BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  01/08/1992
Data da última atualização:  30/06/2023
Autoria:  LINZELL, J. L.; ANNISON, E. F.; FAZAKERLEY, S.; LNG, R. A.
Título:  The incorporation of acetate, stearate and D(-)-B- hydroxybutrate into milk fat by the isolated perfused mammary gland of the goat.
Ano de publicação:  1967
Fonte/Imprenta:  Biochemistry Journal, v. 104, n. 1, p. 34-42, Jul. 1967.
DOI:  10.1042/bj1040034.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: 1. Mammary glands of lactating goats were perfused for 12·5?15hr. with heparinized whole blood and infused with a substrate mixture of glucose, acetate and amino acids (and sometimes chylomicra) containing either [1-14C]acetate, d(-)-b-hydroxy[1-14C]butyrate or [U-14C]stearate. 2. There was a substantial net uptake of acetate by the glands and transfer of radioactivity into milk fat. Acetate was extensively utilized for the synthesis of milk fatty acids of chain length up to C14 and to a smaller extent for the synthesis of palmitate. 3. There was a small and variable net uptake of stearate and b-hydroxybutyrate and negligible oxidation of these substrates. However, tissue uptake was demonstrated by a substantial fall in specific radioactivity across the glands and an extensive transfer of radioactivity into milk fatty acids. 4. With b-hydroxybutyrate the labelling of milk fat was very similar to that with acetate, but the distribution of radioactivity suggested a cleavage into C2 fragments of about 40%. 5. Labelled stearate gave rise to highly labelled stearate and oleate in the milk fat. Small amounts of radioactivity were detected in stearate of plasma triglycerides and oleate of plasma free fatty acids. 6. In experiments where there was a decline in milk-fat secretion late in perfusion, the milk fatty acids showed a marked decline in the proportion of stearate and oleate and a rise in the proportion of myristate and palmitate. This did not occur in experiments w... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Carbon Isotopes; Hydroxybutyrates; In Vitro Techniques; Perfusion; Stearic Acids.
Thesagro:  Caprino; Fisiologia; Glândula Mamaria; Reprodução.
Thesaurus Nal:  Fatty acids; Goats; Lipids; Mammary glands; Metabolism; Reproduction.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC5658 - 1ADDAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoLEDO, A. da S.; JANDEREK, M.; STAATS, E.; SKOGERBOE, D. Pré-condicionamento de acessos de Saccharum para criopreservação. Revista RG News, Brasília, DF, v. 3, n. 2, 2017. p. 157. Edição Especial dos Anais do 3° Simpósio da Rede de Recursos Genéticos Vegetais do Nordeste, Aracaju, out. 2017.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros.
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2.Imagem marcado/desmarcadoLEDO, A. da S.; JENDEREK, M.; SKOGERBOE, D.; STAATS, E.; MACHADO, C. de A.; OLIVEIRA. L. A. R. de. Cryopreservation of zygotic embryos of the Brazilian Green Dwarf coconut. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 53, n. 4, p. 514-517, abr. 2018. Notas Científicas. Título em português: Criopreservação de embriões zigóticos de coqueiro Anão Verde do Brasil de Jiqui.
Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros; Embrapa Unidades Centrais.
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3.Imagem marcado/desmarcadoVOLK, G. M.; JENDEREK, M. M.; STAATS, E.; SHEPHERD, A.; BONNART, R.; LEDO, A. da S.; AYALA SILVA. T. Challenges in the development of a widely applicable method for sugarcane (Saccharum spp.) shoot tip cryopreservation. Acta Hortciulturae, 1234, 2019. Apresentado no Acta Horticulturae, 1234. DOI 10.17660/ActaHor.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 1
Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros.
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