BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  17/01/2006
Data da última atualização:  27/02/2020
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  REMUSKA, A. C.; JACCOUD FILHO, D. S.; CATTELAN, A. J.; MICHEREFF, S.; TESSMANN, D. J.
Afiliação:  ALEXANDRE JOSE CATTELAN, CNPSO.
Título:  Comparative studies between common bean seeds treatments by using antagonistic microorganims, chemical and biological fungicides in arder to contrai the fungus Colletotrichum lindemuthianum and their influence in promoting the plants's growth.
Ano de publicação:  2005
Fonte/Imprenta:  In: SEED HEALTH SYMPOSIUM, 5., 2005, Angers. Abstract booklet. Angers: INRA: ISTA, 2005.
Páginas:  p. 44-45.
Idioma:  Inglês
Notas:  Resumo n. 58.
Conteúdo:  This study aimed to compare the efficiency of treatments common bean (Phaseolus vulgaris L.) seeds by using a chemical fungicide (Carbendazim, Derosal), biological fungicides (Agrotich and Biotrichl) and antagonistic microorganisms (Trichoderma spp., Pseudomonas from fluorescent group and Bacillus subtilis) in order to control the fungus Colletotrichum lindemuthianum and their influence in promoting plant growth. For the evaluation of the antagonism in vitro it was used the technique of colony pairing between antagonists and C. lindemuthianum. For the evaluation of the biological fungicides it was used the technique in which the products containing the Trichoderma spp. propagules were put in contact with the C. lindemuthianum at zero and five days after its transfer to the PDA media. The tested doses were 0 g/l-¹ (control Petri dish), 1 g/l-¹, 2 g/l-¹, 3 g/l-¹ and 4 g/l-¹. The evaluation of in vitro antagonism was done by the microbiolization process of the seeds (artificially infected with C. lindemuthianum) with antagonist microorganism as well as with the chemical and biological fungicides. The seeds were sowed in pots containing sterilized soil. Analysis were carried out in the tenth and twentieth D.A.S. of the disease rate, lesions diameter and on the thirtieth D.A.S evaluations of the plants height, dry and fresh mass of aerial part of the rool. The Pseudomonas isolate from fluorescent group presented inhibition percentage of 26,3% to 34,8%. B. subtilis presented 51,3%... Mostrar Tudo
Thesagro:  Feijão; Phaseolus Vulgaris.
Thesaurus Nal:  Beans.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSO25941 - 1UPCRA - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoDIAS, D. R.; PORTO, C. L.; SOLARI, F. L.; JUCHEM, S. de O.; CARDOSO, F. F. Desenvolvimento de um método de extração de lipídios de amostras de carne in natura com utilização reduzida de solventes. In: SIMPÓSIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA PECUÁRIA SUL, 2., 2012, Bagé. Resumos... Bagé: Embrapa Pecuária Sul, 2012. p. 14.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul.
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2.Imagem marcado/desmarcadoFRANCISCO, L. A. V.; BRANDÃO, A. F.; DIAS, D. R. C.; PESSOA, J. D. C.; TREVELIN, L. C. Desenvolvimento de projetos para impressão de biosistemas em STL utilizando VTK. Tendências e técnicas em realidade virtual e aumentada, Porto Alegre, v. 5, p. 121-138, 2015.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.
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3.Imagem marcado/desmarcadoJIMENEZ, E. J. M.; MARTINS, P. M. M.; VILELA, A. L. de O.; BATISTA, N. N.; ROSA, S. D. V. F. da; DIAS, D. R.; SCHWAN, R. F. Influence of anaerobic fermentation and yeast inoculation on the viability, chemical composition, and quality of coffee. Food Bioscience, v. 51, 102218, 2023. 9 p.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Café.
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4.Imagem marcado/desmarcadoMAGALHÃS-GUEDES, K. T.; VIANA, R. O.; BRAGA JUNIOR, R. A.; DIAS, D. R.; FERREIRA, C. D.; NUNES, I. L.; SCHWAN, R. F. Laser biosensor use for the microbial metabolic activity assessment of kefir vinegar. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 53, n. 11, p. 1276-1280, Nov. 2018. Scientific Notes. Título em português: Uso de biossensor a laser para avaliação da atividade metabólica microbiana do vinagre de kefir.
Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.
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5.Imagem marcado/desmarcadoJIMENEZ, E. J. M.; MARTINS, P. M. M.; ASSIS, J. G. R. de; BATISTA, N. N.; VILELA, A. L. de O.; ROSA, S. D. V. F. da; DIAS, D. R.; SCHWAN, R. F. S. Self-induced anaerobiosis fermentation in coffees inoculated with yeast: effect on key enzymes of the germination process and its relationship with the decrease in seed germination. Food Research International, 199, 115376, 2025. 9 p.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Café.
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