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Registro Completo |
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Biblioteca(s): |
Embrapa Milho e Sorgo. |
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Data corrente: |
28/01/1998 |
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Data da última atualização: |
13/07/2018 |
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Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
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Autoria: |
LARKINS, B. A.; LENDING, C. R.; WALLACE, J. C.; GALILI, G.; LOPES, M. A. |
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Afiliação: |
EMBRAPA-CNPMS. |
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Título: |
Application of biotechnology for improving cereal protein quality. |
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Ano de publicação: |
1990 |
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Fonte/Imprenta: |
In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON SORGHUM NUTRITIONAL QUALITY, 1990, West Lafayette. Proceedings. West Lafayette: Purdue University, 1990. p. 155-165. |
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Idioma: |
Inglês |
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Conteúdo: |
Maize seed storage proteins, zeins, are a group of four structurally distinct proteins that are synthesized in the endosperm and aggregate into protein bodies within the rough endoplasmic reticulum. Three of these four proteins, the beta, gamma-, and delta-zeins, are rich in the sulfur-containing amino acids. The beta- and gamma-zeins are cross-linked by disulfide bonds and form the initial matrix of the protein body. The alpha-zeins, which are typically the most abundant, fill and expand this matrix as the protein body enlarges during develoment. All four of the different zeins are devoid of lysine and contain little or no typtophan. Since zeins account for more than 50% of the total seed protein, maize is of poor nutritional quality for monogastric animals. It has been possible to improve the nutritional value of maize protein through the use of mutations that decrease the synthesis of zeins. However, these mutants typically have poor agronomic characteristics. As an alternative approach to improving the nutritional quality of maize seed proteins, we used site-directed mutagenesis to modify zein coding sequences. using a Xenopus oocyte protein synthesis system, we found that the addition of one or more lysine residues to an alpha-zein did not alter its synthesis or processing into protein bodies. Our results augur weel for the improvement of the nutritional value of zein proteins by genetic engineering. |
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Palavras-Chave: |
Biotecnology; Protein; Quality. |
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Thesagro: |
Biotecnologia; Cereal; Proteína; Qualidade. |
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Categoria do assunto: |
S Ciências Biológicas |
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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| Registros recuperados : 22 | |
| 1. |  | SILVA, R. M. e. Tolerância de variedades alfafa submetidas à salinidade. 2021. 63 f. Dissertação (Mestrado em Ciências Ambientais) - Universidade de Pernambuco, Campus de Petrolina. Petrolina. Orientado por Francislene Angelotti, Embrapa Semiárido; co-orientado por Welson Lima Simões, Embrapa Semiárido.| Tipo: Orientação de Tese de Pós-Graduação |
| Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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| 2. |  | SIMOES, W. L.; ANGELOTTI, F.; CALGARO, M.; LEITE, E. W. S.; SILVA, R. M. e. Produção da cebola sob diferentes disponibilidades hídricas no solo e concentrações de CO2 na atmosfera. In: CONGRESSO INTERNACIONAL DAS CIÊNCIAS AGRÁRIAS, 3., 2018, João Pessoa. Ciência, tecnologia e desenvolvimento rural: compartilhando conhecimentos inovadores e experiências. João Pessoa: Instituto Internacional Despertando Vocações, 2018.| Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
| Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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| 3. |  | BARROS, J. R. A.; SILVA, R. M. e; MELO, N. F. de; DANTAS, B. F.; ANGELOTTI, F. Crescimento inicial de cultivares de feijão-caupi em cenário climático futuro. In: JORNADA DE INTEGRAÇÃO DA PÓS-GRADUAÇÃO DA EMBRAPA SEMIÁRIDO, 3., 2018, Petrolina. Anais... Petrolina: Embrapa Semiárido, 2018. p. 171-175. (Embrapa Semiárido. Documentos, 284).| Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
| Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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| 6. |  | BARROS, J. R. A.; COELHO, W. C. P.; OLIVEIRA, N. P. dos S.; SILVA, R. M. e; ANGELOTTI, F. Severidade do oídio da videira em diferentes períodos de poda. In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA SEMIÁRIDO, 9., 2014, Petrolina. Anais... Petrolina: Embrapa Semiárido, 2014. o. 263-268. (Embrapa Semiárido. Documentos, 261).| Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
| Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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| 9. |  | RÊGO, M. T. C.; ANGELOTTI, F.; BARROS, J. R. A.; SILVA, R. M. e; OLIVEIRA, N. P. dos S.; OLIVEIRA, F. O. E. C. de. Crescimento e esporulação de Colletotrichum gloeosporioides f.sp. cepae sob diferentes temperaturas. In: SIMPÓSIO DE MUDANÇAS CLIMÁTICAS E DESERTIFICAÇÃO NO SEMIÁRIDO BRASILEIRO, 4., 2015, Petrolina. Experiências e oportunidades para o desenvolvimento. Petrolina: Embrapa Semiárido, 2015. 1 CD-ROM. (Embrapa Semiárido. Documentos, 262).| Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
| Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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| 11. |  | BARROS, J. R. A.; GUIMARÃES, M. J. M; SILVA, R. M. e; SIMOES, W. L.; MELO, N. F. de; ANGELOTTI, F. Production and biochemical responses of cowpea under thermal and water stress. Revista Brasileira de Ciências Agrárias, v. 16, n.2, e8599, 2021.| Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 1 |
| Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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| 12. |  | BARROS, J. R. A.; ANGELOTTI, F.; SANTOS, J. de O.; SILVA, R. M. e; DANTAS, B. F.; MELO, N. F. de. Optimal temperature for germination and seedling development of cowpea seeds. seeds.. Doi: Revista Colombiana de Ciencias Hortícolas, v. 14, n. 2, p. 1-19, 2020.| Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 1 |
| Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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| 13. |  | BARROS, J. R. A.; GUIMARÃES, M. J. M.; SILVA, R. M. e; RÊGO, M. T. C.; MELO, N. F. de; ANGELOTTI, F. Initial growth of cowpea cultivars with an increase of 4.8° C in air temperature. Brazilian Journal of Development, v. 7, n. 2, p. 20215-20225, 2021.| Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 5 |
| Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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| 14. |  | OLIVEIRA, F. O. E. C. de; ANGELOTTI, F.; BARROS, J. R. A.; SILVA, R. M. e; REGO, M. T. C.; OLIVEIRA, N. P. dos. Germinação de Alternaria porri em diferentes temperaturas. In: SIMPÓSIO DE MUDANÇAS CLIMÁTICAS E DESERTIFICAÇÃO NO SEMIÁRIDO BRASILEIRO, 4., 2015, Petrolina. Experiências e oportunidades para o desenvolvimento. Petrolina: Embrapa Semiárido, 2015. 1 CD-ROM. (Embrapa Semiárido. Documentos, 262).| Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
| Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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| 15. |  | OLIVEIRA, N. P. dos S.; ANGELOTTI, F.; BARROS, J. R. A.; SILVA, R. M. e; RÊGO, M. T. C.; OLIVEIRA, F. O. E. C. de. Germinação de Colletotrichum gloeosporioides f.sp. cepae em diferentes temperaturas. In: SIMPÓSIO DE MUDANÇAS CLIMÁTICAS E DESERTIFICAÇÃO NO SEMIÁRIDO BRASILEIRO, 4., 2015, Petrolina. Experiências e oportunidades para o desenvolvimento. Petrolina: Embrapa Semiárido, 2015. 1 CD-ROM. (Embrapa Semiárido. Documentos, 262).| Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
| Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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| 16. |  | SILVA, R. M. e; ANGELOTTI, F.; BARROS, J. R. A.; OLIVEIRA, N. P. dos S.; RÊGO, M. T. C.; OLIVEIRA, F. O. E. C. de; DANTAS, B. F. Germinação de sementes de aroeira (Myracrodruon urundeuva Allemão) e incidência de fungos em elevadas temperaturas. In: SIMPÓSIO DE MUDANÇAS CLIMÁTICAS E DESERTIFICAÇÃO NO SEMIÁRIDO BRASILEIRO, 4., 2015, Petrolina. Experiências e oportunidades para o desenvolvimento. Petrolina: Embrapa Semiárido, 2015. 1 CD-ROM. (Embrapa Semiárido. Documentos, 262).| Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
| Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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| 17. |  | BARROS, J. R. A.; RÊGO, M. T. C.; OLIVEIRA, N. P. dos S.; SILVA, R. M. e; OLIVEIRA, F. O. E. C. de; DANTAS, B. F.; ANGELOTTI, F. Germinação de sementes de cebola em diferentes temperaturas. In: SIMPÓSIO DE MUDANÇAS CLIMÁTICAS E DESERTIFICAÇÃO NO SEMIÁRIDO BRASILEIRO, 4., 2015, Petrolina. Experiências e oportunidades para o desenvolvimento. Petrolina: Embrapa Semiárido, 2015. 1 CD-ROM. (Embrapa Semiárido. Documentos, 262).| Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
| Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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| 18. |  | SILVA, R. M. e; SOUZA, F. L.; DIAS, E.; SILVA, G. T. S. T. da; DÚRAN, F. E.; REGO, A.; HIGGINS, D.; RIBEIRO, C. The role of TiO2:SnO2 heterojunction for partial oxidation of methane by photoelectrocatalytic process at room temperature. Journal of Alloys and Compounds, v. 968, 172090, 2023. 7 p.| Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 1 |
| Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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| 19. |  | BARROS, J. R. A.; GUIMARÃES, M. J. M.; SILVA, R. M. e; RÊGO, M. T. C.; MELO, N. F. de; CHAVES, A. R. de M.; ANGELOTTI, F. Selection of cowpea cultivars for high temperature tolerance: physiological, biochemical and yield aspects. Physiology and Molecular Biology of Plants, v. 27, n. 1, p. 29-38, 2021.| Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 1 |
| Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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| 20. |  | SILVA, R. M. e; SIMOES, W. L.; GUIMARÃES, M. J. M.; BARROS, J. R. A.; BARBOSA, K. V. F.; ANGELOTTI, F. Tolerance of alfafa varieties subjected to salinity. Irriga, v. 28, n. 1, p. 1-21, 2023.| Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 2 |
| Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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| Registros recuperados : 22 | |
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