BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  28/11/2000
Data da última atualização:  31/07/2023
Autoria:  OUEDRAOGO, C. L.; LALLES, J. P.; TOULLEC, R.; GRONGNET, J. F.
Título:  Roasted fullfat soybean as an ingredient of milk replacers for goat kids.
Ano de publicação:  1998
Fonte/Imprenta:  Small Ruminant Research, v. 28, n. 1, p. 53-59, Apr. 1998.
DOI:  https://doi.org/10.1016/S0921-4488(97)00068-0
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: The present work was aimed at studying simple methods for processing fullfat soybean, and at designing soy-based milk replacers suitable for goat kids. Soybean was roasted at 100°C for 10 (HSF10) or 30 (HSF30) min. The residual antitryptic activity and immunoreactive glycinin and ?-conglycinin, respectively, were 40, 17 and 5% for HSF10, and 20, 6 and 3% for HSF30, of those in raw soybean. Milk replacers containing 24% CP and 22% fat were prepared. In the control diet, skim milk powder and sweet whey provided 95 and 5% of total protein, respectively. In the soy-based diets, 45% of total protein was from either the HSF10 or the HSF30 flour, the remainder being provided by skim milk powder and sweet whey (45 and 10% of total protein, respectively). These diets were given as liquid milk replacers to 20 goat kids (n=6, 8 and 6 for control, HSF10 and HSF30 treatments, respectively) between 14 and 50 days of age. Nutrient digestibility and N balance were measured twice over 5 days starting at 26 and 40 days of age. Growth and DM intake were not significantly different between treatments. The digestibility of N was lower for the soy-based diets as compared with the control diet. It did not change significantly over time for the control and HSF10 diets (average values of 0.915 and 0.67, respectively) but it increased significantly from 0.70 to 0.80 for HSF30 between the two measurement periods. Direct skin tests carried out with soybean protein extracts after the second me... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Immune reaction; Sucedaneo.
Thesagro:  Aleitamento; Cabrito; Caprino; Digestibilidade.
Thesaurus Nal:  Animal feeders; Digestibility; Feeds; Kids (goats); Milk replacer.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
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1.Imagem marcado/desmarcadoRAMOS, T. de J. N. Compostos fenolicos, atividade antioxidante e efeito da sazonalidade na composição mineral em folhas de Cecropia obtusa Trécul. e Cecropia palmata Will. (Cecropiaceae). 2013. 72 f. Tese (Doutorado em Ciências Agrárias) - Universidade Federal Rural da Amazônia, Belém, PA. Orientador: Osmar Alves Lameira, Embrapa Amazônia Oriental.
Tipo: Orientação de Tese de Pós-Graduação
Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental.
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2.Imagem marcado/desmarcadoRAMOS, T. de J. N.; CARVALHO, C. J. R. de; DIAS FILHO, M. B. Formação de aerênquimas, teores de ferro e manganês e fotossíntese em Brachiaria brizantha e Paspalum fasciculatum sob alagamento do solo. Revista Brasileira de Fisiologia Vegetal, v. 11, p. 17, jul. 1999. Suplemento.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental.
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3.Imagem marcado/desmarcadoROCHA, T. T.; LAMEIRA, O. A.; RAMOS, T. de J. N.; BATISTA, A. da S. Propagação vegetativa do pariri (Arrabidaea chica). In: SEMINÁRIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA, 14., 2010, Belém, PA. Bolsista de iniciação científica: um aporte ao desenvolvimento da pesquisa agropecuária: anais. Belém, PA: Embrapa Amazônia Oriental, 2010. 1 CD-ROM. PIBIC 2010.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental.
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4.Imagem marcado/desmarcadoRAMOS, T. de J. N.; CARVALHO, C. J. R. de; SOUZA, C. M. de A.; VASCONCELOS, S. S. Alterações morfológicas e crescimento de duas espécies gramíneas sob alagamento. Revista de Ciências Agrárias, Belém, PA, v. 53, n. 1, p. 5-11, jan./jun. 2010.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 4
Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental.
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5.Imagem marcado/desmarcadoRAMOS, T. de J. N; LAMEIRA, O. A.; FAIAL, K. do C. F.; RIBEIRO, F. N. S. Conteúdo de Ca, Cu, Fe, K, Mg, Mn, Na e Zn em chás de Cecropia palmata Willd. In: SEMINÁRIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA AMAZÔNIA ORIENTAL, 17.; SEMINÁRIO DE PÓS-GRADUAÇÃO DA EMBRAPA AMAZÔNIA ORIENTAL, 1., 2013, Belém, PA. Anais. Belém, PA: Embrapa Amazônia Oriental, 2013. 1 CD-ROM. PIBIC 2013.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental.
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6.Imagem marcado/desmarcadoRAMOS, T. de J. N.; SOUZA, C. M. de A.; CARVALHO, C. J. R. de; VIEIRA, I. M. S. Respostas fisiológicas e metabólicas de gramíneas ao alagamento. Revista de Ciências Agrárias, Belém, PA, v. 54, n. 1, p. 78-84, jan./abr. 2011.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 4
Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental.
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7.Imagem marcado/desmarcadoRAMOS, T. de J. N.; LAMEIRA, O. A.; SILVA, M. S. M. da; MÜLLER, R. C. S.; FAIAL, K. do C. F.; LIMA, M. de O. Avaliação da composição mineral de folhas e chás de embaúba (Cecropia palmata Willd. e Cecropia obtusa Trécul.) por espectrometria de emissão ótica em plasma indutivamente acoplado (ICP-OES). Revista Virtual de Química, v. 9, n. 6, p. 2414-2426, 2017.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental.
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