BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  09/04/1999
Data da última atualização:  09/08/2023
Autoria:  GITHIGIA, S. M.; THAMSBORG, S. M.; LARSEN, M.; KYVSGAARD, N. C.; NANSEN, P.
Título:  The preventive effect of the fungus duddingtonia flagrans on trichostrongyle infections of lambs on pasture.
Ano de publicação:  1997
Fonte/Imprenta:  International Journal for Parasitology, v. 27, n. 8, p. 931-939, Aug. 1997.
DOI:  10.1016/s0020-7519(97)00065-9
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: Four groups of 8 parasite-naive Dorset-crossbred lambs, 3-4 months old, were turned out on infected pasture on 2 May and allocated to 4 separate paddocks. From May to September, 2 groups received Duddingtonia flagrans (10(6) chlamydospores per kg body weight per lamb per day) mixed in 100 g of barley, while the other 2 groups received barley only. All groups remained set-stocked until slaughter for worm counts on 10 October. In late June, all lambs were treated with fenbendazole due to severe parasitic gastroenteritis in all groups. The faecal egg counts were comparable for the 2 treatments throughout the grazing period. Larval development of Ostertagia/Trichostrongylus spp. in faecal cultures was 1-28% in the fungi-fed groups compared with 60-80% in the untreated groups (P < 0.05). In September, pasture larval counts of Ostertagia/Trichostrongylus were 930 and 4400 L3 kg-1 on paddocks of fungi-fed and untreated groups, respectively. Corresponding figures for Nematodirus spp. were 7200 and 11600 L3 kg-1, respectively. At slaughter, the number of immature Ostertagia spp. was 62% lower in the fungi-fed groups compared with the untreated groups (P < 0.05). Four parasite-free lambs were introduced to each paddock during the period 3-23 October and slaughtered for worm counts after 3 weeks of housing. The total worm burden of tracers on paddocks previously grazed by fungi-fed lambs was reduced 86% (P < 0.05; geometric means) compared with control groups, while significa... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Controle geologico; Mitosporic Fungi; Namatophagous fungi; Nematodeo; Ostertagiasis; Parasite Egg Count; Prevention control; Therapeutic use.
Thesagro:  Fungo; Ovino.
Thesaurus Nal:  Anthelmintics; Disease control; Feces; Fenbendazole; Grazing; Nematode control; Parasitology; Pest control; Sheep diseases.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
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1.Imagem marcado/desmarcadoAVILA, A. F. D. Evaluación del impacto de PROCISUR sobre la productividad de trigo, soya y maíz en Bolivia. New Haven: IICA/BID/PROCISUR, 1989. 26 p.
Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.
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2.Imagem marcado/desmarcadoAVILA, A. F. D. Evaluación de los resultados e impactos del proyecto BID-MGAP/INIA. Montevideo - Uruguai: INIA, 2007. 35 p. il.
Tipo: Folder/Folheto/Cartilha
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3.Imagem marcado/desmarcadoAVILA, A. F. D. Evaluation de la recherche agronomique au Bresil: le cas de la recherche rizicole de L'IRGA au Rio Grande do Sul. 1981 . 217 p. These (Docteur en Economie Rurale) - Faculte de Droit et des Sciences Economiques, Universite de Montpellier I, Montpellier.
Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.
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4.Imagem marcado/desmarcadoAVILA, A. F. D. Impacto socioeconomico de la investigacion en el Instituto Colombiano Agropecuario: el sistema de evaluacion del proyecto ICA-BIRF. Bogotá, 1988. 34 p.
Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.
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5.Imagem marcado/desmarcadoAVILA, A. F. D. Informe sobre la consultoria al Instituto Colombiano Agropecuario - ICA. Bogotá: ICA; Brasília, DF: EMBRAPA-DEP, 1987. 42 p.
Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.
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6.Imagem marcado/desmarcadoAVILA, A. F. D. Distribuicao de beneficios da pesquisa agropecuaria brasileira:o caso da EMBRAPA. Cadernos de Difusao de Tecnologia, Brasilia, v.5, n.1/3, p.45-61, jan./dez.1988.
Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.
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7.Imagem marcado/desmarcadoAVILA, A. F. D. Distribution of benefits in Brazilian agricultural research: the EMBRAPA studies. Brasília, DF: EMBRAPA-DEP, 1987. 17 p.
Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.
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8.Imagem marcado/desmarcadoAVILA, A. C. Diagnose de viroses em batata: tecnicas modernas e problemas em nivel de campo. Horticultura Brasileira, Brasilia, v.2, n.2, p.59, nov. 1984. Resumo.
Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.
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9.Imagem marcado/desmarcadoAVILA, A. F. D. Corporativismo na EMBRAPA: o fim de um modelo de gestao. Cadernos de Ciencia & Tecnologia, Brasilia, v.12, n.1/3, p.83-94 jan./dez. 1995.
Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.
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10.Imagem marcado/desmarcadoAVILA, A. F. D. Rol de la economia agricola en um organismo de investigacion: algunas observaciones sobre la experiencia de EMBRAPA. Brasília, DF: EMBRAPA-DEP, 1986. 19 p. Taller sobre Organizacion y Principios Basicos en Investigacion.Estacion Experimental la Estanzuela, CIAAB. Colonia, Uruguay, 10-11 dic.1986.
Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.
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11.Imagem marcado/desmarcadoAVILA, A. C. de. Relatorio de viagem: reuniao nacional de laboratorios de virologia visando a deteccao de virus de batata. Brasilia: EMBRAPA-CNPH, 1996. nao paginado.
Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.
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12.Imagem marcado/desmarcadoAVILA, A. C. de. Relatorio de viagem ao sub-medio Sao Francisco para avaliacao de viroses no tomateiro e cebola. Brasilia: EMBRAPA-CNPH, 1995. 14p.
Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.
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13.Imagem marcado/desmarcadoAVILA, A. F. D. Métodos e indicadores de evaluacion del impacto socioeconomico de la investigacion agraria: experiencia brasileña con enfasis en EMBRAPA. Brasília, DF: EMBRAPA-SEP, 1988 35 p. Trabalho apresentado no Seminario Latinoamericano sobre Mecanismos de Evaluacion en Instituciones de Investigaciones Agraria, Paipa-Colombia, 1988.
Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.
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14.Imagem marcado/desmarcadoAVILA, A. F. D. Um modelo econometrico para carne bovina no Rio Grande do Sul, 1947-70. 1973 . 67 p. Dissertação (Mestrado) - UFV, Vicosa-MG.
Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.
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15.Imagem marcado/desmarcadoAVILA, A. F. D. Avaliação dos impactos econômicos de tecnologias agropecuárias. In: AVILA, A. F. D.; RODRIGUES, G. S.; VEDOVOTO, G. L. (Ed.). Avaliação dos impactos de tecnologias geradas pela Embrapa: metodologia de referência. Brasília, DF: Embrapa Informação Tecnológica, 2008. 189p. p. 21-42.
Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico
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16.Imagem marcado/desmarcadoAVILA, A. F. D. Sistema de avaliação e premiação por resultados da EMBRAPA: estatísticas básicas 1992/97. Brasília, DF: EMBRAPA-SEA-CPL, 1997. 79 p.
Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.
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17.Imagem marcado/desmarcadoAVILA, A. F. D. Priorizacao da pesquisa agropecuaria na Amazonia equatoriana: metodologia e resultados. Brasilia: Embrapa, 2002. nao paginado.
Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.
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18.Imagem marcado/desmarcadoAVILA, A. C. de. Virus do vira-cabeca do tomateiro (TSMV): organizacao do genoma, transmissao, citopatologia, classificacao e identificacao. Fitopatologia Brasileira, Brasilia, v.18, p.252-253, ago. 1993. Palestra. Suplemento.
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19.Imagem marcado/desmarcadoAVILA, A. C. de. Virus do vira-cabeca do tomateiro (TSWV): organizacao do genoma, taxonomia, diagnose e controle. Horticultura Brasileira, Brasilia, v.11, n.2, p.179-183, nov. 1993. Palestra.
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20.Imagem marcado/desmarcadoAVILA, A. C. de. Viroses de cucurbitaceas. Informe Agropecuario, Belo Horizonte, v.8, n.85, p.52-54, jan. 1982.
Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.
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