BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  23/09/2002
Data da última atualização:  23/09/2002
Autoria:  ABIJAOUDÉ, J. A.; MORAND-FEHR, P.; TESSIER, J.; SCHMIDELY, P.; SAUVANT, D.
Título:  Influence of forage: concentrate ratio and type of starch in the diet on feeding behaviour, dietary preferences, digestion, metabolism and performance of dairy goats in mid lactation.
Ano de publicação:  2000
Fonte/Imprenta:  Animal Science, v. 71, n. 2, p. 359-368, 2000.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  In a 12-week trial, 12 Alpine and 12 Saanen dairy goats in mid lactation were housed in individual stalls for behavioural, digestive and metabolic studies. Eight of them Wen' fitted with ruminal cannulae. They were offered ad libitum four complete diets CR, CS, FR and FS (450 g dry matter (DM) per kg) in a 4 X 4 Latin-square design Forage: concentrate ratio was either low (C = 30 : 70) or high (F = 55 : 45) and starch source either rapidly (R, barley) or slowly (S, maize) degraded in the rumen. Diet preferences were tested. DM intake, chewing activities and performance were determined. Ruminal pH and ammonia-nitrogen (NH3-N) concentrations were measured. Goats were also challenged intravenously with glucose (0.2 g/kg live weight) to assess glucose homeostasis. CR was the most preferred diet. The level of intake differed according to the type of starch (2.2 kg DM per day of CR and FR and 2.0 kg DM per day of CS and FS). lowered ruminal pH significantly less than the other diets after the meal. Ruminal NH3-N concentrations w lower in goats given CR and CS than FR and FS. Goats' resistance to a glucose challenge was not different among diets. Milk yield was 2.00, 1.85, 2.01, 1.85 kg/day on CR, CS, FR and FS respectively. Milk fat content decreased significantly with diets rich in concentrate (24 v. 26 g/kg milk) but milk protein content varied only a little. In conclusion it appears that (1) higher forage : concentrate ratios were less preferred and decreased ruminal acidity... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Caprino leiteiro; Comportamento alimentar; Produção de leite.
Thesagro:  Digestão; Digestibilidade; Lactação; Nutrição Animal; Rúmen.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC14917 - 1ADCAP - --v.71 n.2
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. Para informações adicionais entre em contato com cenargen.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.
Data corrente:  27/01/2009
Data da última atualização:  20/02/2025
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  MELLO, S. C. M. de.
Afiliação:  Sueli Correa Marques de Mello, Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.
Título:  Recursos genéticos de microrganimos.
Ano de publicação:  2008
Fonte/Imprenta:  In: ALBUQUERQUE, A. C. S.; SILVA, A. G. da (Ed.). Agricultura tropical: quatro décadas de inovações tecnológicas, institucionais e políticas. Brasília, DF: Embrapa Informação Tecnológica, 2008. Pt. 7. Cap. 3.
Volume:  v. 2.
Páginas:  p. 679-700.
Descrição Física:  il. Color.
ISBN:  978-85-7383-8
Idioma:  Português
Thesagro:  Conservação; Controle Biológico; Microrganismo; Recurso Genético.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia (CENARGEN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CENARGEN30877 - 1UPCPL - DD630.72A345a
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional