BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  14/01/2005
Data da última atualização:  12/05/2025
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  CARRÃO-PANIZZI, M. C.; GOÉS-FAVONI, S. P. de; KIKUCHI, A.
Afiliação:  MERCEDES CONCORDIA CARRAO PANIZZI, CNPSO; UNIVERSIDADE ESTADUAL DE LONDRINA.
Título:  Hydrothermal treatments in the development of isoflavone aglycones in soybean (Glycine max (L.) Merrill) grains.
Ano de publicação:  2004
Fonte/Imprenta:  Brazilian Archives of Biology and Technology, v. 47, n. 2, p. 225-232, June 2004.
DOI:  10.1590/S1516-89132004000200010
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Studies were carried out to enhance the development of isoflavone aglycones in soybean. Grains of two soybean cultivars, BR 36 and IAS 5, 115 and 278 mg/100g of total isoflavone, respectively, were treated hydrothermalyl at 45, 60 and 85° C for 5, 30 and 60 minutes. Pre-treatments of grains at 60° C for 60 minutes allowed a considerable increase of the isoflavone aglycones. Non-treated grains of BR 36 and IAS 5 showed 1.2 mg/100g of genistein, after hydrothermal treatments,which increased to 12 and 53 mg/100g, in each variety, respectively. At higher temperature (85 ° C) there was a decrease of the aglycones due to inactivation of b-glycosidases. Malonyl compounds were also reduced at higher temperatures. In processing functional soybean foods, hydrothermal treatments of the soybean grains, as well as high isoflavone content soybean cultivars will enhance development of aglycone forms.
Thesagro:  Soja.
Thesaurus Nal:  Glycosides; Isoflavones; Soybeans.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSO24741 - 1UPCAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoVIANA, R. da S.; MOREIRA, B. R. de A.; MAY, A.; MIASAKI, C. T.; CARASCHI, J. C.; ANDRADE, M. G. de O. Juice technological quality, lignocellulosic physical-chemical attributes and biomass yield from energy cane clones. Australian Journal of Crop Science, v. 13, n. 5, p. 746-752, 2019.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 1
Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente.
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2.Imagem marcado/desmarcadoMOREIRA, B. R. de A.; VIANA, R. da S.; LISBOA, L. A. M.; LOPES, P. R. M.; FIGUEIREDO, P. A. M.; RAMOS, S. B.; BONINI, C. S. B.; TRINDADE, V. D. R.; ANDRADE, M. G. de O.; MAY, A. Jasmonic acid and K-phosphite enhance productivity and technological quality of sugarcane crop. Journal of Agricultural Science, v. 11, n. 14, p. 254-264, 2019.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 1
Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente.
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3.Imagem marcado/desmarcadoMOREIRA, B. R. de A.; VIANA, R. da S.; LISBOA, L. A. M.; LOPES, P. R. M.; FIGUEIREDO, P. A. M. de; RAMOS, S. B.; BONINI, C. S. B.; TRINDADE, V. D. R.; ANDRADE, M. G. de O.; MAY, A. Classifying hybrids of energy cane for production of bioethanol and cogeneration of biomass-based electricity by principal component analysis-linked fuzzy c-means clustering algorithm. Journal of Agricultural Science, Richmond Hill, v. 11, n. 14, p. 246-253, 2019.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 1
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