BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Caprinos e Ovinos. Para informações adicionais entre em contato com cnpc.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  01/08/1992
Data da última atualização:  03/01/2024
Autoria:  CHILLIARD, Y.; DORLEANS, M.; FEHR, P. M.
Título:  Mise en évidence d'une activité lipoprotéine-lipasique dans le tissu adipeux de chèvre: comparaison de trois méthodes d'extraction.
Ano de publicação:  1977
Fonte/Imprenta:  Annales de Biologie Animale, Biochimie, Biophysique, , v. 17, n. 1, p. 107-122, 1977.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: Lipoprotein lipase activity in goat adipose tissue : comparison of three extraction methods. Lipoprotein lipase (L.P.L.) activity is studied in dairy goat omental adipose tissue and three methods of extracting it are compared. 1) in vitro incubation of tissue pieces in a medium containing heparin and goat serum (I.V. method). 2) homogenization in an ammoniacal buffer containing heparin (H.A. method). 3) homogenization of acetone-ether defatted powders in the ammoniacal buffer (E.A. method). These three types of crude extracts show lipolytic activity on « activated » lntralipid triglycerides. The effects of inhibitors and activators indicate that these activities are essentially due to enzyme L.P.L. Lipolytic activity is inhibited by an excess of substrate and has an apparent Km of 0.19 mM of the substrate triglyceride. Reproductibility of the successive steps of L.P.L. activity assay is estimated. Extraction by in vitro tissue incubation (LV, method) is less reproducible than the two other types of extraction (H.A. and E.A. methods). L.P.L. activity obtained by the 3 extraction methods is similar and highly correlated in the 13 tissue samples from 6 goats in different physiological states
Thesagro:  Caprino; Fisiologia; Lactação.
Thesaurus Nal:  Adipose tissue; Goats; Lactation; Lipoprotein lipase; Physiology; Reproduction.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC7060 - 1ADDAP - DD
Voltar






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 3
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoNUTTI, M.; CARVALHO, J.; FUKUDA, W.; PELOSO, M.; SCHAFFER, R.; NEVES, P.; ROCHA, M.; SILVA, J.; SCHEEREN, P. The biofortification program in Brazil. In: INTERNATIONAL MEETING OF THE MICRONUTRIENT FORUM, 2., 2009, Beijing, China. Micronutrients, health and development: evidence-based programs: program/abstracts. Washington, DC: USAID: Academy for Educational Development, 2009. p. 106.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Milho e Sorgo.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
2.Imagem marcado/desmarcadoCARVALHO, H. W. L. de; OLIVEIRA, I. R. de O.; DONALD, E. R. C.; RAMOS, S. R. R.; PACHECO, C. A. P.; FUKUDA, W. M. G.; DEL PELOSO, M. J.; CARVALHO, C. G. P. de; MELO, K. E. de O.; FEITOSA, L. F.; MENEZES, A. F. Cultivares de milho, feijão, girassol e mandioca para o agreste sergipano com foco na agricultura familiar e no agronegócio. Aracaju: Embrapa Tabuleiros Costeiros, 2008. 31 p. (Embrapa Tabuleiros Costeiros. Documentos, 131).
Tipo: Documentos
Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Milho e Sorgo; Embrapa Soja; Embrapa Tabuleiros Costeiros.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
3.Imagem marcado/desmarcadoNUTTI, M. R.; WATANABE, E.; CARVALHO, J. L. V. de; FUKUDA, W.; SILVA, J. B. C. da; DEL PELOSO, M. J.; BASSINELLO, P. Z.; NEVES, P. de C. F.; ROCHA, M. de M.; SCHAFFERT, R. E.; SHEEREN, P. L.; RAMOS, S. R. R.; CARVALHO, H. W. L. de; CURADO, F. F.; FIGUEIREDO, R.; SALVADOR, L.; SILVA, E. M. M. da; RANGEL, C. N.; BOUIS, H. Strategies for biofortification in Brazil. In: SERAGELDIN, I.; MASSOD, E.; EL-FAHAM, M.; EL-WAKIL, M. (Ed.). From promises to practice: applications of science and technology in food, healthcare, energy and environment: BioVision Alexandria 2008. Alexandria: Bibliotheca Alexandrina, c2010. 1 CD-ROM. cap. 15, p. 177-193.
Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Milho e Sorgo.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 3
Primeira ... 1 ... Última
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional