BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  07/12/1995
Data da última atualização:  02/07/2025
Autoria:  SHARMA, N.; KESHRI, R. C.; SHARMA, B. D.; PADDA, G. S.; KONDAIAH, N.
Título:  Processing and palatability properties of goat meat tikka.
Ano de publicação:  1989
Fonte/Imprenta:  India Journal of Animal Science, v. 59, n. 2, p. 292-296, 1989.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: Recipes for goat meat tikka were developed using various combinations of extenders. Recipes containing 10% shredded potato and a combination of shredded potato with 5% each of bread crumbs and rice flour were considered superior for most of the sensory scores. The recipes containing 10% wheat flour gave cereal taste. The flour lowered the acceptability though improved the textural properties and cooking yield of tikka. Frozen storage (1 week) of raw moulded tikka had similar sensory properties as the fresh ones. The incorporation of these extenders improved the textural qualities and reduced the cost of production.
Palavras-Chave:  Carne caprina; Yield potential.
Thesagro:  Caprino; Carne; Palatabilidade.
Thesaurus Nal:  Cooking; Food acceptability; Food processing; Food technology; Goat meat; Goats; Palatability; Recipes; Yields.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC9250 - 1ADDAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoJOHANN, L.; SILVA, G. L. da; BRENTANO, A. C.; CARVALHO, G. S.; BOTTON, M.; FERLA, N. J. Chave ilustrada para identificação da fauna acarina na cultura da videira do estado do Rio Grande do Sul, Brasil. Bento Gonçalves, RS: Embrapa Uva e Vinho, 2017. (Embrapa Uva e Vinho. Comunicado Técnico, 197)
Tipo: Comunicado Técnico/Recomendações Técnicas
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.
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