUDÉ, J. A.; MORAND-FEHR, P.; TESSIER, J.; SCHMIDELY, P.; SAUVANT, D.
Título:  Influence of forage: concentrate ratio and type of starch in the diet on feeding behaviour, dietary preferences, digestion, metabolism and performance of dairy goats in mid lactation.
Ano de publicação:  2000
Fonte/Imprenta:  Animal Science, v. 71, n. 2, p. 359-368, 2000.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  In a 12-week trial, 12 Alpine and 12 Saanen dairy goats in mid lactation were housed in individual stalls for behavioural, digestive and metabolic studies. Eight of them Wen' fitted with ruminal cannulae. They were offered ad libitum four complete diets CR, CS, FR and FS (450 g dry matter (DM) per kg) in a 4 X 4 Latin-square design Forage: concentrate ratio was either low (C = 30 : 70) or high (F = 55 : 45) and starch source either rapidly (R, barley) or slowly (S, maize) degraded in the rumen. Diet preferences were tested. DM intake, chewing activities and performance were determined. Ruminal pH and ammonia-nitrogen (NH3-N) concentrations were measured. Goats were also challenged intravenously with glucose (0.2 g/kg live weight) to assess glucose homeostasis. CR was the most preferred diet. The level of intake differed according to the type of starch (2.2 kg DM per day of CR and FR and 2.0 kg DM per day of CS and FS). lowered ruminal pH significantly less than the other diets after the meal. Ruminal NH3-N concentrations w lower in goats given CR and CS than FR and FS. Goats' resistance to a glucose challenge was not different among diets. Milk yield was 2.00, 1.85, 2.01, 1.85 kg/day on CR, CS, FR and FS respectively. Milk fat content decreased significantly with diets rich in concentrate (24 v. 26 g/kg milk) but milk protein content varied only a little. In conclusion it appears that (1) higher forage : concentrate ratios were less preferred and decreased ruminal acidity... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Caprino leiteiro; Comportamento alimentar; Produção de leite.
Thesagro:  Digestão; Digestibilidade; Lactação; Nutrição Animal; Rúmen.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC14917 - 1ADCAP - --v.71 n.2
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1.Imagem marcado/desmarcadoPEREIRA, A. da S.; COSTA, D. M. da. Análise de estabilidade de produção de genótipos de batata no Rio Grande do Sul. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 33, n. 4, p. 405-409, abr. 1998 Título em inglês: Stability analysis of yield of potato genotypes in Rio Grande do Sul.
Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.
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2.Imagem marcado/desmarcadoMORAES, E. C.; MAGNANI, M.; COSTA, D. M. da. Aplicacao de boro no cultivo da batata. Pelotas: EMBRAPA-UEPAE de Cascata, 1981. 4p. (EMBRAPA-UEPAE de Cascata. Comunicado Tecnico, 12).
Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.
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3.Imagem marcado/desmarcadoRODRIGUES, C. I.; COSTA, D. M. da; SANTOS, A. C. V.; BATATINHA, M. J. M.; SOUZA, F. V. D.; SOUZA, E. H. de; BOTURA, M. B.; ALVES, C. Q.; SOARES, T. L.; BRANDÃO, H. N. Assessment of in vitro anthelmintic activity and bio-guided chemical analysis of BRS Boyrá pineapple leaf extracts. Veterinary Parasitology, v.285, 2020.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.
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4.Imagem marcado/desmarcadoCOSTA, D. M. da. Batata-semente como obte-la melhor. Pelotas: IPEAS, 1969. 7p. (IPEAS. Circular, 39).
Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.
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5.Imagem marcado/desmarcadoTEODORO, A. V.; COSTA, D. M. da; BRITO, A. S.; SANTOS, S. S.; DOMPIERI, M. H. G.; SENA FILHO, J. G. de; BATISTA, M. C. Conservação da biodiversidade de abelhas e vespas solitárias em vegetação de restinga da Reserva Particular do Patrimônio Natural (RPPN) do Caju, Sergipe. Aracaju: Embrapa Tabuleiros Costeiros, 2019. Embrapa Tabuleiros Costeiros. Documentos, 222).
Tipo: Documentos
Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros; Embrapa Territorial.
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6.Imagem marcado/desmarcadoTEODORO, A. V.; BRITO, A. S. de; COSTA, D. M. da; DOMPIERI, M. H. G.; SENA FILHO, J. G. de; FARIAS, A. P.; JUMBO, L. O. V.; COELHO, C. R. Conservação da biodiversidade de besouros escarabeíneos (coleoptera: scarabaeidae) na Reserva Particular do Patrimônio Natural (RPPN) do Caju, Sergipe. Aracaju: Embrapa Tabuleiros Costeiros, 2019. (Embrapa Tabuleiros Costeiros. Documentos, 225).
Tipo: Documentos
Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros.
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7.Imagem marcado/desmarcadoCOSTA, D. M. da; LOPES, N. F. Duração e velocidade de tuberização e peso da parte aérea na cultura da batata. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, v.17, n.12, p. 1737-1741, dez. 1982. Título em inglês: Duration and rate of tuberization and fresh weight of aerial parts of potato plants.
Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.
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8.Imagem marcado/desmarcadoPEREIRA, A. da S.; COSTA, D. M. da; VENDRUSCOLO, J. L. da S. Estabilidade de produção e peso específico de três clones de batata. Pelotas: EMBRAPA-CPACT, 1998. 3 p. (EMBRAPA-CPACT. Pesquisa em Andamento, 40)
Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.
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9.Imagem marcado/desmarcadoGALLI, J.; COSTA, D. M. da; LIBERAL, M. T.; LUZZARDI, G. C.; TYLER, K. B.; CASTRO, F. S. de. Experimentos de controle do Phytophthora infestans nas condições de Pelotas e São Lourenço do Sul, no Rio Grande do Sul. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Rio de Janeiro, v. 5, p. 321-325, 1970. (Agronomia, 3). Título em inglês: Experiments in the control of Phytophthora infestans under the conditions of Pelotas and São Lourenço do Sul no Rio Grande do Sul, Brazil. A partir do v. 3(1968) é constituída de duas partes: Série Agronomia e Série...
Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.
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10.Imagem marcado/desmarcadoPAIXÃO, J. A. da; ARAÚJO NETO, J. F. de; NASCIMENTO, B. O. do; COSTA, D. M. da; BRANDÃO, H. N.; SOUZA, F. V. D.; SOUZA, E. H. de; ALVES, Q. L.; ERLING, S. B. L.; DAVID, J. P. de L. Phharmacological actions of ananas comosus l. merril: revision of the works published from 1966 to 2020. Pharmacognosy Reviews, v. 15, Issue 29, Jan./Jun., 2021.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.
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11.Imagem marcado/desmarcadoPEREIRA, A. da S.; MAGNANI, M. C.; CAMPOS, A. D.; COSTA, D. M. da. Qualidade do "chips" de batata (Solanum tuberosum L.) de cultivares e clones desenvolvidos pelo CPACT-EMBRAPA, RS - plantio de primavera. Pelotas: EMBRAPA-CPACT, 1995. 3p. (EMBRAPA-CPACT. Pesquisa em Andamento, 5).
Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.
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12.Imagem marcado/desmarcadoCOSTA, D. M. DA; BATISTA, M. C.; BRITO, A. S. DE; BARROS, I. de; TEODORO, A. V. Rainfall, temperature, and vegetation type influence nesting by the oil-collecting bee Centris (Hemisiella ) tarsata in Brazilian restinga. Apidologie, v. 50, p. 811-820, 2019.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite; Embrapa Tabuleiros Costeiros.
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