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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Caprinos e Ovinos. |
Data corrente: |
01/08/1992 |
Data da última atualização: |
05/07/2023 |
Autoria: |
ALLISON, M.; BORZUCKI, R. |
Título: |
Cellulase methods for the efficient digestion of grasses and brassicas |
Ano de publicação: |
1978 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of The Science of Food and Agriculture, v. 29, n. 3, p. 293-297, 1978. |
DOI: |
10.1002/jsfa.2740290316 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract: A cellulase solubility method for the prediction of grass digestibility was modified by changing pepsin pretreatment conditions so that cellulase values were as high as those obtained using rumen liquor. Raising temperature from 40 to 50°C and acid concentration from 0.1 to 0.125N during 'pepsin' treatments given before the cellulase stage, increased digestion by 3 to 10% depending on the type of grass, up to the level reached by rumen liquor. For samples of brassicas (digestibilities ranging from 66 to 84%) milder pretreatment conditions were sufficient to give cellulase digestion values as high as rumen liquor estimates. |
Thesagro: |
Digestibilidade; Gramínea; Planta Forrageira. |
Thesaurus Nal: |
Cellulases; Digestibility; Forage grasses; Plant breeding. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
Marc: |
LEADER 01319naa a2200229 a 4500 001 1520367 005 2023-07-05 008 1978 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1002/jsfa.2740290316$2DOI 100 1 $aALLISON, M. 245 $aCellulase methods for the efficient digestion of grasses and brassicas$h[electronic resource] 260 $c1978 520 $aAbstract: A cellulase solubility method for the prediction of grass digestibility was modified by changing pepsin pretreatment conditions so that cellulase values were as high as those obtained using rumen liquor. Raising temperature from 40 to 50°C and acid concentration from 0.1 to 0.125N during 'pepsin' treatments given before the cellulase stage, increased digestion by 3 to 10% depending on the type of grass, up to the level reached by rumen liquor. For samples of brassicas (digestibilities ranging from 66 to 84%) milder pretreatment conditions were sufficient to give cellulase digestion values as high as rumen liquor estimates. 650 $aCellulases 650 $aDigestibility 650 $aForage grasses 650 $aPlant breeding 650 $aDigestibilidade 650 $aGramínea 650 $aPlanta Forrageira 700 1 $aBORZUCKI, R. 773 $tJournal of The Science of Food and Agriculture$gv. 29, n. 3, p. 293-297, 1978.
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Registro original: |
Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
15/07/2002 |
Data da última atualização: |
08/11/2018 |
Autoria: |
THEODORO, G. de F.; MARINGONI, A. C. |
Afiliação: |
GUSTAVO DE FARIA THEODORO, Universidade Estadual Paulista - Unesp/Faculdade de Ciências Agrárias/Departamento de Produção Vegetal; ANTONIO CARLOS MARINGONI, Universidade Estadual Paulista - Unesp/Faculdade de Ciências Agrárias/Departamento de Produção Vegetal. |
Título: |
Sobrevivência de Xanthomonas axonopodis pv. manihotis em manipueira sob condições ambientais. |
Ano de publicação: |
2002 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 37, n. 7, p. 945-953, jul. 2002 |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Título em inglês: Survival of Xanthomonas axonopodis pv. manihotis in "manipueira" under environmental conditions. |
Conteúdo: |
O objetivo deste trabalho foi avaliar a sobrevivência de um isolado de Xanthomonas axonopodis pv. manihotis (Xam), resistente ao sulfato de estreptomicina, em manipueira incubada em condições ambientais, em três épocas (março, julho e outubro de 2000). Foram utilizados um meio de cultura semi-seletivo para o isolamento de X. axonopodis pv. manihotis e a técnica de reação de polimerase em cadeia (PCR) ou de amplificação biológica (BIO-PCR). Foram determinados o pH e a acidez total da manipueira durante o período de incubação estudado. O isolado sobreviveu por um período inferior a 24 horas, nas três épocas do ano. A técnica de PCR ou BIO-PCR não foi eficaz em monitorar a sobrevivência do isolado em manipueira, pois apresentou resultados contraditórios e não confiáveis. Observou-se queda do pH e aumento da acidez total da manipueira incubada nas condições estudadas, que pode explicar o comportamento da sobrevivência de Xam em manipueira. |
Palavras-Chave: |
incubation; residues. |
Thesagro: |
Acidez; Bactéria; Incubação; Ph; Resíduo. |
Thesaurus NAL: |
acidity. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/AI-SEDE/22581/1/pab1074.pdf
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Marc: |
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Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
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